Arınç’a protesto: 16 öğrenciye gözaltı

Arınç’a protesto: 16 öğrenciye gözaltı

Bursa'da Uludağ Üniversitesi'nin (UÜ) yeni akademik yılı açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı protesto etmek isteyen 16 öğrenci gözaltına alındı.

Uludağ Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılış töreni Görükle Kampusü’nde bulunan Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapıldı. Arınç ve diğer protokol üyeleri salona girdikten sonra, bina önünde toplanan ve öğrenci kolektifi üyesi 13 öğrenci ’AKP üniversiteyi, ülkeyi, sokağı özgür bırak’ pankartı açtılar. ‘Padişahın veziri üniversiteden defolsun’ ve ’Parasız eğitim istiyoruz’ sloganları atan 13 öğrenci polis tarafından gözaltına alındı.

Öğrencilerin protestosu törenin yapıldığı salona da sıçradı. Arınç konuşmasına başlarken slogan atmak isteyen 3 öğrenci üniversitenin özel güvenlik görevlileri ve sivil polisler tarafından gözaltına alındı. Arınç, “44 bin öğrencisi bulunan üniversitede 15-20 kişilik grup burada bulunuşumu protesto etmek istedi. Fiili müdahale ve saldırı olmadıkça bunları doğal buluyorum ve üzülmüyorum. Saldırılar olmadıkça, aşağılayıcı tavırlar olmadıkça, herkes hakkını arayabilir. Slogan atılması, protesto keyfinizi kaçırmasın. Belki de çok güzel bir şekilde tepkisini ortaya koyan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İçeride de birkaç kişinin slogan atması lütfen keyfinizi kaçırmasın.”

 Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.