Ankarada Yönetici Atamada Yürütmeyi Durdurma Kararı

Ankarada Yönetici Atamada Yürütmeyi Durdurma Kararı

Ankara'da Ağustos 2008'de yapılan müdür yardımcılığı atamasının duyurusu mahkeme kararı ile iptal edilmiş, duyurunun iptali ile 153 Müdür yardımcısı atması iptal edilmişti.

Ankara'da Ağustos 2008'de yapılan müdür yardımcılığı atamasının duyurusu mahkeme kararı ile iptal edilmiş, duyurunun iptali ile 153 Müdür yardımcısı atması iptal edilmişti.

Bunun üzerine Eğitim Bir Sen üyeleri adına ayrı ayrı dava açmıştı. Ataması iptal edilen üyelerin biri adına açılan davada üyenin lehine karar vererek, Ankara 15.İdare Mahkemesi yürütme işlemini durdurdu.



Açılan davda; Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin 31.10.2008 tarihli E:2008/1317 sayılı kararı ile müdür yardımcılığı atamalarının yürütmesinin durdurulması üzerine, 2008 yılında yapılan müdür yardımcılığı atamalarının tümünün ipta! edildiği, mahkeme kararı uyarınca tesis edilen işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı, 2009 yılında yapılan yeni yasal düzenlemeler çerçevesinde müdür yardımcılığı başvuru ve atama işlemlerinin belirlenecek takvim çerçevesinde yapılacağı ileri sürülerek davanın reddi gerektiği savunulmaktadır.


Mahkeme Kararının Sonuç Kısmında; Ankara 1. İdare Mahkemesinde görülen bahsi geçen davada, davalı idarece, "atama duyurularının öncelikle yönetici ihtiyacı en çok olan ve nitelikli yönetici atamasında zorluk.çekilen, özellikle il ve ilçe merkezleri dışındaki kenar semtlerde yer alan eğitim kurumları olacak şekilde yer alması gerektiği" belirtilerek yönetici atamaları duyurularının buna göre ilân edildiği savunulmakta olup, davacının atamasının yapıldığı yerin, ilgililer tarafından atanmak için tercih edilmeyen yerlerden olduğu anlaşılmaktadır.
Bu durumda, yürütmesi durdurulan işlemin, Ankara ilinde boş bulunan eğitim kurumları yönetici kadrolarının tamamının ilân edilmemesine ilişkin işlem olduğu halde, yönetici atamasında zorluk çekilen yerlerden birine atanan davacının atamasının iptal edilip edilmemesinin, Ankara 1.İdare Mahkemesinde dava açan kişi ile aynı veya benzer durumdaki kişilerin menfaatini etkilemeyeceğinden, söz konusu yürütmenin durdurulması kararı gereğinin yerine getirildiğinden bahisle, yukarıda yer verilen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak sınıf öğretmeni ve müdür yardımcısı olarak atanan davacının, Yönetmeliğin 18'inci maddesinde belirtilen yöneticilik görevinin sona ereceği hallerden biri de mevcut değilken atamasının iptal edilmesinde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.
Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması hafinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27.maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere 18/03/2009 tarihinde oybirliğiyle karar verildi. denilmektedir.

Kararın Tamamı İçin Tıklayınız


www.memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum