Ankaragücü Gökçek’in

Ankaragücü Gökçek’in

Sarı-lacivertli kulübün dün yapılan olağanüstü genel kurulunda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek liderliğindeki 33 kişilik yönetim, delegelerin onayını aldı

Ankaragücü'nde Gökçek dönemi resmen başladı. Sarı-lacivertli kulübün dün yapılan olağanüstü genel kurulunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek liderliğinde oluşturulan 33 kişilik yönetim, delegelerin onayını aldı. 172 geçerli, 28 boş oyun kullanıldığı kurulda Gökçek'e 165 oy çıktı. Gökçek, ilk yönetim kurulu toplantısında yapılacak görev dağılımında başkanlık görevini üstlenecek.
33 kişilik yönetimde MKEK'den iki, Gökçek ve Cemal Aydın cephesinden 15'er üye yer aldı. Bu arada tüzükte yapılan değişiklikle Denetleme Kurulu'na genel kurul için çağrı yapma hakkı verildi. Son yılların en kalabalık genel kuruluna Onursal Başkan Cemal Aydın katılmadı.
Melih Gökçek, “Yeni yönetime elimizden gelen desteği vereceğimize belediye başkanı olarak söz veriyorum. Bunları yaparken belediyeden para aktarmayacağız. Mevcut imkanları kullanacağız. Mesela mafyanın elinde olan otopark sektörü var. Kulübün onlardan gelir elde etmesini sağlayacağız. Transfer salı günü bitiyor. O güne kadar Ankaragücü'nü bu sene ilk beşe oynayacak hale getirmek şart” dedi.

Federasyon takipte
Ahmet Gökçek'in Ankaragücü Başkanı seçilmesinden sonra, Futbol Federasyonu'nun, sarı-lacivertli kulüp ile Ankaraspor arasında organik bir bağ olup olmadığını araştıracağı bildirildi. Hafta başında olağanüstü kongre tutanaklarını isteyeceği öğrenilen federasyonun, hukuk kuruluna gerekli incelemenin yapılması için talimat vereceği ifade edildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.