ANKA 3 OCAK 2009 CUMARTESİ GÜNDEMİ

ANKA 3 OCAK 2009 CUMARTESİ GÜNDEMİ

ERDOĞAN SUUDİ ARABİSTAN'DA -İsrail'in Gazze bölgesine yapmış olduğu askeri müdahalenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başladığı Ortadoğu ülkeleri turunu Suudi Arabistan ile sürdürüyor.

Erdoğan günübirlik ziyaretinde Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili olarak Kral Abdullah bin Abdülaziz ile bir araya geliyor. (Saat: 10.30)

-KARAYALÇIN'IN BASIN TOPLANTISI
-CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, seçim ofisinde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-KÖYE DÖNÜŞ'ÜN FATURASI 83 MİLYON TL
-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 2000-2008 yılları arasında Köye Dönüş ve Rehabilitasyon (KDRP) uygulaması kapsamında genel bütçe, il özel idareleri bütçeleri ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları bütçelerinden toplam 83 milyon 283 bin 380 TL harcama yapıldığını bildirdi.

-VERGİ MÜKELLEFLERİ, FATURALARDA YTL'NİN “Y”SİNİ KARALAYARAK KULLANIMA DEVAM EDEBİLECEK
-Türk Lirası'na geçilmesi nedeniyle mükellefler, kullanmakta oldukları bazı matbu fatura veya fatura yerine geçen vesikalarda tutarın yazı ile belirtildiği bölümde yer alan YTL ve YKR ibarelerindeki “Y”nin üstünü çizmek suretiyle eski belgelerini kullanmaya devam edebilecekler.

-ÖZİNCE: "İYİ DURUMDAYIZ ÇÜNKÜ UYDURUK İŞLERDEN PARA KAZANMIYORUZ"
-Türkiye İş Bankası Genel Müdürü ve Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, İMKB'deki şirketlerin dünyanın birçok ünlü şirketine nazaran daha az değer yitirmesini, “Türk ekonomisinin, reel anlamda dünya klasmanında yeri var. Biz öyle uyduruk, sanal işlerden değil, basit ticaretten para kazanıyoruz” şeklinde değerlendirdi.

-PARA ARZINDA 1.3 MİLYAR TL'LİK DÜŞÜŞ
-En geniş tanımlı para arzı M3, 12-19 Aralık haftasında 1 milyar 332 milyon TL azalarak 458 milyar 349.1 milyon TL'ye düştü.

-YARGITAY, TELEKULAK KOCAYA VİZE VERMEDİ
-Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kendisini aldattığından şüphelendiği eşinin bulunduğu eve dinleme cihazı yerleştirip ses kayıtlarını mahkemeye delil olarak sunan kocayı haksız buldu. Yargıtay, yasaya aykırı yolla elde edilen delilin kabul edilmeyeceğine hükmetti.

-ALEVİ DEDELERİNDEN BAKAN ÇELİK'E TEŞEKKÜR ZİYARETİ
-Alevi Dedeleri, Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i makamında ziyaret ederek, Aleviliğe ders kitaplarında yer verilmesi ve İstanbul'daki değerlendirme toplantısında dile getirdiği görüşlerinden dolayı teşekkür ettiler.

-EĞİTİM-İŞ "ÖĞRETMENEVİ FİYASKOSUNA" İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI
-Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin öğretmen evlerinden uygun fiyata yararlanması için bandrol alma zorunluluğu getirmesi üzerine Eğitim-İş, bir imza kampanyası başlattı. Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, “MEB'in kendi evimizde bizi kiracı yapmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

-EĞİTİMDE YÖNETİCİ ATAMA ÇIKMAZI
-Milli Eğitim Bakanlığı, Ekim ayında yayınladığı genelge ile yönetici atamalarını “biran önce” yapılması emrini vermesine karşın, birçok ilde atama tarihlerinin belirlenmesinde önemli aksaklıklar meydana geldi. Bilecik de bu illerden biri olurken Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesinin tersi bir karar vererek yönetici atamalarını erteleme kararı aldığını açıkladı.

-MADIMAK'IN YOL HARİTASI ÇİZİLİYOR
-Kültür ve Turizm Bakanlığı, Madımak Oteli'nin kitapevine dönüştürülmesi için süreci başlatıyor. Pazartesi günü Sivas'a hareket edecek olan Bakanlık yetkilileri, otelde incelemelerde bulunarak, proje için yol haritasını çizecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.