Arınç'tan Memur Zammı ve "28 Şubat" Açıklaması

Arınç'tan Memur Zammı ve "28 Şubat" Açıklaması

Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakanlar Kurulu toplandı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, gündeme ilişkin açıklamalar Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi.

Arınç, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin soruyu cevaplandırırken yargı sürecine işaret etti.

Bülent Arınç, ''Bu bir yargı süreci, yargı sürecinin de başlangıcı. Dolayısıyla bir soruşturmadan bahsedebiliriz. Bu soruşturmanın kapsamı genişler mi, bu yargının işi. İddianame ne zaman tanzim edilir, bu da yargının işi. Belki bizim konumumuzu iddianame tanzim edildikten sonra yani davanın açılışını müteakip değerlendirmemiz daha uygun olur diye düşünüyorum." dedi.

Memur Zamları

Hükümetin önereceği zam oranı ne olacak ? Bu soru, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a soruldu. Arınç, rakam vermedi ancak 'memurların hak kaybına uğramayacağını' vurguladı.

Bülent Arınç şöyle konuştu:

"Burada memurların toplu sözleşme yapmak ihtiyacı taa 2000'li yıllardan beri hep tartışılmıştır, ancak bildiğiniz gibi referandumla gündeme gelmiştir. Hükümtemiz bu konuda olumlu çalışmalar yaptı. İşin usul ve esaslarını belirledi ve Ocak'tan itibaren geçerli olacağı için de hiçbir memurun hak kaybına uğramayacağı şeklinde hepimizin bilgisi var. Sayın bakanımız önümüzdeki hafta bu imkanları kullanarak toplu sözleşme görüşmelerine başlayabileceklerini ve Mayıs ayı içinde de sonuçlanırsa esasen Ocak'tan itibaren de uygulanacağını ve zamlı maaşlarını alacaklarını ifade etti."

Suriye’deki Son Gelişmeler

Suriye'de ateşkese rağmen gelen şiddet haberlerinin hatırlatılması üzerine Arınç, Esed rejiminin daha önce de verdiği sözleri tutmadığını hatırlattı.

Arınç, "Türkiye'ye de verilen başka uluslararası kuruluşlara da verilen sözler vardı ama Beşşar Esed bunların hiçbirisini tutmamıştı. Annan planına karşı da 10 Nisan sonu itibari ile verilen sözlerin tutulmayacağını Sayın Başbakan söylemişti. Cereyan eden olaylar bu sözün yeterince tutulmadığını gösteriyor." diye konuştu.

Ağar’ın Cezasının Onanması

Arınç, Mehmet Ağar'ın hapis cezasının onanması ile ilgili olarak, "bir yargısal işlemdir, buna karşı hukuki yollar nedir onu Sayın Ağar çok iyi bilir" dedi.

KKTC’nin Adının Değiştirilmesi İddiası

Arınç'a, Kıbrıs müzakerelerinin sonuca ulaşmaması halinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adının Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirilerek tanınma için uluslararası girişim başlatılacağı yönündeki haberler de soruldu.

Bülent Arınç şöyle konuştu:

"Bazı kurum ve kuruluşlarda KKTC Kıbrıs Türk Devleti olarak adlandırılıyor. Mesela İKÖ onlar şimdi isimlerini İİT olarak değiştirdiler oraya Kuzey Kıbrıs'ın gözlemci olarak katılmasını Kıbrıs Türk Devleti adı ile kabul etmişlerdi. Ancak B planı mıdır? Bundan sonra bu isim alınacak mıdır? KKTC'nin adı Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirilecek midir? hiçbir kaynak ve referansa bu konuda sahip değiliz. Bakanlar Kurulumuzun da gündeminde değil."

Haşimi’nin Sığınma İddiası

Bülent Arınç, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi'nin, Türkiye'ye sığınacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını ancak Haşimi'nin Türkiye'de bir süre daha kalacağını söyledi.

AK Parti MYK Toplandı

Bakanlar Kurulu'nun ardından, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu da bir toplantı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

TRT Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.