Arınç'tan Ergenekon hakimlerine açık mesaj

Arınç'tan Ergenekon hakimlerine açık mesaj

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon davası hakimlerine net mesaj verdi...

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Deniz Feneri e.V davası bağlantılı soruşturma kapsamında 3 kişinin serbest bırakılmasının sevindiğini belirterek tutukluluk süreleri uzayan Ergenekon ve bağlantılı diğer davaların hakimlerine de mesaj verdi.

"Bunları tahliye eden hakimin verdiği kararın, başka davalardaki hakimlere örnek olmasını diliyorum. Kalben inanıyorum ki yakın zamanda diğer mahkemeler, heyetler veya hakimler, tahliye kararlarını vermeye herhalde başlayacaklar. Yoksa bunun izahı olmaz"

Arınç, A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Arınç, Deniz Feneri e.V davası bağlantılı soruşturma kapsamında 3 kişinin serbest bırakıldığının hatırlatılması üzerine, "Tahliye edilmiş olmaları kim olursa olsun, bizim için sevinç doğurur. Bir insanın hürriyetinin bağlayıcı hale gelmesi, tutukluluk ya da hükümlülük hoş değil" dedi.

Hüküm verilinceye kadar tutukluluk süresinin uzamasının doğru olmadığını belirten Arınç, Deniz Feneri e.V davası bağlantılı soruşturma kapsamında 3 kişinin çok doğru, haklı ve yerinde bir kararla, tutukluluk cezaya dönüşmesin diye tahliye edildiğini dile getirerek şöyle konuştu:

MAHKEMEYE MESAJ

"Bunları tahliye eden hakimin verdiği kararın, başka davalardaki hakimlere örnek olmasını diliyorum. Kalben inanıyorum ki yakın zamanda diğer mahkemeler, heyetler veya hakimler, tahliye kararlarını vermeye herhalde başlayacaklar. Başlamaları gerekir, diye söylemek istiyorum. Yoksa bunun izahı olmaz. Buradaki da mahkeme hakimi, oradaki de mahkeme hakimi. Buradaki de tutuklu, oradaki de tutuklu."

MİLLETVEKİLİNİN KAÇACAĞINA İNANMAM

Milletvekili seçilen bir kişinin kaçacağı yönünde bir endişe olamayacağına işaret eden Arınç, "Sebahat Tuncel isimli bir bayan parlamentere tanınan bir imkanın bugün milletvekili seçilmiş Mustafa Balbay, Haberal ve Engin Alan'a uygulanmamasını benim vicdanım kabul etmiyor, doğru bulmuyorum" diye konuştu. Milletvekili seçilen birinin yerinin Parlamento olduğunu belirten Arınç, "Deniz Feneri sanıklarıyla ilgili tahliye kararının bütün davalarda yargılananlar için emsal teşkil ettiğine inanıyorum" dedi.



Kaynak : http://www.internethaber.com/arinctan-ergenekon-hakimlerine-acik-mesaj--380170h.htm#ixzz1bvNXEvWi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.