ANKARA İL KOORDİNASYON DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

ANKARA İL KOORDİNASYON DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

ANKARA İL KOORDİNASYON DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü İl Koordinasyon Değerlendirme Toplantısı 13 Ocak 2012 Cuma günü Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesinde, Ankara Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve Ankara Millî Eğitim Müdürlüğünde görevli bölüm şeflerinin de katılımı ile gerçekleştirildi.

 Açılış konuşmasını yapan Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan, toplantının hem 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı I. Dönem sonu değerlendirmesi, hem de 2011 yılı değerlendirmesi olduğunu belirtti.

 Ankara İl Koordinasyon Değerlendirme toplantısının bakanlığın geliştirdiği eğitim politikalarını yerinde değerlendirme, gerçekleştirme ve eğitim camiasının sorunlarını paylaşma amacı taşıdığını kaydeden Aydoğan, ilçe milli eğitim müdürlerinin de bu tür toplantıları ilçelerinde ayda bir kere yapmaları gerektiğini, bir çok ilçenin bunu hassasiyetle uyguladığını belirtti.

Aydoğan; "Okullarımızda temizlik ve güvenlik sorunu yaşanmıyor."

 Millî Eğitim Müdürü Aydoğan, Ankara’nın 50 bin öğretmeni ve 1 milyondan fazla öğrencisinin bulunduğunu, bunun Finlandiya gibi birçok ülkenin tüm öğrenci sayısından daha çok olduğunu belirtti. Bir milyondan fazla olan öğrenci potansiyelinin organizasyonunun kolay olmadığını ve bunun ilçe milli eğitim ve okul müdürlükleri ile sağlanan sıkı bir koordinasyonla, düzenli ve sağlıklı bir şeklide yürüdüğünü söyleyen Aydoğan, okul güvenliğinde Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün desteğine dikkat çekerek, "Bir milyondan fazla öğrencinin yaşadığı ilimizde elbette sorunlar yaşanabilir. Her sabah bir milyon öğrencinin evlerinden çıkıp, çeşitli ulaşım araçları ile okullarına gidip ders yaptığı, akşam da evlerine döndüğü bir organizasyon içerisinde, elbette ufak tefek sorunlar olacaktır. Ama 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında, yöneticilerimizin gösterdiği önem ve hassasiyet sonucunda, Ankara’da bizi üzecek, sıkıntıya sokacak bir olay yaşanmamıştır. Ankara Emniyet Müdürümüz, Emniyet Müdürlüğünün, okulların emrinde olduğunu her fırsatta dile getirmektedir. Her okul bir polis merkezine zimmetlenmiş olduğundan, Emniyet Müdürlüğünün gösterdiği hassasiyet ile okullarda sorun yaşamıyoruz. Bu Ankara eğitim camiasının, çalışanlarının, öğretmen ve idarecilerinin büyük bir başarısıdır." dedi. Ayrıca yönetici ve öğretmenlerden kaynaklı sorunlar yaşanabildiğini, bunlar için gereğinin yapıldığını belirten Aydoğan, "Devletin kanunu, kuralları hassas bir şekilde Ankara’da işletiliyor." dedi.

 Millî Eğitim Bakanlığının hizmet satın alımı ile 7 milyon TL ödeneği ve belediyelerden gelen 1130 yeni hizmetli ile okullardaki temizlik sorununun artık yaşanmadığını belirten Aydoğan; "Geçen sene Ankara eğitiminin bir numaralı sorununun temizlik olduğunu düşünüyordum ama bu yıl önemli oranda giderildi. Bakanlığın hizmet alımı ve belediyelerden gelen personelle beraber temizlik sorunu aza indirgenmiştir. Ankara’da zaten 1600 hizmetlimiz vardı, 1130 kişi de belediyelerden geldi. Bu tabiî ki yeterli değil ama büyük bir rahatlama sağladı." dedi.

 Çalışma saatlerinin büyük bir kısmını okul gezilerine ayırdığını, fırsat bulduğunda okulların öğretmen kurul toplantılarına katıldığını, ilçe gezileri ile de bir çok okulu yakından görme, tanıma ve izleme olanağı bulduğunu belirten Aydoğan, buralarda edindiği izlenimleri çalışma arkadaşları ile paylaştığını belirterek; "Gerek İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, gerekse İlçe Millî Eğitim Müdürlerinin yaptıkları okul ziyaretleri, tutulan raporlar, beyaz bayrak, TKY gibi faaliyetler okulların başarı puanının artmasına katkıda bulunmaktadır. Yönetimin ilgi, alaka işi olduğunun hepimiz farkındayız. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

 Çalışma saatlerine ve mesai kavramına çok önem verdiğini her vesile ile dile getiren Aydoğan; "Mesai, kurumun disiplini ve kurumsallaşmasının göstergesidir. Okullarımızda buna titizlikle uyulduğunu görüyorum." dedi.
 
Son yıllarda yaşanan en önemli olaylardan birinin Van Depremi olduğunu, bu depremin Ankara’yı da yakından etkilediğini, Van’da gelen 4481 öğrencinin hiçbir aksaklık ve sorun yaşanmadan ihtiyaçlarının giderildiğini ve okullara yerleştirildiğini ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Aydoğan; "Bu, küçümsenmeyecek bir rakamdır, hatta bazı ilçelerin toplam öğrenci sayısı kadardır. Van’dan 4481 öğrenci geldi ve hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bu, millî eğitim sisteminin güçlü bir sistem olduğunu,  herkesin büyük bir anlayışla, bilinçle işin üstesinden geldiğini göstermektedir." dedi.
 
Aydoğan, konuşmasının devamında,  mümkün olduğu kadar TKY törenlerine katıldığını,  Ankara’da bulunan 1600 okuldan, bu yıl 1016 kurum-ekip başvurusu yapıldığını belirterek, TKY’deki gibi, uluslararası projelerde de Ankara’nın başarılı çalışmalara devam ettiğini, Ankara’nın her ilçesinden proje başvuruları yapıldığını ve gerçekleştirildiğini vurguladı. Uluslararası projelerle toplam 5 bin öğretmen ve öğrencinin uluslararası eğitim hareketliliğine katıldığını belirten Millî Eğitim Müdürü;  "Çocuklar farklı ülkeleri, farklı kültürleri görerek, başka yerlerle kendilerini kıyaslayarak özgüvenlerini aşabiliyorlar." dedi.

       TÜRKİYE’DE YAPILAN DERSLİK SAYISININ % 15-20’Sİ ANKARA’NIN

 Ankara Millî Eğitim Müdürü, okullara yaptığı ziyaretleri de çok önemsediğini belirterek, bir yıl içinde okulların fiziki yapılarında büyük gelişmeler olduğunu, 24 bin olan derslik sayısının 25 bine çıktığını, bunun küçük bir ilin toplam derslik sayısından daha fazla olduğunu ve Türkiye’de yapılan derslik sayısının %15-20’sinin Ankara’da yapıldığını tahmin ettiğini söyledi. 

 Aydoğan, konuşmasına; "Ankara’nın eğitim boyutunu birlikte yönetiyoruz. Ankara’nın her yerindeki olaylardan, eksiklikten, huzursuzluktan öncelikle ben ve millî eğitimdeki yöneticiler sorumludur. İlçe millî eğitim müdürlerinin bana karşı sorumluluğunun yanında benim de bu okullarda en az okul müdürü kadar sorumluluğum var. Yaptığımız ziyaretlerde gördük ki; okulların kullanılmayan yerleri, hatta kalorifer daireleri bile pırıl pırıl olabiliyormuş. Okullarımız çöplük değil, masa sandalye kırıkları ile dolu depolar, kullanılmayan odalar olmayacak.  Birçok vesile ile okullara giden herkes, okulun bütün inceliklerini, detaylarını görecek. Unutmayalım, amacımız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil." dedi. Okul ziyaretlerinde denetim ve soruşturma amacı gütmediğinin altını çizen Aydoğan,  herkesin idarecilik anlayışını sorgulaması gerektiğini, idareciliğin, irade ortaya koymak olacağını belirterek, "Merhamet ve toleransa sahibiz ama okullarda zafiyet devam ederse bunları düzeltmek zorundayız. Devletin zafiyeti olamaz." diyerek devam etti.

 Okullarda yaşanan rutin dışı olayların, yeniden revize edilen bilgi iletişim sistemi ile il millî eğitim müdürlüğüne bildirilmesinde önemli olanının kişi değil, olay olduğunu belirten Aydoğan, "Ankara’da ne oluyor bileceğim. Bu sistemin dönüşü olmayacak hatta daha da güçlü ve sistemli bir şekilde devam edecek. Biz ilimizde neler olduğunu gösteren istatistik tutuyoruz." dedi.

 Aydoğan, öğretmen tayinlerinde ve atamalarında şeffaflık ilkesi ile hareket edildiğini, okulların ihtiyaçlarının ve puanlamanın esas alındığını belirtti.

 Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan koordinatör okul müdürlüğünün çok önemli olduğunu, kurumsallaşıp güçlendirilmesinin gerektiğini belirtti. Yönetim kademesinde bulunanların, okulların sistemlerini güçlendirmek amacı taşıdığını kaydeden Aydoğan, genel liselerin Anadolu ve meslek liselerine dönüştürülmesinin ileriye dönük bir plan olduğunu ve bununla ilgili alt yapı çalışmalarına devam edildiğini ifade etti. Konuşmasının son bölümünü stratejik planlamaya ayıran Aydoğan, stratejik planın bir yılın hedeflerinin nasıl yapılacağını gösteren projeler olduğunu söyleyerek,  okulların ve ilçelerin hazırladığı stratejik planın, Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı plana eşgüdümlü olması gerektiğini belirtti. Buna göre, il stratejik planın yayınlanmasının ardından, ilçe ve okullar 2012 eylem planını hazırlayacak, izleme ve değerlendirme kapsamında da 6 aylık periyotlar hâlinde hedeflere ait gerçekleştirilmiş faaliyet raporları sunacaklar.

 Toplantının son bölümünde Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü, Bilgisayar ve Sınav Hizmetleri Bölümü Şube Müdürü Fatih Çelebi, merkezi sınav hizmetleri hakkında bilgi vererek, birimi ile ilgili sunusunu gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.