ANKA, 30 KASIM 2008 PAZAR GÜNDEMİ

ANKA, 30 KASIM 2008 PAZAR GÜNDEMİ

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.-AKP 13. İSTİŞARE TOPLANTISI -AKP'nin 13. İstişare Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Kızılcahamam Asya Termal Otel'de bugün son eriyor.

TBMM BAŞKANI TOPTAN HATAY'DA
-TBMM Başkanı Köksal Toptan Hatay Valisini ziyaretinin ardından Antakya Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ediyor. (Saat: 17.15/17.45)

-SARIGÜL DSP'DE
-Geçen hafta toplanan DSP Parti Meclisi'nde, parti üyeliği kabul edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül düzenlenecek bir törenle DSP'ye katılıyor. Törende Sarıgül'e rozeti DSP Genel Başkanı Zeki Sezer takıyor.Törende ayrıca 21 belediye meclis üyesi de DSP'ye katılıyor. (Saat: 12.00)

-TABİPLER BİRLİĞİNİN BASIN TOPLANTISI
-Türk Tabipler Birliği (TBB), “Adli Tıp Kurumu ve adli tıp hizmetleri” ile “eğitim hastanelerine sınavsız şef ve şef yardımcılığı atamaları ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 13.00)

-NÜKLEER KARŞITI KONGRE
-Nükleer Karşıtı Platform'un, nükleer enerjiye karşı mücadele etmek amacıyla düzenlediği Nükleer Karşıtı Kongre Ankara'da toplanıyor. (Saat: 10.30)

-TBMM'DE TÜRK TİCARET KANUNU TASARISINA DEVAM
-Meclis Genel Kurulu'nda geçen hafta görüşmelerine başlanan ancak iktidarla muhalefet arasında uzlaşma sağlanamaması nedeniyle birinci bölümünün tamamlanmasıyla yarım bırakılan Türk Ticaret Kanunu tasarısının görüşmelerine bu hafta devam edilecek. Tasarının görüşmelerine Çarşamba gününden itibaren devam edilecek. 2 Aralık Salı günü ise Genel Kurul'da CHP ve MHP'nin öğretmen ve okulların sorunlarına ilişkin verdikleri araştırma önergesi birleştirilerek görüşülecek. Salı günü 15.00-23.00, diğer günler de 11.00-23.00 saatleri arasında çalışacak olan Genel Kurul'un Cuma günü da çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

-AKP'DE ALEVİLERİN "İSTEKLERİ" TARTIŞILIYOR
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla "Alevi açılımı" konusunda parti içinde bir ekip oluşturuldu. Alevi kökenli İstanbul Milletvekilleri İbrahim Yiğit, Reha Çamuroğlu ve AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Alevi derneklerinin sorunlarına yönelik bir çalışma başlattılar. Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu'nun başkanlığında yürütülecek olan çalışmalarda Alevilerin sorunlarından çok istekleri masaya yatırılacak.

-SİYASET BUNU DA GÖRDÜ: 21 BİN YTL'LİK ÇEK DYP GENEL BAŞKANI İLE İDARE MÜDÜRÜNÜ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ
-DYP'nin Mehmet Ağar'ın genel başkanlığı sırasında Anavatan Partisi'yle yürütülen birleşme çalışmaları nedeniyle adını DP olarak değiştirmesinin hemen ardından yeniden kurulan DYP'de, Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz ile İdare Müdürü Süleyman Yaşar arasında bugünlerde ilginç bir kavga yaşanıyor. Yaşar'ın, avukat olan Özaçıkgöz'ü Ankara Barosu'na şikayet etmesine kadar varan kavganın nedeni ise 21 bin YTL tutarındaki bir çek.

-BOZUK AKARYAKITA 5 YILDA YAKLAŞIK 2 MİLYAR YTL CEZA KESİLDİ
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, son 5 yılda bozuk akaryakıt sattığı tespit edilen 3 bin 128 gerçek ve tüzel kişiye toplam 1 milyar 969 milyon 166 bin 376 YTL ceza kesildiğini bildirdi. Bunlardan 156 adet firmaya teknik kriterlere uygun olmayan akaryakıt ikmali nedeniyle, 2 bin 480 bayiye de lisans faaliyetinden dolayı idari para cezası uygulandığını bildiren Bakan Güler, idari para cezası uygulanan firmalardan ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından toplam 9 milyon 519 bin 892 YTL tahsilat yapıldığını söyledi.

-IBM TÜRKİYE: “İNSAN KAYNAĞI ŞİMDİ DAHA ÖNEMLİ, İYİ BİLDİĞİNİZ KİŞİLERİ HEMEN BİZE GÖNDERİN”
-IBM Türkiye Genel Müdürü Eray Yüksek,” Bilişim sektörünün görevi kriz psikolojisi içine girmek ve bu duygunun peşine takılmak değildir. Bilişim teknolojisi krizden ve bu olumsuz duygu ortamından tüm ekonomi bileşenlerini ve kurumlarını çıkarıp geleceği hazırlamak ve buna uygun yeni iş modelleri geliştirmektir. Yatırımlarımızı durdurmadık, tam tersine hızlandırma yaklaşımı içindeyiz” dedi.
-Yüksek, “Buradan açık davetiye çıkarıyorum. İyi tanıdığız, bildiğiniz insanlar, varsa gönderin. IBM olarak bilişimin geleceğine yüksek katkı yapacak insanları almaya devam ediyoruz. İnsana ihtiyacımız var, çıkarmaya değil” diye konuştu

-YARGITAY: RÖTARLI UÇUŞA TAZMİNAT YOK
-Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 3 saat rötar yapan THY aleyhine açılan maddi ve manevi tazminat davasının reddine karar verdi. Bu kararla, uçakların rötar yapması nedeniyle kişilerin uğradıkları maddi ve manevi kaybı “yok” sayıldı.

-BAKANLIK UZMAN YETİŞTİRİYOR AMA GÖREV VERMİYOR
-Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yasal hükümlere uymayarak görevlendirme yapması eğitimciler arasında kızgınlığa yol açtı. Müdürlük, seminerlere formatör eğitimi alanları görevlendirmesi gerekirken, hükümlere uymayarak formatör olmayan öğretmenleri görevlendirdi.




İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"
Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.