ANKA 29 KASIM 2008 CUMARTESİ GÜNDEMİ

ANKA 29 KASIM 2008 CUMARTESİ GÜNDEMİ

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

CUMHURBAŞKANI GÜL YURDA DÖNÜYOR
-Cumhurbaşkanı Gül, temaslarda bulunmak üzere gittiği Türkmenistan dönüşünde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapıyor. (Saat: 17.15)

-AKP 13. İSTİŞARE TOPLANTISI
-AKP'nin 13. İstişare Toplantısı Kızılcahamam'da yapılıyor.
-Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. İki gün sürecek olan istişare toplantısında gündemdeki son siyasi gelişmeler değerlendiriliyor. (Saat: 11.30)

-ÇALIŞANLAR ANKARA'DA
-DİSK ve KESK öncülüğünde düzenlenen ve çok sayıda sendika, meslek örgütü ve siyasi partinin destek vereceği “Krize, İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı; Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” Sıhhiye Meydanı'nda yapılıyor.
-Mitingde DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Sami Evren birer konuşma yapıyor. (Saat: 13.00)

-ALEVİ DEDELERİ ANKARA'DA TOPLANIYOR
-Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi'ne bağlı Alevi Dedeleri, Hükümetin Alevi açılımını değerlendirmek üzere Ankara'da toplanıyor. (Saat: 11.00)

-HAK-İŞ GENEL BAŞKANI USLU'NUN BASIN TOPLANTISI
-Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, küresel krizin Türkiye'ye yansımaları, işten çıkarmalar ve alınması gereken önlemlere ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-ANKARA'DA “ERGENEKON” PANELİ
-Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenleyeceği “Demokrasi, Hukuk ve Ergenekon” isimli panel Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde yapılıyor.
-Prof. Dr. Sina Akşin'in yöneteceği panele CHP Milletvekili Hakkı Süha Okay, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ile Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Sekreteri Suay Karaman konuşmacı olarak katılıyor. (Saat: 14.00)

-TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ'NİN BASIN TOPLANTISI
-Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Kurban Bayramı nedeniyle Ankara Etap Altınel Oteli'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-MEB'DEN “ÖĞRETMEN İHTİYACINI GİZLEYİN” EMRİ
-Milli Eğitim Bakanlığı'ndan il milli eğitim müdürlüklerine bir genelge gönderildi. Genelgede, bazı milli eğitim müdürlüklerinin sitelerinde; illere ait öğretmen açığına ilişkin "resmi belgelerin" yer aldığı bildirilerek, öğretmen açığına ait belgelerin gizlenmesi emri verildi.

-MEB OKULLARI YAKITSIZ BIRAKACAK
-Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler Lisesi gibi başarılı okulları yakıtsız bıraktığı ortaya çıktı. Bakanlık, Valiliklere gönderdiği genelgede bu okullara ayrılan ödeneğin aşıldığını, bu nedenle okul müdürlerinin uyarılmasını istedi. -MEB, ödeneğin aşılması nedeniyle bu okulların ihtiyaçlarını belgeye dayalı olarak Bakanlığa bildirmelerini isterken taleplerin; bütçe imkanları göz önünde bulundurularak karşılanmaya çalışılacağını bildirdi.

-YILLIK DIŞ TİCARET AÇIĞI 75.1 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ
-Ağustos sonu itibariyle 75 milyar 952 milyon dolar olan yıllık dış ticaret açığı, Ekim sonu itibariyle 436 milyon dolar küçülerek 75 milyar 154 milyon dolara geriledi.
-Ekim sonu itibariyle son bir yılda 136 milyar 6 milyon dolarlık ihracat, 211 milyar 159 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirildi, dış ticaret hacmi 347 milyar 165 milyon dolara indi.

-CHP'Lİ İNCE: “ÖĞRENCİLERE BURS VERİLEMEMESİNİN ARDINDA HÜKÜMET VAR”
-CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, öğrencilere belediye bursunun yanı sıra kamu kurumlarından burs verilememesinin arkasında hükümetin olduğunu açıkladı.
-İnce, 3 Mart 2004 yılında TBMM'den yükseköğrenim öğrencilerine burs, kredi ve nakdi yardım verilmesiyle ilgili esas ve usulleri düzenleyen 5102 sayılı Kanun'un geçtiğini belirterek, bu kanun ile belediyeler dışındaki tüm kamu kurumlarının burs ve kredi vermesinin önüne geçildiğini bildirdi.
-İnce, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne sadece belediyelerin değil; tüm kamu kurumlarının “yeniden” burs verebilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu söyledi.

-RESTORASYONU "77 YIL" GECİKEN MÜZE
-Anadolu Selçuklu Devleti'nin mirası Konya Karatay Medresesi'nin teşhir ve tanzim çalışmaları, Atatürk'ün "tamirinin temin buyrulmasını rica ederim" sözlerinden tam 77 yıl sonra tamamlanabildi.
-Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Ulu Önder Atatürk'ün bu talimatının, "gecikmeli olsa da" yerine getirilerek, 1 Aralık tarihinde Konya Karatay Medresesi'nin Müzesi olarak açılışının yapılacağını söyledi.
-Konya Karatay Müzesi'nde, kazısı devam eden Anadolu Selçuklu Devleti'nin günümüze kadar ayakta kalabilmiş saraylarından Kubad Abad Sarayı kazılarından çıkarılan "hayali yaratıklar”la, son yıllarda ortaya çıkarılan küçük ebatlı haçvari ve figürlü çiniler de teşhir edilecek.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.