Ankara Sayısal Derslerde Türkiye Birincisi

Ankara Sayısal Derslerde Türkiye Birincisi

Ankara Sayısal Derslerde Türkiye Birincisi

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Merkezi tarafından yapılan 2010-ÖSS analizlerinde Ankara ilinin sayısal derslerde birinci olduğu ve bunu üst üste iki yılda tescil ettiği görülmüştür.

 Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Merkezi 2007 yılından bu zamana ÖSS analizlerini yapmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara okulların faydalandığı bu çalışmanın tüm Türkiye’deki okullara ulaştırılması, sonuçlardan en üst seviyede faydalanılması için 2009 yılında genelge yayınlamış, 2010 yılı analizleri için de aynı paylaşımın devam ettirilmesini istemiştir.

 Arge Merkezinin hazırladığı analizler, 81 il ve Kuzey Kıbrıs’taki 7476 okul için, tek tek her zümreye özel olarak hazırlanmıştır. Çalışmalar 2007 yılından beri sürdürüldüğü için okulların zaman içerisindeki gelişimleri de mercek altına yatırılmıştır.

 Her bir okulun 4 yıl içerisindeki başarısı, yıllara göre karşılaştırmalı olarak okulların bilgisine sunulmuştur.

 Türkiye genelindeki başarı durumu, kendi okul türündeki başarı durumu, öğrenci sayısı, okul türündeki okul sayısı gibi kriterler hesaplanarak okulların başarılı zümreleri tespit edilmiş, bu zümrelerin farklılıkları tüm kamuoyu ile paylaşılmıştır.

 Onlarca listenin hazırlandığı ÖSS analizleri programı, ayrıca zümre toplantılarına kaynaklık yapacak şekilde tasarlanmıştır. Her bir dersin Türkiye genelinde, okul türleri genelinde ve il genelindeki başarıları karşılaştırmalı olarak gösterilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.