AÖF, akademisyene düşük sınav ücreti ödüyor
AÖF merkezi sınavlarda görev alan öğretim elemanlarına çok düşük ücret ödüyor!!!
Anadolu Üniversitesi AÖF yapmış olduğu merkezi sınavlarda görev alan öğretim elemanlarına çok düşük ücret ödeyerek onları mağdur ediyor. Şöyle ki;
2016 yılı için söyleyecek olursak;
ÖSYM yapmış olduğu sınavlarda Salon Başkanlarına 135TL öderken AÖF 85TL ödemektedir. Merkezi sınavlarda öteden beri en düşük ücreti ödeyen MEB bile bu yıl yaptığı merkezi sınavlarda salon başkanlarına 135 TL ödemektedir.
Trilyonlarca lira döner sermaye geliri olan Anadolu Üniversitesi, kanunu yanlış uygulayarak kendi öğretim elemanlarına kıyak yaparken sınavda görev alan öğretim elemanlarını mağdur etmektedir.
Bilindiği üzere Döner Sermayenin kanununda, ruhundaki temel prensip " döner sermayeye katkısı olanların yararlandırılması şeklindedir".
Halbuki Anadolu Üniversitesi ne yapıyor: Öğrencilerden toplamış olduğu trilyonluk meblağı AÖF le hiç alakası olmayan Anadolu üniversitesinde görev yapan tüm akademik personeline(ister Beden Eğitimi ister Mühendislik ister Eczacılık fakülteleri mensubu olsun farkettirmeksizin )senede 12 ay sanırım ünvanlarına göre 3000TL-5000TL arası döner gelirini düzenli olarak ödemektedir. Bir beden eğitimi mensubunun AÖF sınavlarına katkısı nedir? Bir Mühendislik fakültesi mensubunun AÖF sınavlarına katkısı nedir? açıklanmalıdır. Nasıl bir katkıdır ki senede 12 ay 3000TL-5000TL arası aylık döner geliri alabilmektedirler? Eğer bir katkı varsa bile -ki ben olduğunu sanmıyorum hadi olsa bile yapılan katkı ile alınan döner sermaye geliri arasında bir orantılılık yoktur. Diyeceksiniz ki Anadolu Üniversitesi akademik personeline kitabına uydurarak döner sermaye ödüyor, siz neden bundan rahatsız oluyorsunuz? diye sorabilirsiniz. Bizim rahatsız olduğumuz konu AÖF'ün merkezi sınavlarda görev alan ve gerçek katkı sağlayan diğer üniversite personeline ödediği en düşük ücrettir. Yani Anadolu üniversitesi elde etmiş olduğu döner sermaye gelirini gerçek katkı sağlayanlara (sınavlara bizzat giren personel) değil AÖF le alakası olmayan Anadolu üniversitesi akademik personele dağıtmasıdır.
Usule, yasaya ve hukuğa uygun olmayan bu uygulamanın düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum. Şu örneği de vermek istiyorum: yakın geçmişte Bazı Üniversiteler Yönetim kurullarında karar alarak genelde Tıp fakültelerinden gelen döner sermaye gelirlerini direkt katkı koymayan tüm Üniversite yönetim kurulu üyelerine diğer fakülte dekanlarına, Daire Başkanlarına her ay düzenli olarak dağıtmıştı ancak Sayıştay yaptığı denetimlerde bizim söylediğimiz gerekçelerle (bu kişilerin gerçek katkıları olmadığı için) bu kişilere zimmet çıkartmıştı ve bu yanlış uygulama son bulmuştu.
Anadolu Üniversitesi AÖF ün yapmış olduğu merkezi sınavlarda uygulamış olduğu yanlış ücret politikası nedeniyle görev alan öğretim elemanlarına çok düşük ücret ödeyerek mağduriyetlerine sebep olmaktadır. Bu yanlış uygulamanı düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum.
AÖF sınavlarında görev alan bir öğretim elemanı
www.memurlar.net
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.