Ankara'nın yargı kararlarından haberi yok mu?

Ankara'nın yargı kararlarından haberi yok mu?

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü okulun kadrolu müdür yardımcısı varken dışarıdan başka bir öğretmeni müdür vekili yapıyor

 

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü yargı kararlarına ve Bakan Dinçer'in genelgesine rağmen başka bir ilçenin öğretmenini bir başka okula müdür olarak görevlendiriyor.
 
Ankara'nın Bala İlçesinde, Tuna İlköğretim Okulu’nun kadrolu müdür yardımcısı okul müdürlüğüne vekalet etmek istediği halde, hiçbir gerekçe göstermeden  Altındağ İlçesi Aydınlıkevler İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni H.H.K. Müdür Vekilliği için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teklif edildi.
 
Bu konuda yargı kararları varken yapılan bu teklife anlam verilemedi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in norm içindeki öğretmenlere hiç bir şekilde başka bir görev verilmemesi konusundaki genelgesi de deliniyor.
 
Milli Eğitim Bakanı öğretmen görevlendirmelerine son dediği halde bu uygulamanın yapılması bakanın genelgesinin hiçe sayıldığını göstermekdedir.
 
Ayrıca adı geçen öğretmenin Bala’lı olması ve Bala İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ankara Milli Eğitim Müdürlüğüne müdür vekilliği teklifinin gönderilmesi, Ankara MEM'i zor durumda bırakmış, yanlış bir uygulama yapmakla karşı karşıya bırakmıştır.
 
Bu durumda Ankara MEM'e sorulacak birkaç soru vardır:
1- Bu öğretmen müdür vekili yapıldığı takdirde Altındağ İlçesi Aydınlıkevler İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji dersine kim girecektir.
2- Okulun kadrolu müdür yardımcısı varken başka bir ilçeden bir öğretmeni alıp müdür vekili yapmak doğru mudur?
 
Türkiye Eğitim/Özel Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum