ANKA 7 OCAK 2009 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

ANKA 7 OCAK 2009 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

AHMEDİNEJAD'IN ÖZEL TEMSİLCİSİ CELİLİ ANKARA'DA -İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın özel temsilcisi Said Celili resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.

Celili ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul ediliyor.
-Celili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul ediliyor. (Saat: 14.30/12.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası İslam İlim Adamları Heyetini kabul ediyor. (Saat: 11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN ALEVİ İFTARINDA
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Feshane'de düzenlenecek olan Muharrem ayı iftar programına katılıyor. (Saat: 17.00)

-TBMM GENEL KURULU
-TBMM Genel Kurulu'nda Sanayi ve Ticaret Teşkilat Kanununda değişiklik öngören tasarı ile Tapu Kanunu görüşülüyor. (Saat: 14.00)

-MECLİS SANAYİ KOMİSYONU
-TBMM Sanayi Komisyonu'nda, Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması, Markanın Korunması Hakkında Kanun Tasarı ve Rekabet Kanunu'nda değişiklik öngören tasarılar ele alınıyor. (Saat: 11.00)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI
-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, “İnsansız hava araçları ile Keşif Podu projesindeki gelişmeler ve projedeki İsrail ilişkileri” konulu basın toplantısı düzenliyor.
-MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, ithal tarım ürünleri konusunda basın toplantısı düzenliyor.
-DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik basın toplantısı düzenliyor. (Saat 11.00/11.30/12.00)

-TÜZMEN EXİMBANK'IN 2009 FAALİYETLERİNİ ANLATACAK
-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte Eximbank'ın 2009 faaliyetleri ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-DEMİREL'DEN "PKK'YI DAĞDAN İNDİRME PLANLARI"NA TEPKİ: SORUNLAR DEVLETE SİLAH ÇEKMİŞ ADAMLARLA ÇÖZÜLMEZ
-9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, “PKK'yı dağdan indirmek için aşamalı bir plan” uygulandığı yönündeki iddia ve tartışmaları değerlendirdi. Türkiye'nin Kürt kökenli vatandaşları ile bir sorunu olmadığını, Kürt kökenli vatandaşların da Türkiye'den ayrılma, kopma ve bağımsız bir devlet kurma gibi bir sorunlarının olmadığını söyleyen Demirel, “Eğer bir ülkede devlet varsa, kendi gücünü, kendi kudretini, kendi hukuk düzeni içerisinde göstermek mecburiyetindedir. Yani sorunları devlete silah çekmiş adamlarla oturup çözmesi mümkün değildir. O zaman orta yere, yeni silah çeken adamlar çıkar. Devletiniz zaafa uğrar, devlet devletliğini yitirir” dedi.
-Demirel, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yürütülen özür dileme kampanyasına tepki gösterdi. Demirel, “Aslında bu çeşit hareketleri demokratik bir ülkede hoş görülebilecek hadiseler saysanız bile, fevkalâde rahatsız edicidir, icapsızdır, gereksizdir” dedi.

-ERCAN KARAKAŞ: İSTANBUL'DA RADİKAL BİR DEĞİŞİM OLACAK
-CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak için geçen hafta içinde başvurusunu yapan Kültür eski Bakanı ve Sosyal Demokrasi Vakfı kurucusu ve Onursal Başkanı Ercan Karakaş, aday olma nedenlerini, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını ve projelerini ayrıntılarıyla anlattı.

-MEB'DEN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE “DARBE”
-Milli Eğitim Bakanlığı, 2009 Yılı Öğretmenlerin Özür Gurubundan Yer Değiştirme Kılavuzu'nda sözleşmeli öğretmenlere Şubat döneminde özür grubundan yer değiştirme hakkı vermesine karşın, söz konusu hak “göstermelik” çıktı. Bakanlık bazı illerde sözleşmeli öğretmen sayısının fazla olduğunu bildirerek, bu iller için sözleşmeli kontenjanı verilmeyeceğini bildirdi.

-DEV CUMHURİYET KOROSU GELENEKSELLEŞİYOR
-Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Vakfı öncülüğünde, Cumhuriyetin 85. yılı nedeniyle 2 bin kişilik dev korunun verdiği konser gelenekselleşiyor. TOBAV, her yıl düzenlemeyi planladığı konserlerde yine “Cumhuriyetin temeli kültürdür” sloganın altını çizecek.
-TOBAV Başkanı Tamer Levent, her yıl yapılmasını istedikleri konserlerle, “Neden bu ülkenin insanı burada değil de, yurtdışında başarılı oluyor? Kültür politikası mı yok ülkede?” gibi soruların daha sık akıllara gelmesini istediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.