Ankara Yönetici Atamada Çifte MÜJDE!!!

Ankara Yönetici Atamada Çifte MÜJDE!!!

Ankara İli Yönetici Atama Konusunda gösterdiği gayretli çalışmalar ile kamuoyunun taktirini toplamış olan Türk Eğitim Sen 3 No'lu Şubenin Başkanı Ertekin ENGİN ile sitemiz editörleri röportaj yaptı.

Ankara İli Yönetici Atama Konusunda gösterdiği gayretli çalışmalar ile kamuoyunun taktirini toplamış olan Türk Eğitim Sen 3 No'lu Şubenin Başkanı Ertekin ENGİN ile sitemiz editörleri röportaj yaptı.

İşte o röportaj;

1- Son yıllarda eğitim camiası ve sendikalar için en önemli gündem maddesi yönetici atamalar oldu. Yönetici Atama sürecinin en çok tartışıldığı yer ise Başkent Ankara oldu.Başkentteki yönetici atama sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?



Bir kurum veya kuruluşun hedefine varabilmesi, verimliliğin artabilmesi için nasıl yönetildiği veya ne şekilde yönetileceğinin belirlenmesi önemli başlangıçlardan biridir. Emanet ehil ellere teslim edilirken şeffaflık ve eşit şartlarda kriterlere dayalı yönetici atama yönetmeliğinin çıkış süreci bile epey süre almıştır. Sınav esaslı yönetici atama hususunda sendikamız ısrarcı olmuştur. Sonunda sınav süreci başlatılmış; ancak siyasi erk tavşana kaç derken tazıya tut kavlinden manevralarla eğitim kurumlarındaki yönetici atmaya işini eline yüzüne bulaştırmıştır. Başken Cumhuriyet'in Büyük Türk Milleti'nin her konu ve konumdaki en üst temsil yeridir. Bu anlamda buradaki olumlu veya olumsuz işlerin kamuoyunda gündeme gelmesi, tartışmanın merkezi olması gayet doğaldır. Bu işin başlangıç kısmında gayet samimi ve objektifliğe dayalı uyarılarımıza rağmen maalesef özellikle Müdür Yardımcısı atama süreci o dönemin bürokratları tarafından yanlış başlatılmıştır.







2- TES Ankara 3 No'lu şube olarak sürecin sağlıklı işlemesi, iptallerin olmaması için birçok eylem ve basın açıklaması yaptınız. Peki MEB sendikaları niçin dikkate almadı? MEB neyi amaçladı bu süreçte?



Aslında bu sorunun muhatabı MEB'in sevk ve idaresinden sorumlu olanlardır. Ancak az önceki sözlerimden devam edecek olursak; objektif kriterlerin uygulanmasından kim neden rahatsız olur kolay anlaşılır bir şey değil…Hele iktidar sahibinin isminde Adalet kavramına atıfta bulunuyor olması, uygulamada ismiyle bile tezat düşüyor olması bence öncelikle onları rahatsız etmeli…Vekaleten bir işin başında olan bilime,kanuna,topluma,vicdanına karşı değil; varlığını kime borçluysa ona karşı sorumlu hisseder…Siyasi erk kendi sözünü dinleyen, emir kulu köle yöneticiler kadrosuyla çalışmayı, geleceğin tanzim edilmesinden daha elzem ve önemli görüyorlar ki kendi bürokratlarının bu aymazlık ve sorumsuzluklarını bazen Milletvekili adaylığıyla taçlandırabiliyorlar. Zannedersem bu açıklama içinde her şeyi barındırıyordur..Sözlerin açılımı sadece tekrar olacaktır…







3- 2006 mağdurları için TES Ankara 3'ün özel bir yeri var. Siz ve Veli Keskin Bey'in bu konudaki gayretleri TES üyesi olmayanlar tarafından dahi takdir ediliyor. Şimdi 2006 mağdurlarının mağduriyetleri tamamen bitirilebilecek mi?



Sadece idareciler için değil, Eğitim Çalışanı herkesin derdine biz kendimizi ortak ve sorumlu görüyoruz. Yasaların bize izin verdiği ölçüde yetki ve kabiliyetlerimiz Eğitim Çalışanı arkadaşların yolunda uğrunda kullanmayı iş ahlakımızın gereği olarak görüyoruz..Ve biliyoruz ki sosyo-ekenomik ve psikolojik yönden güçlü eğitim çalışanı demek bugününden ve yarınlarından emin bir topluluk demektir. 2006 sınavıyla Md. Yardımcısı olmaya hak kazanmış, bir dava neticesinde atamaları iptal olan arkadaşlarımızın lehine bir süreç devam etmektedir. Bu süreçte İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Atama ve Hukuk Bölümü sorumluların gerçek sorumlu gibi davranış ve çalışmalarını da takdirle haklarını teslim etmeliyim.. Danıştay'ın davanın tekrar görülmek üzere Bölge İdare Mahkemesine dosyayı teslim etmesindeki gerekçe İdare Mahkemesi tarafından da en kısa sürede değerlendirilerek sonuca varılacaktır.Ancak arkadaşlarımıza şu müjdeli haberi verelim; İl Milli Eğitim Müdürlüğü Danıştay'ın bu kararına istinaden 2006 sınav puanıyla ataması yapılan arkadaşlarımızın kadrolarını valiliğimize sunmak üzere tekrar iade edecek toplu inhayı hazır etmiştir. Yarın arkadaşlarımızın eline ulaşır diye düşünüyorum



4- Bu konuda yaptığınız çalışmalar hakkında kısaca bilgi verir misiniz?



Neyi eksik yaptığımız söylerseniz daha faydalı olacak gibi..Ne gerekiyorsa onu yaptık. Yetkili, ilgili herkesle görüşüp, sürece elimizden gayreti verdik..Ulaştığımız her bilgiyi, neticeyi kurumsal disiplin ve sorumluluk içerisinde kamuoyu ile paylaştık…







5- Şimdi Ankara'da merak edilen 2009 Müdür Yardımcılığı sınavını kazananlar için atama süreci ne zaman başlayacak? 2005 sınavının süresi 5 Mayıs 2010'da doluyor. Bu konuda il MEM yetkilileri ile görüşmeleriniz oldu mu?



Bir müjde de bu arkadaşlarımız verelim..2009 sınav neticesinde Müdür Yardımcılığı atamalarını bekleyenlerin çalışmalarının tamamlandığını dolayısıyla en kısa sürede bu atamalarında gerçekleştirileceğini Sayın İl Milli Eğitim Yönetici atama Şube Müdürümüz Ahmet PALA Beyefendi bugün yapmış olduğum görüşmede beyan etmiştir.





6- TES şube başkanı olarak eğitim camiasının en öncelikli sorunları nelerdir sizce?

Özellikle büyükşehirlerde ekonomik buhran eğitim çalışanlarının sosyal hayatını ve çalışma verimini olumsuz etkilemektedir. Ayrıca iş garantisi olmadan çalışmaya zorlanan Devlet ve anne babaların onca masrafı,umuduyla Öğretmen olarak yetiştirilmiş ama kadro güvencesi olmadan, eşlerinden ayrı yaşama itilmiş 4-B'li arkadaşlarımızın sorunları öncelikli bence…

7- KamuGazetesi.Com için ne diyeceksiniz? Okuyucularımız için son bir mesajınız var mı?

Yayın ilkelerinizle yürüttüğünüz faaliyetten dolayı sizleri tebrik ediyorum. Kamu çalışanlarının bu alandaki özgür ve tarafsız duruşunuzdan, bizim görüşlerimize yer vermenizden dolayı teşekkür ediyor, artan başarılarınızın devamını diliyorum..

Teşekkür ediyoruz…

www.kamugazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum