Ankara'da üniversitelerde ürküten kavgalar

Ankara'da üniversitelerde ürküten kavgalar

Ankara'da üniversitelerde ürküten kavgalar

Başkent'te dün gün içerisinde üniversitelerde meydana gelen olaylarda bazı öğrenciler yaralandı. Olaylar akşam saatlerinde sokaklara yansıdı.

İlk kavga Ziraat Fakültesi Dışkapı Kampüsü'nde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında çıktı. Çıkan kavgada O.G. isimli erkek öğrenci sallama olarak tabir edilen bıçakla yaralanırken, B.T. isimli bir kız öğrenci sopalarla dövülerek yaralandı. Yaralı öğrenciler, arkadaşları tarafından hastanelere kaldırıldı.

Bir diğer kavga ise akşam saatlerinde Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesinde meydana geldi. Karşıt görüşlü öğrenciler arasında ciddi bir gerginlik yaşandı. Kısa süreli arbedenin yaşandığı olay sonrası sağ görüşlü öğrenciler okuldan ayrıldı. Sol görüşlü öğrenciler ise okuldan toplu çıkış yaparak Yüksel Caddesine doğru yürüşe geçti. Mithatpaşa Caddesini trafiğe kapatan öğrencilere çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Öğrencilerin taşla karşılık vermesi üzerine çevik kuvvet ekipleri biber gazı kullanarak grubu dağıttı.

Daha sonra Yüksel Caddesinde biraraya gelen öğrenciler, dağınık şekilde Sakarya Caddesine geçti. Burada sivil polis ekiplerini taşlayan grup üyeleri kayıplara karıştı. Polis ekipleri kafelerde müşteri gibi oturan eylemcileri tespit ederek gözaltına aldı. Çevik kuvvet ekipleri tarafından gözaltına alınan 3'ü kadın 8 kişi sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan yine akşam saatlerinde Cebeci Fakülteler Mahallesinde iki araçla gelen ve sağ görüşlü oldukları iddia edilen şahıslar, 5 öğrenciyi çeşitli yerlerinden yaraladı. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu civarında meydana gelen olaylarda öğrencilere silah, bıçak ve sopalarla saldırıldığı öğrenildi. Yaralılardan durumu ağır olan öğrencinin bir öğrenciye bıçak ve sopalarla saldırdıkları bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan bir öğrenci Ankara Numune Hastanesinde ameliyata alındığı belirlenirken, diğer yaralıların Ankara Hastanesinde tedavilerinin devam ettiği kaydedildi

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.