ANKA 9 OCAK 2008 CUMA GÜNDEMİ

ANKA 9 OCAK 2008 CUMA GÜNDEMİ

ERGENEKON SORUŞTURMASI -Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınanların sorgulanmaları sürüyor. Soruşturmaya ilişkin iç ve dış gelişmeler izleniyor.

CUMHURBAŞKANI GÜL İDARECİLER GÜNÜ TÖRENİNDE
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazi Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenecek olan İdareciler Günü törenine katılıyor. (Saat: 19.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın başkanlığındaki TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeleri'ni kabul ediyor. (Saat: 15.00)

-TOPTAN ORTADOĞU ÜLKELERİNİN BÜYÜKELÇİLERİNİ GÖRÜŞECEK
-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gazze'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Umman Büyükelçisi Muhammed Nasser Ahmet El Wahabi, Suudi Arabistan Büyükelçisi Muhammed El Hüseyni El Şerif, Cezayir Büyükelçisi İsmail Allaoua, Filistin Büyükelçisi Nabil Maruf, Tunus Büyükelçisi Gazi Jomaa ve Mısır Büyükelçisi Alaeddin El Hadidi ile görüşüyor.
-Görüşmeye, Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan katılıyor. (Saat 9:30)

-ASO İLE İŞ-KUR ARASINDA İŞŞİZLERE YÖNELİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
-Ankara Sanayi Odası ile İş-Kur arasında işsiz kalanların eğitilmesine yönelik başlatılacak olan “Kriz İşsizlerine Mesleki Eğitim Programı” protokol imza töreni düzenleniyor.
-ASO'daki törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan katılıyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN EKER AÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ'NDE
-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin Türkiye'de Tarımın 163. Yılı için düzenlenecek olan törene katılıyor. (Saat: 9.30)

-BAKAN GÜNAY DTCF'NİN 73. YILDÖNÜMÜ RESEPSİYONUNDA
-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi 73. yıldönümü resepsiyonuna katılıyor.
-Günay daha sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Michelle Campanelle konserine katılıyor. (Saat: 18.00/20.00)

-DSP'Lİ YAĞIZ'IN BASIN TOPLANTISI
-DSP Genel Sekreteri İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, “Ergenekon” ile ilgili olarak DSP Başkanlık Kurulu'nun değerlendirmesi konusunda DSP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 14.00)

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA AÇIK KALP AMELİYATI BASIN TOPLANTISI
-Sağlık Bakanlığı Türkiye İhtisas Hastanesi'nde yapılan 2 açık kalp ameliyatı ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleniyor. (Saat: 10.00)

-ERCAN KARAKAŞ: İSTANBUL'DA RADİKAL BİR DEĞİŞİM OLACAK
-CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak için geçen hafta içinde başvurusunu yapan Kültür eski Bakanı ve Sosyal Demokrasi Vakfı kurucusu ve Onursal Başkanı Ercan Karakaş, aday olma nedenlerini, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını ve projelerini ayrıntılarıyla anlattı.

-PARA ARZINDA ARTIŞ
-En geniş tanımlı para arzı M3, 19-26 Aralık haftasında 34.5 milyon TL artarak 458 milyar 383.7 milyon TL'ye çıktı.

-SAĞLIK BAKANLIĞI AİLE HEKİMLİĞİNDE ZORUNLU GÖREVLENDİRME YAPAMAYACAK
-Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimliğinin uygulandığı illerde, yeterli başvuru olmaması durumunda sağlık personelini valilik eliyle Aile Sağlığı Merkezlerinde süresiz geçici görevlendirmesine ilişkin mahkemeden emsal bir karar çıktı. Eskişehir Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan ebenin Aile hekimliği sisteminde yer alan Emek Aile Sağlığı Merkezine, Aile Hekimliği Pilot Uygulamasına dair Yönetmelik hükümlerine göre süresiz olarak geçici görevlendirme yoluyla görevlendirilmesini mahkeme iptal etti.

-“2. EL KISA FİLM FESTİVALİ”NİN 3. BULUŞMASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
-Eve hüsranla dönen kısa film tutkunlarının yüzünü güldüren, “2. El Kısa Film Festivali” bu yıl da, “Elemiyoruz, Ellemiyoruz” sloganı 12–22 Şubat 2009 tarihleri arasında 3. kez izleyici buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.