ANKA 30 ARALIK 2008 SALI GÜNDEMİ

ANKA 30 ARALIK 2008 SALI GÜNDEMİ

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI -Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılıyor.

Toplantıda İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırı, terörle mücadele, Kıbrıs'ta 2009 yılında yaşanacak olası gelişmeler, Avrupa Birliği ile ilişkiler ve ABD'nin yeni Başkanı Obama dönemindeki Türkiye-ABD ilişkilerinin masaya yatırılması bekleniyor. (Saat: 13.30)

-AKP MYK'NIN TOPLANMASI BEKLENİYOR
-AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak, yerel seçimlere ilişkin açıklanmayan büyükşehir belediye başkan adayları ile ilgili son değerlendirmeyi yapması bekleniyor.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN KATAR BAŞBAKANI EL TANİ GÖRÜŞMESİ
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar Başbakanı Hamid Bin Casim Bin Cabir El Tani ile Başbakanlık Resmi Konut'ta bir araya geliyor.

-BAKAN UNAKITAN VE YILDIRIM TCDD'DEKİ İMZA TÖRENİNDE
-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek olan TÜLOMSAŞ ve General Electric Stratejik Ortaklık Anlaşması imza törenine katılıyor. (Saat: 11.00)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI
-TBMM İnsan Hakları Alt Komisyon Başkanı ve AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım basın toplantısı düzenliyor
-CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal basın toplantısı düzenliyor.
-AKP İstanbul Milletvekili ve Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Nursuna Memecan, “İsrail saldırısı” konulu basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00/11.30/12.00)

-DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANIYOR
TÜİK, Kasım ayı Dış Ticaret İstatistiklerini açıklıyor. (Saat: 17.00)

-MB BAŞKANI YILMAZ "YTL'DEN TL'YE GEÇİŞ TANITIM KAMPANYASI" HAKKINDA BİLGİ VERECEK
-Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yenilenen tasarımları, değişen boyutları ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren tedavüle çıkacak Türk Lirası banknotlar ve “YTL'den TL'ye Geçiş Tanıtım Kampanyası” hakkında bilgi veriyor. (Saat: 10.00)

-KESK BAŞKANI EVREN'İN BASIN TOPLANTISI
-Kesk Başkanı Sami Evren, AKP hükümetinin 2008 yılındaki icraatlarına ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ ONBİR AYDA 24.7 MİLYAR YTL AÇIK VERDİ
-Sosyal güvenlik sisteminin açığı Ocak-Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.44 artışla 24 milyar 788 milyon YTL'ye ulaştı. On bir ayda 60 milyar 269 milyon YTL gelir elde eden Sosyal Güvenlik Kurumu'nun gideri ise 85 milyar 58 milyon YTL oldu.

-AB'DEN GENÇLERE “SEKS” EĞİTİMİ
-Avrupa Birliği'nin gençlerin eğitimine yönelik programları çerçevesinde Fransa ve Belçika Ulusal Ajansları, Gençler ve Hiper-Seksüalizasyon Semineri düzenliyor. Medyada cinselliğin “abartılı” sunumu ve bunun gençler üzerinde etkisi, Brüksel'de düzenlenecek seminerde ele alınacak. Seminer 01-06 Şubat 2009 tarihlerinde yapılacak.

-NORM KADRODA DEVRİM
-Aksaray İdare Mahkemesi, aynı okulda görev yapan iki öğretmenden norm fazlası olanın değil de diğer öğretmenin yer değiştirmesi işlemini hukuka uygun buldu. Söz konusu karar norm kadroda devrim niteliği taşıyor.

-UĞUR MUMCU'NUN VELİAHTLARI YETİŞİYOR
-Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, her geçen gün güçlendirdiği eğitici kadrosuyla, Ocak dönemi çalışmalarına başlıyor. Yazma, Felsefe ve Sinema Tarihi temel alanlarının ardından, Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve yoğun ilgi gören Eleştirel Haber Okuryazarlığı Semineri ile yoluna devam eden um:ag Seminerleri'nin 15'inci dönem 2'nci grup çalışmaları 12 Ocak 2009'da başlıyor.

-ANKARA DEVLET TİYATROSU YENİ YILIN İLK AYINDA 219 TEMSİL VERECEK
-Ankara Devlet Tiyatrosu yeni yılın ilk ayında 10 yerleşik sahnesinde 25 değişik oyunla 219 temsil verilecek. Sezonun büyük beğeni toplayan oyunu “Genç Osman”, 6, 11, 13, 16, 18, 20, 23, 25 Ocak 2009 tarihlerinde Büyük Tiyatro'da, 2 ve 3 Ocak'ta da Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde izleyenleriyle buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.