Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü 2006 sınav sonucuna göre atanan 153 müdür yardımcısı atamasını neden iptal etti?

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü 2006 sınav sonucuna göre atanan 153 müdür yardımcısı atamasını neden iptal etti?

Konu kamuoyuna duyurulmadan önce www.turkiyeegitim.com olarak bu durumu haber haline getirdik.

Bizim aldığımız duyumlara göre bu iptal bir Danıştay kararına dayanıyordu. Kesin bir bilgi olmamasına rağmen, 153 müdür yardımcısı atamasının iptal kararnamelerinin hazırlanmasından dolayı, Danıştay kararına yönelik bir uygulama olduğu düşüncesi oluştu.
Çünkü idari mahkeme tarafından alınan bir karar için, ataması tamamlanan,153 müdür yardımcısı atamasının iptal edilmesine gerek yoktu.

Ortada iki karar söz konusu
Ankara 1. İdare Mahkemesi tarafından, Ankara'da görev yapmakta olan bir öğretmenin başvurusuna istinaden genelgenin yönetmeliği daralttığı gerekçesi ile yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir.
Fakat Türk Eğitim-Sen tarafından ilgili genelgenin kenar mahalleler ibaresine yönelik olarak Danıştay'a dava açılmış ve reddedilmiştir.

Bu durumda Ankara MEM ne yapmalıdır ne yapmamalıdır?

Her şeyden önce Ankara MEM atanan 153 adet müdür yardımcısı atamamasını iptal etmemelidir. Çünkü açılan dava bireyseldir. Aynı konulu dava dilekçesine ilgili Danıştay kararını da alarak itiraz etmelidir. Bireysel olarak da davanın süreci içerisinde ilgili sonucuna göre ilgili öğretmene başvuru hakkı vermesi gerekir.
Ankara MEM 2006 sınavını kazananlara başvuru hakkı vermeyecek mi?
Şimdi aldığımız duyumlara göre Ankara 2006 sınavını kazananlara sınav süresi dolduğu için yeni bir başvuru hakkı vermeyecek. Tamam olabilir. Danıştay kararı var. Bu duruma hukuksal açıdan saygı duyuyoruz.
Ama atama kararnamesi iptal edilen 153 müdür yardımcısı için ne yapacaksınız? Eğer bu yöneticilere yeni bir başvuru hakkı vermeyecekseniz neden atamaları iptal ettiniz? Çünkü bu atamalar zamanında yapılan duyurulara istinaden yapılmış ve tamamen hukuki bir süreçle sonuçlandırılmış atamalardı.
Ortada bireysel bir dava var. Bu bireysel dava da müdür yardımcılarının lehinde sonuçlanmış. Karşı tarafın lehine sonuçlanan bir dava sürecinden sonra atamaları yapılmış olan yöneticilere daha güzel bir uygulama yapmak gerekir. Bireysel değil de bölgesel kapsamda bir uygulama yapılacaksa; zamanında başvurusunu yaparak ataması yapılan müdür yardımcılarına yeni bir başvuru hakkı verilir. Ki bu uygulama da çok doğru olmaz çünkü dava itiraz süreci devam etmesinden dolayı Ankara MEM'in kazanacağı bir süreç sonucunda bu atamaların tekrar görev yerlerine dönmeleri söz konusu olacaktır.
Yani Ankara MEM tek yapmaması gereken uygulamayı şimdiden yapmıştır. Yasal süre içerisinde başvurusunu yapmış ve atamaları tamamlanmış müdür yardımcılarının atamasının iptal edilmesi bizce doğru değildir. Çoğu yolluğunu alarak eski görev yerlerine dönmüştür. Bazı yöneticiler evlerini taşımışlar çocuklarının okullarını bile değiştirmişlerdir.
Bu kadar fazla insanın neden mağdur edildiğini , Ankara MEM yazılı olarak kamuoyuna duyurmalıdır.

Hakan Pınar
Eğitim Uzmanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum