Ankaraspor henüz düşmedi

Ankaraspor henüz düşmedi

Kulüpler Birliği Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Ankaraspor'un durumuyla ilgili açıklamada bulundu

Kulüpler Birliği Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Ankaraspor'un durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, hukuki sürecin devam ettiğini ifade ederken, "Biz de Tahkim Kurulu'ndan karar çıkmadan Ankaraspor'u düşmüş olarak kabul etmiyoruz" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, İstanbul'da yapıldı. Vakfın Esentepe'deki ofisinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve vakfın başkanı Aziz Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Genel Sekreter Kenan Öner, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, diğer kulüp başkanları ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Vakfın Başkan Vekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantının birinci maddesinin iddaa konusu olduğunu belirterek, ''İddaa'da payların düşmesiyle ilgili kulüplerin sıkıntısı vardı. Sayın başkanımız, bakanımız ve Spor Toto Teşkilat Başkanımız bu konuda desteklerini verdiler ve İddaa ödenekleri yine eski hallerine döndürüldü. Bu konuda Bekir Yunus Uçar kulüp başkanlarına geniş bir açıklama yaptı. Kulüpler olarak biz de iddaa'yı destekleyici neler yapabiliriz onları görüştük'' dedi.

Gümüşdağ, ''Bir alt lige düşürülen Ankaraspor'un durumu görüşüldü mü?'' şeklindeki soru üzerine Ankaraspor'un durumunun özel görüşmelerinde olmadığını söyledi. Göksel Gümüşdağ, Ankaraspor ve Ankaragücü kulüplerin başkanlarının da vakfın temsilcisi olduğunu belirten Göksel Gümüşdağ, kulüp başkanlarıyla genel bir değerlendirme yaptıklarını kaydetti.

Bir gazetecinin, ''Ankaraspor Kulübü başkanı toplantıdan sinirli bir şekilde erken çıktı. Toplantıda tavsiye kararı çıkmadı mı?'' şeklindeki sorusu üzerine, Gümüşdağ, şunları söyledi: ''Toplantı güzel, sohbet havasında geçti. Ancak bu işin muhatabı Kulüpler Birliği değil, Futbol Federasyonu'dur. Zaten hukuki süreç de devam ediyor. Kulüpler Birliği olarak hukuki süreci devam eden bir konu hakkında açıklama yapmamız doğru olmaz. Kulüpler Birliği açısından toplantıda bu konuda bir değerlendirme yapmadık. Ankaraspor'u düşmüş olarak kabul etmiyoruz. Çünkü Tahkim Kurulu'nda süreç devam ediyor. Tahkim Kurulu'nun bu konudaki kararı belirleyici olacak. Tahkim Kurulu'nun kararına göre 17 kulüp kalırsa değerlendirme yapılır. Ancak bildiğim kadarıyla öyle bir durumda mevcut takımla oynayacak takımlar 'bay' geçecek.''

Göksel Gümüşdağ, ''Federasyon başkanıyla bir görüşmeniz olacak mı?'' sorusu üzerine ise, ''Hayır, zaten Ankaraspor ve Ankaragücü kulüpleri başkanları bizim temsilcimiz olarak görüşüyorlardır'' dedi. Toplantıya katılmayan Denizlispor ve Sivasspor kulüplerinin, Göksel Gümüşdağ'a, Gaziantepspor'un ise Yıldırım Demirören'e vekalet verdiği bildirildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.