ANKA, 4 OCAK 2009 PAZAR GÜNDEMİ

ANKA, 4 OCAK 2009 PAZAR GÜNDEMİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN ANTALYA'DA -Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Antalya'nın yeni Adliye Binası'nın açılış törenine katılıyor. (Saat: 12.00)

Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin “Hizmette 5 Yıl” konulu yemekli toplantısının ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılıyor. (Saat: 13.30/15.30)

-BAHÇELİ MPH'NİN ANKARA ADAYLARINI TANITIYOR
-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilçe belediye başkan adaylarını Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıklıyor. (Saat: 13.30)

-TZD'NİN BASIN TOPLANTISI
-Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, düzenlediği basın toplantısında 2008 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak, 2009 yılında tarıma ilişkin sorun ve beklentileri anlatıyor. (Saat: 11.00)

-MECLİS'TE BU HAFTA
-Yeni yıl tatilinin ardından Meclis çalışmalarına 6 Ocak Salı gününden itibaren başlayacak. Salı gününü sözlü sorulara ayıracak olan Meclis'in bu hafta, 15.00-19.00 saatleri arasında çalışması bekleniyor. Meclis'in öncelikli olarak ele alacağı tasarılar ise tatilin ardından Danışma Kurulu'nda belirlenecek. Meclis'te, yaklaşık 1 aylık aranın ardından bu hafta siyasi parti gruplarının da toplanması bekleniyor.

-SURİYE GERİ ADIM ATMAZSA TÜRKİYE DE ÖNLEM ALACAK
-Suriye'nin akaryakıt almadan kendi topraklarını transit geçen araçların yakıt depolarını sınır kapısında mühürlememe ve akaryakıt fiyat farkı tahsil etme uygulamasından geri adım atmaması Türkiye'yi de harekete geçirdi.
-Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, sorunun çözümü için Suriye Devlet Bakanı Beşar Esad dahil olmak üzere tüm üst düzey görüşmelerde konunun gündeme getirildiğini ancak Suriye'nin “uygulama sadece Türk araçları için değil” karşılığını verdiğini bildirdi. Tüzmen, “Suriye'nin taleplerimize olumlu yaklaşmaması durumunda mütekabiliyet de dahil gereken tüm önlemler alınacak” dedi.

-BAKAN YILDIRIM GSM ŞİRKETLERİNİ SAVUNDU: AKTİF ARAMALAR ÜCRETLENDİRİLMİYOR
-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonları ile arama yapıldığında ekranda beliren “aktif aramalar” yazısının kontör kaybına neden olduğu iddialarıyla ilgili olarak “basında yer alan haberlerin doğruluğu konusunda bilgi talebi içeren tüketici başvuruları intikal etmiş olup söz konusu durumdan mağdur olduğunu bildiren herhangi bir tüketici şikayeti ulaşmamıştır” dedi.
-Yıldırım, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un soru önergesine verdiği yanıtta, cep telefonları ile arama yapıldığında ekranda beliren “aktif aramalar” yazısının Avea ve Vodafone tarafından ücretlendirilmediğini Turkcell'de ise arayan kullanıcının kendi isteği ile aranan kişiye ulaşılamadığını bildiren anons ve sinyal sesinden sonra sesli mesaj bırakması halinde ücretlendirme yapıldığını söyledi.

-MECLİS BU KEZ 6 DANIŞMANA ZAM İÇİN YOL ARIYOR
-Meclis Başkanlık Divanı, Kasım ayında aldığı kararla Meclis'te çalışan personele yaklaşık 200 TL zam yaparken seyyanen yapılan zamdan sözleşmeli uzman statüsündeki siyasi parti grup danışmanlarının yararlanamaması bu kez danışmanlar arasında ücret farkına yol açtı.
-Yapılan son zamlarla milletvekili danışmanları ile Meclis'te görev yapan 6 siyasi parti grup danışmanı arasındaki farkın yaklaşık 500 TL'yi bulduğu belirtilirken Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil danışman ücretlerinin eşitlenmesi için konunun en kısa sürede Meclis Başkanlık Divanı'na sunulacağını bildirdi.

-EPDK, DENETİM YÖNTEMLERİNİ DEĞİŞTİREREK YENİ MEKANİZMALAR DEVREYE SOKACAK
-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş, bu yıl içinde EPDK'nın denetim faaliyetlerine hız vereceklerini belirterek, denetim yöntemlerini değiştireceklerini, yeni denetim mekanizmalarını devreye sokacaklarını söyledi. Bütçenin yaklaşık yüzde 33'ünü denetim faaliyetlerine ayırdıklarına işaret eden Köktaş, TÜBİTAK ile ortak bir çalışma yaptıklarını kaydetti.
-Ankara'da yedi kişinin doğalgazdan zehirlenme nedeninin teknik bir olaydan kaynaklandığını, konunun detaylı bir biçimde incelenip raporların ortaya çıkmasının ardından bir değerlendirme yapmanın mümkün olacağını dile getiren Köktaş, her eve bir dedektör takılması zorunluluğunun incelenip değerlendirilebileceğine dikkat çekti.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YÜZDE 55'İ RUSYA VE ÇİN KAYNAKLI
-Türkiye'nin Ocak-Kasım döneminde verdiği 66.2 milyar dolarlık dış ticaret açığının 36.5 milyar dolarla yaklaşık yüzde 55.1'i Rusya ve Çin'den kaynaklandı. Toplam dış ticaret açığının yüzde 17.5 büyüdüğü anılan dönemde Çin'le ticarette ortaya çıkan açık yüzde 20.8, Rusya'ya karşı verilen açık yüzde 39 arttı.

-AİLELER EN ÇOK 0-1 YAŞ VE KIZ ÇOCUKLARINI EVLAT EDİNMEK İSTİYOR
-Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, SHÇEK koruması altında olan yuva ve yurtlarda bakımı sürdürülen çocuk ve gençlerin pek çoğunun evlat edinilmesine izin vermeyen yakınları bulunduğunu belirtirken ailelerin ise en çok 0-1 yaş grubunda ve kız çocuklarını evlat edinmek istediğini bildirdi. Çubukçu, “Oysa 0-25 yaş aralığında korunmaya muhtaç çocukların bakımını üstlenen kurumumuzda 0-6 yaş grubundaki çocukların oranı yüzde 10'u bile bulmamaktadır” dedi.
-Evlat edinmek üzere sırada bekleyen çok sayıda aile bulunduğunu belirten Çubukçu, durumu evlat edinilmeye uygun olan çocukların evlat edinmek üzere sırada bekleyen ailelerin yanına yerleştirildiğini söyledi.

-GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI HAŞLAK'A "ESNAFA YUMRUK ATTI" İDDİASI
-Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak'ın Gölbaşı Cemal Gürsel Caddesi'nde kavga ederek esnaf Mecit Kantaroğlu'nu darp ettiği iddia edildi. Esnaf Kantaroğlu, karakola giderek Belediye Başkanı Haşlak hakkında şikayetçi oldu.

-AB UZMANI GÜMÜŞTEKİN: "AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNDE VİTES DEĞİŞİKLİĞİ ŞART"
-AB-Türkiye Uzmanı Tulû Gümüştekin, 2009'un Türkiye için AB süreci açısından çok önemli olduğunu, ancak yerel seçimler nedeniyle gündemin iç politika ağırlıklı yürümesinin risk yarattığını belirterek, “Bu müzakere süreci, maalesef işlemesi gerektiği gibi işlemiyor. Bu sürdürülebilir bir müzakere süreci değil. Her dönem başkanlığında iki başlık açarak müzakereyi sürdürmek de çok sürdürülebilir bir strateji değil bence. Bir de sanki bu sürecin sürdürülmesine yönelik her iki tarafta da bir yorgunluk var. Bu sürece kesinlikle heyecan katmak lazım” dedi.
-Gümüştekin , 2009'da iki yeni ülkenin dönem başkanlığını üstleneceğini belirterek, “Şimdi burada bizim ilişkilerimizi daha iyi yürüttüğümüz ve üyelik sürecimize destek olan bir dönem başkanlığı her zaman büyük bir avantaj. O açıdan İsveç Dönem Başkanlığını çok önemsiyorum. Çünkü İsveç çok net olarak, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecinde arkasında duran bir ülke. Aynı şekilde Çek Dönem Başkanlığı da önemli” yorumunu yaptı.
-Türkiye için Kıbrıs konusunda Aralık 2009'da adı konmamış bir randevu verildiğini söyleyen Gümüştekin, “Kıbrıs konusunda bir şekilde bir şeylerin değişmesi lazım. Sadece Kıbrıs bağlamında değil ama, Türkiye'nin toplam müzakeresinde bunun getirdiği gölgeye bakıyorum ve o gölgenin bir şekilde aralanması gerektiğini düşünüyorum. Gölgenin üstümüzden kalkması, aralanması ve bir yerden bir ışığın gelmesi lazım” diye konuştu.

-TÜRK EĞİTİM-SEN: “TRT 6, BİR VE BERABER OLMAYI ENGELLEYECEK”
-Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kürtçe TV'nin bir millet oluşturmanın ilk ve en önemli adımı olduğunu söyleyerek “Ayrılıkçı grupların etkisiyle, bugün zafer işareti yaparak gezen 7-8 yaşındaki çocuklarımız, artık TRT 6 tarafından yapılan yayınlarla büyüyecektir. Böyle yetişen nesillerden bir ve beraber olmayı anlamalarını beklemek ham hayaldir” dedi.

-MEB YİNE DAVALIK OLDU
-Aralık ayında yürürlülüğe giren “Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” kariyer ve liyakat ilkeleri ile beklentilerin korunması ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle Eğitim-İş tarafından yargı yoluna taşındı.

-BAROK EFSANESİ İŞ SANAT'TA VIVALDI ÇALACAK
-İstanbullu müzikseverlerin çok yakından tanıdığı Barok ve Erken Barok dönem klasik müziğine getirdikleri yorumlarla ün kazanan “Akademie für Alte Musik Berlin” topluluğu, Vivaldi'nin “Mevsimler”i ile Rebel'in “4 Element” başlıklı bale süitini, çağdaş bir koreografi eşliğinde İş Sanat'ta sahneleyecek. Doğu Berlin orkestralarından müzisyenlerin bir araya gelerek “şefsiz” bir oluşumu başlatmasıyla 1982 yılında kurulan “Akademie für Alte Musik Berlin” topluluğu, 6 Ocak Salı akşamı İstanbul seyircisiyle buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.