Ankara'nın eğitimde altın yılı

Ankara'nın eğitimde altın yılı

“Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası” kapsamında Başkent Ankara, geçtiğimiz sene “altın yıl”ını yaşadı. Son sekiz yılda eğitime yönelik yardım miktarı 400 milyon lirayı aşarken, bu rakamın 93 milyon liralık kısmı 2011'de toplandı.

MİLLİ Eğitim Bakanlığının 2003 yılında başlattığı “Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası” Ankaralı hayırseverlerden büyük ilgi gördü.

Ankara’da 25 bin derslik bulunduğunu, 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü ve 50 bin öğretmenin görev yaptığını belirten Vali Alaaddin Yüksel, sekiz yıl sonunda Ankara’da hayırseverlerin kampanyaya 400 milyon 478 bin 500 liralık katkı sağladığını açıkladı. Son sekiz yılda 242 proje karşılığında 2 bin 190 derslik için protokol imzalandığını kaydeden Yüksel, kampanyaya ilginin giderek arttığını söyledi.

Eğitime tam destek

2011 yılı boyunca da hayırseverlerin “Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası”na büyük destekler sağladığını ifade eden Yüksel, şu bilgileri verdi: “2011’de 33 proje karşılığı 507 derslik için protokol imzalandı. Derslikler haricinde hayırseverler, bir arsa, 61 adet elektronik el tahtası bağışladı. Bunun yanı sıra, üç okula güneş enerjisi sistemi kurulması için protokol imzalanırken, Çanakkale ve Sakarya ruhunu yaşatmak amacıyla da bu bölgelere öğrenci taşınması için bir otobüs bağışlandı. 2011’de yapılan yardımların maddi değeri de, 93 milyon 305 bin lira oldu.”

Eğitime katkıya davet

Eğitimde erişim kabiliyetinin kuvvetlendirileceğini de anlatan Vali Yüksel, öğrencilerin tüm teknolojik imkanlarla donatılacağını söyledi. Yüksel, bu anlamda Fatih Projesi’ni çok önemli bulduğunu ifade ederek, eğitimin kalitesini artırma yönünde çalışmaların da aralıksız olarak sürdürüleceğini kaydetti.

Eğitime katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür eden Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Ankara’yı soluyan, ekmeğini yiyen ve suyunu içen, ‘Ben Ankaralıyım’ diyen ve bunu yüreğinde hisseden bütün hali, vakti yerinde Aziz Ankaralıları eğitime katkı yapmaya davet ediyorum’’ diye konuştu.

 Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.