ANKA 4 KASIM 2008 PERŞEMBE GÜNDEMİ

ANKA 4 KASIM 2008 PERŞEMBE GÜNDEMİ

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.-CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜL TÖRENİ -Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek törenle edebiyat dalında Yaşar Kemal, mimari dalında Turgut Cansever ve müzik dalında Dr. Alaeddin Yavaşca'ya 200

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜL TÖRENİ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek törenle edebiyat dalında Yaşar Kemal, mimari dalında Turgut Cansever ve müzik dalında Dr. Alaeddin Yavaşca'ya 2008 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni veriyor.
-Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. (Saat: 14.00)

-ERDOĞAN KÖŞK'TE
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşk'ünde kabul ederek haftalık olağan görüşmesini gerçekleştiriyor. (Saat: 15.30)

-ERDOĞAN TAİ-AIRBUS A 350 ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZA TÖRENİ'NDE
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TAİ-AIRBUS A 350 Ortaklık Anlaşması'nın TUSAŞ tesislerindeki imza törenine katılıyor. (Saat: 11.00)

-İTALYA SENATOSU DIŞİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI LAMBERTO DİNİ'NİN ANKARA TEMASLARI
-İtalya Senatosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Lamberto Dini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul ediliyor. (Saat: 18.15/18.30)

-TBMM GENEL KURULU
-Meclis Genel Kurulu'nda Türk Ticaret Kanunu Tasarısının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 11.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI
-İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Hüseyin Üzmez duruşmasına katılım ve Engin Çeber'le ilgili alt komisyon raporunu görüşmek üzere toplanıyor.
-AKP Çankırı Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü Suat Kınıklıoğlu ile Türkiye-ABD Dostluk Grubu üyeleri ABD Savunma Bakan Yardımcısı Mary Beth Long ile görüşüyor. (Saat: 10.00/15.00)

-CHP'Lİ ATEŞ'İN BASIN TOPLANTISI
-CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, düzenleyeceği basın toplantısı ile önemli bir belge açıklayacak (Saat: 11.30)

-BAKAN GÜLER ENERJİ VERİMLİLİĞİ MOTOR HAREKETİ TOPLANTISINDA
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara Sanayi Odası evsahipliğinde, Arçelik A.Ş tarafından Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenecek olan Enver Motor Hareketi Toplantısı'na katılıyor. (Saat: 15.00)

-TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDA ORMANCILIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI
-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Suriye Tarım ve Tarım Reformu Bakanı Adel Safar, “Ormancılık ve Orman Araştırmaları Alanında Bilimsel ve Teknik İşbirliği Anlaşması” imzalıyorlar. (Saat: 9.30)

-KAMU-SEN GENEL BAŞKANI AKYILDIZ'DAN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 12 engelli öğrenciye ödül veriyor. (Saat: 10.00)

-ECZACILAR EYLEME GİDİYOR
-Türk Eczacılar Birliği, yapacakları miting öncesi hükümete mesajlarını iletmek ve eylem kararlarını açıklamak için basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.00)

-DSP'DE CELAL DOĞAN SÜRPRİZİ
-Yerel seçimlere iddialı hazırlanan DSP yönetimi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ardından, partiye sürpriz isimler kazandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'la görüşmeler sürüyor.

-SAĞLIK BAKANLIĞI NÖROLOJİ VE KALP HASTALARINA EVDE BAKIYOR
-Sağlık Bakanlığı nörolojik, kardiyolojik, endokrinolojik ve ortopedik hastalıklar gibi kronik hastalığı nedeniyle sürekli hastanede yatarak tedavi edilemeyen ya da belli bir süre için yürüyemeyen hastalara evde bakım hizmeti veriyor. Alzheimer ya da inme geçirenleri de kapsayan bu uygulama; hastaların rutin muayeneleri, hastalığıyla ilgili kan ve idrar tetkikleri, EKG çekilmesi, tıbbi pansumanlar, tetkiklerin takibi ve sonuçlarında göre önerilerde bulunmak gibi hizmetleri de kapsıyor.
-Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumlarında da bu hizmetlerin uygulanabilmesi için başta Balıkesir Devlet Hastanesi olmak üzere, Nazilli Devlet Hastanesi, Denizli Devlet Hastanesi, Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi, Malatya Devlet Hastanesi ve Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde pilot uygulamalar gerçekleştirildiğini ve bunun ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

-THK KURBAN DERİLERİNDEN ELDE ETTİĞİ GELİRLE YANGIN SÖNDÜNME UÇAĞI ALACAK
-Türk Hava Kurumu, bu yıl kurban derilerinden elde ettiği gelirin tamamını Yangın Söndürme Uçağı Alım Kampanyası'na aktaracak.

-AKSARAY'DA ÖĞRETMENLERE "HAK” ŞOKU
-Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2006 yılında bazı illeri zorunlu hizmet kapsamındaki illerden çıkarmasına karşın, önceden atanmış olanların hakkını saklı tuttu. Söz konusu illerde öğretmenler “iki yıla bir kademe” haklarından yararlanmasına karşın Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “iki yıla bir kademe” haklarını “resmi emirlere” karşın vermedi.

-YAPI KREDİ YAYINLARI AYGAZ İŞBİRLİĞİYLE “II. MEŞRUTİYET İN İLK YILI” KİTABINI HAZIRLADI
-Yapı Kredi Yayınları, Aygaz işbirliği ile II. Meşrutiyet'in ilan edildiği 23 Temmuz 1908'den, ilk yıldönümünün kutlandığı 23 Temmuz 1909'a kadar geçen olayları ele alan “II. Meşrutiyet'in İlk Yılı” kitabını yayımladı. Önsözünü aynı zamanda kitabın danışmanlığını da yapan Prof. Dr. Mete Tunçay'ın kaleme aldığı eser, dönemin gazete ve dergilerinden alınmış haberler, makaleler ve yorumların yanı sıra, dönemin olaylarına bugünden bakılarak yazılmış kurgu haberlere yer veriyor.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.