ANKARA-SİCİLYA HATTI EĞİTİM ORTAKLIĞI

ANKARA-SİCİLYA HATTI EĞİTİM ORTAKLIĞI

ANKARA-SİCİLYA HATTI EĞİTİM ORTAKLIĞI

Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü, Sicilya’da eğitimde işbirliğine imza attı.  Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, Müdür Yardımcıları; Ahmet Pala, Yusuf Bağrıyanık, Güler Arıkan, İlhan Koç, Uluslararası Proje Ekibinde görevli iki uzman, projenin yerel ortakları Gazi Üniversitesi’nden akademisyenler ve Hasanoğlan Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi’nden katılımcılardan oluşan on iki kişilik bir heyet tarafından 1-5 Haziran 2011 tarihleri arasında İtalya’nın Sicilya bölgesine bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

 AB Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde Müdürlüğümüz AR-GE Birimi Uluslararası Projeler Ekibinin koordine ettiği Comenius Regio Bölgesel Ortaklıklar) projesi ‘REFRESH’ kapsamında gerçekleşen ziyarette, Türk eğitimcilerinden oluşan heyet, Sicilya Özerk Bölgesi protokol genel müdürü tarafından karşılandı. Parlamentoda düzenlenen bir törenle Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan ve İtalya Sicilya Özerk Bölgesi Eğitim Sorumlusu (Bakanı) Dr. Rosario Leone "Eğitimde İşbirliği Protokolü"nü imzaladı. Protokol;  Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü ve Sicilya Eğitim Bakanlığı arasında eğitimde iyi uygulamaların ve deneyimlerin paylaşılmasını, iki tarafın ihtiyaçlarına yönelik projelerin geliştirilmesini ve eğitim kurumlarının arasında ortaklıkların kurulmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

KÂMİL AYDOĞAN "FARLILIKLARIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR"

 Parlamento Binasının Kırmızı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza töreninde Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan bir konuşma yaparak Mevlana’nın "Yeryüzünde tüm insanlar tek bir bedene benzer, bizler de onun bir parçasıyız. Farlılıklarımız zenginliğimizdir" sözü ile dostluk ve barış mesajlarını iletti.

İTALYAN ORKESTRASINDAN İSTİKLAL MARŞI SÜRPRİZİ

 Aydoğan, Parlamentoya ait Sarı Salonda yapılan Sicilya Özerk Bölgesi Veli Konseyi’nde de hitap ederek Avrupa’nın ve dünyanın her yerinde veli-okul işbirliğinin önemine dikkat çekti. Heyet, daha sonra Palermo Üniversite’sini ziyaret ederek öğretmen yetiştirme ile ilgili olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.   Ayrıca heyetimiz onuruna Palermo Konservatuarı Orkestrası tarafından bir konser verildi. Orkestra,  açılışı istiklal Marşımızla yaparak heyetimize sürpriz yaptı.

 Çalışma ziyareti iki tarafın eğitim alanında verimli işbirlikleri kurması dileği ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.