Anka 28 Kasım 2008 Cuma Gündemi

Anka 28 Kasım 2008 Cuma Gündemi

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.-CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRKMENİSTAN'A GİDİYOR -Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a gidiyor.

-Gül, Türkmenbaşı Havaalanı'na hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 14.00)

-BAŞBAKANLIK YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI DANIŞMA KURULU TOPLANTISI
-Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın Danışma Kurulu toplantısı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında yapılıyor.
-Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan katılıyor. (Saat: 14.00)

-TÜRKİYE-AB KARMA PARLAMENTO KOMİSYONU 60. TOPLANTISI
-Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 60. Toplantısı sona eriyor.
-Eşbaşkanlar Yaşar Yakış ve Joost Lagendijk, toplantıyla ilgili olarak Sheraton Oteli'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 12.45)

-3. NESİL İHALESİ YAPILIYOR
-Cep telefonu kullanıcılarına yeni olanaklar sunacak Üçüncü Nesil Mobil Haberleşme Sistemi'nin kurulmasına ilişkin ihale, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda yapılıyor. (Saat: 10.00)

-ALEVİLER SORUNLARINI MECLİS'TE ANLATACAK
-Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız başkanlığındaki alevi heyeti, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile bir görüşme gerçekleştiriyor.
(Saat: 15.30)

-BAKAN YAZICI HABUR GÜMRÜK KAPISINDAKİ SORUNLARI ANLATACAK
-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Habur Gümrük Kapısı'nda yaşanan sorunlar ve çözüm arayışları ile ilgili Gümrük Müsteşarlığı'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN UNAKITAN GLOBAL FİNANSAL KRİZ VE TÜRKİYE'YE ETKİLERİ KONFERANSI'NDA
-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul'da "Global Finansal Kriz ve Türkiye'ye Etkileri Konferansı"nın açılış konuşmasını yapıyor. (Saat: 10.00)

-DTP'Lİ KAPLAN'IN BASIN TOPLANTISI
-DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-DOKUNULMAZLIKLAR UNUTULDU, DOSYALAR RAFTA BEKLİYOR
-TBMM'ye toplam 266 dokunulmazlık dosyası ulaştı. Bunlardan dönem başında, 75 dosya Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu'nda ele alınarak dönem sonuna ertelenirken, hazırlık komisyonlarında görüşülen ancak raporları hazırlanmayan 76 dosya işlem için raftan inmeyi bekliyor. 110 dokunulmazlık dosya ise Adalet –Anayasa Karma Komisyonu'na hava edildi. 3 dokunulmazlık dosyası ise Başbakanlığa iade edildi.
-22. Dönem Meclis'te olan ve 23. Dönemin başında Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda ele alınan ve aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğu toplam 75 dosyanın dönem sonuna ertelenmesine karar vermişti.

-ERGENEKON HEYETİNE ZORAKİ KORUMA
-Ergenekon davasının soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarının ardından, davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin de koruma sayısı artırıldı.

-TÜRKİYE'YE EN FAZLA DOĞRUDAN YATIRIM İNGİLİZ SERMAYESİNDEN
-Türkiye'ye Ocak-Eylül döneminde giriş yapan 10 milyar 74 milyon dolarlık doğrudan yatırımın 1 milyar 779 milyon doları İngiltere'den geldi. İngiltere'yi 1 milyar 315 milyon dolar ile Hollanda, 959 milyon dolar ile Almanya izledi.

-PARA ARZINDA 10.5 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ
-En geniş tanımlı para arzı M3, 7-14 Kasım haftasında 10 milyar 540 milyon YTL artarak 451 milyar 657.4 milyon YTL'ye çıktı.

-BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE EHLİYET ŞOKU
-Ankara'da yapılan ehliyet sınavında direksiyon sınavı komisyonu görevlisi V.Ö, sınava giren adaylara sürekli özel sorular sorarken, Bilkent Üniversitesi öğrencilere ise 48 ve 51 vererek sınavdan geçirmedi.
-Ehliyet sınavı adaylarına, “Kız sen nerelisin?”, “Kız sen nerde okuyorsun?”, “Sizin şimdi BMW'leriniz, Mercedes'leriniz vardır” gibi şeyler söyleyen komisyon görevlisi hakkında veliler şikayette bulunurken, V.Ö hakkında soruşturma başlatıldı.

-DEVLET TİYATROLARI'NDA YILIN SON OYUNLARI
-Devlet Tiyatroları, yılın son ayı olan Aralık'ta, 10'u yeni, toplam 75 değişik oyunla izleyicisiyle buluşacak. Devlet Tiyatroları 12 bölgesinde 596 kez perde açacak.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.