ANKARA YİNE BECEREMEDİ

ANKARA YİNE BECEREMEDİ

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü çok ciddi sorunlar yaşıyor. 2006 Müdür yardımcılığı sınavını kazanan adayları bir türlü atayamayan, aylarca ne yapacağına karar veremeyen Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü atamaları bekletti ,bekletti,bekletti.

2006 müdür yardımcılığı sınavını aylarca çalışarak kazanan müdür yardımcılarının moralleri bozuldu, birçoğunun çalışma şevki bile gitti. Öğretmenlikteki performansları bile düştü. Ankara il milli eğitim müdürlüğü amaçsız bir şekilde beklemeye devam etti. 2 yıl dolmasına az bir zaman kala müdür yardımcılığı başvurularını almaya karar verdi. Başvuruları almaya karar verdiler ama yalnızca taşradaki boş kadroları açık ilan ettiler. Bu gereksiz ve anlamsız duyurudan sonra mahkeme süreci başladı. Mahkeme süreci Ankara'da hiç bitmiyor artık.

 

Müdürlük atamalarının da müdür yardımcılığından hiç farkı yok. Bakanlık bütün illerin uyacağı bir takvim yayınladı. Bu takvime Ankara milli eğitim uymayarak başladı. Bütün illerde boş kurumlar zamanında ilan edilirken Ankara MEM boş kurumların duyurusunu bir gün sonra yaptı. Daha sonraki süreçte tüm Türkiye de yönetici atamaları için yoğun bir çaba içerisinde il milli eğitim müdürlükleri emek verirken; Ankara MEM kendisine ulaşan bir mahkeme kararını algılamaya çalışıyordu. Algılama çabası kendisine ulaştıktan epey zaman sonra bakanlıktan görüş alınarak, okul müdürlüklerinin sonuçlarının ilan edilmesi gerektiği günde sonuç verdi.

Aslında bizim gibi sıradan insanlar bile mahkeme kararını bir anda anladı. Yapılması gereken Ankara MEM olarak 2009 müdür yardımcılığı atamaları sonucunda göreve başlayan ve 2010 yılında yani şimdi müdürlük başvurusu yapanların ek2'lerinde basit bir düzenleme yapmak. 2009 yılında atandıkları zamandan başvuru zamanına kadar geçen süreyi yöneticilik görevinden sayılan bölümünden çıkarmak. Bu durumu da ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile 2 saatte tamamlamak. Yok bunun için ertelendi de, bu çok zor işte, Eyvah nasıl yapacağız da! diyerek bakanlığın takvimin dışına çıkmak ya ciddi bir düzensizliğin göstergesidir. Ya da farklı bir planın uygulanması için fırsat yakalanması olabilir.

Hakan METİN

Eğitim Uzmanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum