ANKA 9 ARALIK 2008 SALI GÜNDEMİ

ANKA 9 ARALIK 2008 SALI GÜNDEMİ

-SİYASİ PARTİLERDE BAYRAMLAŞMA -Siyasi partilerin genel merkezlerinde, parti heyetleri arasında karşılıklı bayram ziyaretleri yapılıyor.

ERDOĞAN VE BAYKAL ANTALYA'DA
-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bayram için seçim bölgesi de olan Antalya'yı tercih etmesinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bayramın ikinci gününü bu ilde geçiriyor.

-BAHÇELİ PARTİSİ'NİN BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE
-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bayramın ikinci gününü Ankara'da geçiriyor. Bahçeli partisinin genel merkezinde düzenlenecek olan bayramlaşma törenine katılıyor.

-METEROLOJİ'DEN YOLA ÇIKACAKLARA UYARI
-Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havaya ilave olarak bu geceden itibaren Balkanlar'dan gelecek soğuk havanın etkisine girmesi sebebiyle hava sıcaklığının tüm yurtta 6 ile 10 derece düşecek olması konusunda yurttaşları uyardı.
-Meteroloji'nin hava tahminine göre iç ve doğu bölgelerdeki yağışlar kara dönüşecek.

-TERÖRE KARŞI YAPILANMA SİLBAŞTAN
-Başbakanlık tarafından yürütülen terörle mücadeleye ilişkin yeni yapılanma çalışmalarında İç Güvenlik Müsteşarlığı, Emniyet Müsteşarlığı gibi yapılanmalardan vazgeçilerek, Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu ve İstihbarat Koordinasyon Merkezi olmak üzere iki ayrı yapılanmaya gidilmesine karar verildi.

-ERDOĞAN'IN “ÇEVRECİNİN DANİSKASIYIM” DEDİĞİ GÜN ÇEVRECİYE KAMP SERBEST EYLEM YASAKMIŞ
-İçişleri Bakanı Beşir Atalay CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek'in soru önergesine verdiği yanıtta, Başbakan Erdoğan'ın “Çevrecinin daniskasıyım” dediği gün Sinop'ta “Ekotopya Buluşması” adı altında eylem yapmak isteyen çevrecilere sadece kamp izni verildiğini, eylem yapmalarına ise izin verilmediğini bildirdi.
-Bakan Atalay, Özyürek'in “Başbakanın aynı güne rastlayan çevrecilere dönük açıklaması valiliğin aldığı kararda etkili olmuş mudur?” sorusuna “Ekotopya Buluşması” adı verilen kamp etkinliğine yönelik baskı ve engelleme ile yasadışı eylem ve işlemde bulunulmamış olup yapılan tüm işlemler yasal ve hukuk çerçevesi içinde yapılmıştır” karşılığını verdi.
-Erdoğan ise eylem yapan çevrecilerin gözaltına alındığı gün “Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim. Belediye başkanlığımdan beri çevrecilik konusunda neler yaptığımızı özellikle İstanbul'da yaşayanlar çok iyi bilir. Nasıl ağaçlar diktim İstanbul'a, İstanbul nasıl ağaçlandı bunu orada yaşayanlar çok iyi bilir. Biz İstanbul susuzdu, 180 kilometreden su getirdik. Çevreciler o zaman da karşımıza dikildi” demişti.

-İSTANBULLUYU SİLAH ÖLDÜRÜYOR
-“İstanbul'da 2003-2007 yılları arasında gerçekleşmiş ateşli silah yaralanmasına bağlı ölümler” araştırması, başta kuru sıkılar olmak üzere ateşli silahların İstanbullu için ne kadar büyük bir tehdit oluşturduğunu ortaya koydu.
-Araştırma ateşli silah yaralanmasına bağlı ölümlerin İstanbul'da yapılan adli otopsiler içinde ilk sırada yer aldığını gösterdi. 19 bin 290 kişiye yapılan adli otopsi sonucu 2 bin 688 kişinin ölüm nedeninin ateşli silah olduğu tespit edildi. Bunlardan bin 294'ünün kısa namlulu silah yaralanmaları sonucu olduğu anlaşılırken, araştırma kuru sıkılarla ölümlerde de son üç yılda artış olduğunu ortaya koydu. 2005-2007 yılları arasında kuru sıkı silahlarla gerçekleştirilmiş ölümlerde ani ve belirgin artış görülürken, kuru sıkı silahla yaralanma sonucu ölenlerin yaş ortalamasının 27'den düşük olması da dikkat çekti.
-Ateşli silahlar sonucu yaşamını yitirenlerin yüzde 87'sini erkekler, yüzde 13'ünü ise kadınlar oluşturuyor. Ateşli silahlar sonucu ölümlerin en çok Fatih, Kartal, Bakırköy, Şişli, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Üsküdar'da meydana geldiği anlaşıldı.

-4C'Lİ MEMUR ARTIK “SENDİKAL HAK” ALABİLECEK
-Kocaeli İdare Mahkemesi, 4-C kapsamındaki sözleşmeli memurların sendikalı olabilmesi için açılan davayı sonuçlandırarak 4 C kapsamındaki memurların “sendikalı” olabileceği kararını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.