ANKA 3 ARALIK ÇARŞAMBA 2008 GÜNDEMİ

ANKA 3 ARALIK ÇARŞAMBA 2008 GÜNDEMİ

-ERDOĞAN GÜVEN 2008 MİLLİ KRİZ YÖNETİMİ TATBİKATI'NDA -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu Sekreterliği'nde gerçekleştirilecek olan Güven 2008 Milli Kriz Yönetimi Tatbikatı'na katılıyor. (Saat: 11.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sırasıyla News Corporation'ın Avrupa Genel Müdürü James Murdoch ve beraberindeki heyeti, ABD'nin yeni büyükelçisi James Franklin Jeffrey ile Konya Valisi Osman Aydın ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 13.00/14.30/17.00)

-DÜNYA ÖZÜRLÜLER GÜNÜ
-Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yurdun çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenleniyor.
-Ankara'daki etkinlikler kapsamında Engelliler Federasyonu Başkanı Turhan İçli ve beraberindeki heyet Kızılay'da basın açıklaması yaptıktan sonra TBMM'de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP ve MHP Grupları'nı ziyaret ediyor.
-İçli ve beraberindeki heyet daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul ediliyor. (Saat: 18.00/11.30/14.00/12.00/13.00)

-GÜL ANKARA ÜNİVERSİTESİ AFRİKA ÇALIŞMALARI MERKEZİ AÇILIŞINDA
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Üniversitesi Afrika Çalışmaları Merkezi'nin açılış törenine katılıyor. (Saat: 11.00)

-TBMM GENEL KURULU
-Meclis Genel Kurulu'nda Türk Ticaret Kanunu tasarısının görüşmelerine devam edilmesi bekleniyor (Saat: 11.00)

-MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU
-Milli Savunma Komisyonu'nda Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkındaki kanunda değişiklik tasarısı ele alınıyor (Saat: 10.00)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI
-CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, TBMM'de düzenleyeceği basın toplantısıyla “önemli bir belge” açıklıyor.
-BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu TBMM'de basın toplantısı yapıyor. (Saat: 11.30/11.00)

-BAKAN EROĞLU 92 TESİSİN AÇILIŞINI YAPACAK
-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmete girecek olan 92 yeni tesisin toplu açılışını yapıyor. (Saat: 9.30)

-SURİYE TARIM BAKANI SAFAR'IN ANKARA TEMASLARI
-Suriye Tarım ve Tarım Reformu Bakanı Adel Safar sırasıyla Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile bir araya geliyor. (Saat: 16.00/16.30)

-BAKAN GÜLER ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU TANITIM TOPLANTISINDA
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, El Ele Enver Hareketi, perakende sektöründe Enver Hareketi ve Ulusal Enerji Verimliliği Forumu'nun Bilkent Otel'de yapılacak olan kamuoyuna duyuru toplantısına katılıyor. (Saat: 10.00)

-ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLANIYOR
-Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım itibariyle aylık ve yıllık enflasyon verilerini açıklıyor. (Saat: 17.00)

-İNSAN HAKLARI KONFERANSI
-Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, 10 Aralık 1948'de ilan edilen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin 60. yıldönümünün bayram tatiline denk gelmesi nedeniyle Ankara Hakimevi'nde “Yıldönümünde Dünya İnsan Hakları Günü” konulu bir konferans düzenliyor. (Saat: 13.00)

-CHP'DE TÜZÜK VE PROGRAM ÇALIŞMALARI
-CHP'nin yenilenen tüzük ve programına ilişkin oluşturulan komisyon, CHP Genel Merkezi'nde toplanıyor.
-Komisyon, 21 Aralık Pazar günü yapılacak Kurultay'a sunulacak tüzük ve programa son şeklini verecek. Bu kapsamda 81 İl Başkanı da CHP Genel Merkezi'ne gelecek. (Saat: 12.30)

-KAMU-SEN BAŞKANI AKYILDIZ ANAP VE SP GENEL MERKEZİ'NDE
-Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve konfederasyon yönetim kurulu üyeleri Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ve Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret ediyor. (Saat: 11.00/12.00)

-7. SANAYİ KONGRESİ
-İstanbul Sanayi Odası 7. Sanayi Kongresi, Cevahir Kongre Sanayi Merkezi'nde yapılıyor. (Saat: 09.00)

-DEMİREL'DEN HÜKÜMETE EKONOMİK KRİZ ELEŞTİRİSİ: "YAĞMUR BENİ ISLATMAZ DİYEMEZSİN"
-9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye gibi ekonomisi kırılgan olan bir ülkenin küresel ekonomik krizden etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirtirken, AKP Hükümetini krize karşı yeterli önlem almamakla suçladı.
-Başbakan Erdoğan'ın “Küresel kriz bize teğet geçer” şeklindeki açıklamalarına da değinen Demirel, “Bu şuna benzer: Gökten sicim gibi yağmur yağıyor. Siz yola çıkmışsınız ve diyorsunuz ki, 'Bu beni ıslatmaz'. Yanınızdaki arkadaşınız diyor ki, 'Yahu nasıl ıslatmaz, bak ben de ıslandım sen de ıslandın'. Yağmurun kimseye bir istisna yapması mümkün değildir. Sen de ıslanırsın, ben de ıslanırım” dedi.

-MECLİS'E ADAY AKINI
-Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday adayı başvuruları devam ederken, TBMM'ne il ve ilçelerden aday adayı akını başladı. Bu yoğunluk ise en fazla AKP'de yaşanıyor. Mevcut belediye başkanları yerlerini korumaya çalışırken, yeni başvuru yapan aday adayları ise kulis çalışmalarına başladılar.
-AKP kulislerine yansıyan bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile yola devam edilecek. Ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bu dönem aday yapılmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Gökçek'in yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin adı geçerken, Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in ise Çankaya'dan aday gösterileceği söyleniyor.

-ENGELLERİ KALDIRALIM DERNEĞİ: “ENGELLİLERE 'ENGEL' OLMAYIN”
-Bağımsız Eğitimciler Sendikası bünyesinde, “5 Yılda 5 Engelli Okulu” kampanyasını çerçevesinde kurulan Engelleri Kaldıralım Derneği Genel Başkanı Mine Kıvrak, engellilerin işsizlik, yetersiz eğitim, sağlık hizmeti, elverişsiz fiziksel koşullar ile toplumun engellilere bakışındaki olumsuz yargılar nedeniyle toplumsal hayata uyum sorunu yaşadığını söyledi.

-POLİS, TATİLCİLERİ KARA NOKTALAR İÇİN UYARDI
-Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, 5 Aralık 2008 tarihinde resmen başlayacak bayram tatili için yola çıkacakları uyararak, Türkiye'nin en çok kaza olan noktalarının bulunduğu 30 ayrı yoldaki kör noktalara dikkat edilmesi istendi.

-MÜZE VE ÖRENYERLERİNİN ZİYARETÇİ SAYISI 20 MİLYONA YAKLAŞTI
-Türkiye'de yer alan müze ve ören yerlerini, 2008'in ilk 10 aylık döneminde, geçen yıla oranla yüzde 28'lik artışla 19,2 milyon kişi ziyaret etti. Söz konusu ziyaretlerden elde edilen gelir ise 93 milyon YTL'ye ulaştı.
-Ayasofya müzesi, en fazla ilgi gören müze özelliğini koruyarak, 2 milyon 22 bin 468 ziyaretçi sayısıyla, 2008'in ilk 10 ayında en çok ziyaret edilen müze oldu.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"
Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.