ANKA 26 ARALIK 2008 CUMA GÜNDEMİ

ANKA 26 ARALIK 2008 CUMA GÜNDEMİ

TBMM'DE 2009 BÜTÇE OYLAMASI DEVAM EDİYOR -Meclis Genel Kurulu'nda bütçenin maddelerinin oylamasına devam ediliyor. (Saat: 11.00)

GENELKURMAY'DA HAFTALIK BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
-Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısı Genelkurmay Karargahı'nda yapılıyor. (Saat: 10.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla Yozgat İl Heyeti'ni ve Ankara Valisi Kemal Önal ile beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 14.30/16.00)

-CHP'Lİ KART VE COŞKUNER'İN BASIN TOPLANTISI
-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Isparta Belediye Başkanı hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve görevden alınmasıyla ilgili olarak TBMM'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL İSTANBUL'DA
-9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Feyyaz Berker'in ev sahipliğinde TÜSİAD'ın kuruluş dönemi ve ilk 10 yılının anlatıldığı ve Güngör Uras ve Mehmet Altun'un kaleme aldığı kitapların Feriye Lokantası'nda verilecek tanıtım yemeğine katılıyor. (Saat: 12.30)

-İMALAT SANAYİ KİŞİ VE SAAT BAŞINA ÜCRET ENDEKSİ AÇIKLANIYOR
-TÜİK, Üçüncü Çeyrek İmalat Sanayiinde Kişi ve Saat Başına Ücret ve Kazanç Endeksi'ni açıklıyor. (Saat: 10.00)

-TOBB, TESK VE TAPDK ARASINDA PROTOKOL
-Türkiye Odalar Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu arasında TAPDK tarafından yürütülen Tütün ve Alkol Satış Belgesi işlemlerinin TOBB ve TESK'e bağlı meslek örgütleri vasıtasıyla yürütülecek olması ile ilgili olarak Sheraton Otel'de bir protokol imzalanıyor.
-İmza törenine Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve TAPDK Başkanı Kazım Çalışkan katılıyor. (Saat: 10.30)

-KESK 2009 BÜTÇESİNİ PROTESTO EDECEK
-KESK, TBMM'de görüşmeleri süren 2009 yılı bütçesi ile ilgili olarak TBMM önünde basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL BAŞKANI AKYILDIZ CHP GENEL MERKEZİ'NDE
-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geliyor. (Saat: 14.00)

-TÜDEF GÖKÇEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
-Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çetin, doğalgaza yapılan zamlar ve hatalı doğalgaz faturaları ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, basın açıklaması yapıyor. (Saat: 10.30)

-ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ VE ENERJİ EMEKÇİLERİNDEN ORTAK BASIN TOPLANTISI
-Elektrik Mühendisleri Odası ve Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası düzenleyecekleri ortak basın toplantı ile enerji alanında 2008 yılında yaşanan gelişmeler ve nükleer ihaleler ile ilgili gelişmeleri değerlendiriyorlar. (Saat: 11.30)

-TES-İŞ VE TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI MUSTAFA KUMLU: “YENİDEN ADAYIM VE KAZACAĞIM”
-TÜRK-İŞ ve TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 27-28 Aralık'ta yapılacak olan TES-İŞ Olağanüstü Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Kumlu, “Ben öyle kuru gürültüye pabuç bırakmam. Alnımda bir tek kara leke yok. Yeniden adayım, kazanacağım” dedi.
-Kumlu, muhalif grubun öne sürdüğü yolsuzluk iddialarını “Karalama kampanyasının bir ürünü” olarak değerlendirerek, “Sergiledikleri tavır seçim yarışına yakışır bir durum değil. Bu sendikacılığa ve TÜRK-İŞ'e karşı başlatılmış bir oyunun parçası. Olağanüstü Genel Kurulda bu oyunu bozacağım” diye konuştu.

-SÖYLEMEZ: "DÜNYADA 100 YILDA BİR YAŞANABİLECEK TÜRDEN GLOBAL BİR KRİZ VE RESESYON YAŞANIYOR"
-Ekonomiden Sorumlu eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez, dünyada yaşanan finansal kriz ile ilgili olarak 100 yılda yaşanabilecek türden global bir ekonomik kriz ve resesyonun yaşandığını söyledi. Söylemez, Türkiye'nin yaşanan global krizin tehdit ettiği en kırılgan ülkelerden biri olduğunu belirterek, “İzlanda-Macaristan-Ukrayna ve Pakistan gibi IMF'ye muhtaç olarak batma noktasına gelen ülkeler IMF ile anlaşmalarına rağmen, bugün çok daha kötü günler yaşıyorlar. İzlanda ve Macaristan IMF ile anlaştıktan sonra 'faizlerini' daha da arttırmak zorunda kaldı” dedi.
-ABD ve IMF'nin en büyük korkusunun, Türkiye gibi ülkelerde birer "canavara" dönüşen finansal serbestiye sınır ve kontrol getirilmesi ihtimali olduğunu iddia eden Söylemez, yüksek reel faiz ödeyerek, “ithal cennetine” dönüşen ve “sanal bahar” yaşadıktan sonra “kafasını duvara çarpan" ülkelerin ekonomilerinde “korumacı” önlemlere başvurulması eğiliminin söz konusu olduğunu kaydetti.
-Söylemez, Türkiye'nin yaşanılan ekonomik çıkmazdan ve kısır döngüden kendini kurtarmak zorunda olduğunu kaydederek, “Sınırsız – ölçüsüz – kontrolsüz yabancılaşmanın da, özelleştirmenin de risk ve zararlarını görmek durumundayız” dedi.

-PARA ARZINDA 3.7 MİLYAR YTL'LİK ARTIŞ
-En geniş tanımlı para arzı M3, 5-12 Aralık haftasında 3 milyar 717.7 milyon YTL artarak 459 milyar 681.2 milyon YTL'ye çıktı.

-MESLEKİ EĞİTİM ÖĞRENCİSİ KİTAP ÜCRETİNİ KENDİ ÖDEYECEK
-Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitime önem verdiğini açıklamasına karşın, bu öğrencilerin kitap ücretlerini dahi ödemekten vazgeçti. Bakanlık, internet ortamına aldığı 10. sınıf mesleki eğitim kitaplarının basımlarını artık karşılamayacağını, kitap basım ücretlerinin okul-aile birliği, çevre imkânları, sponsorluk hizmetleri ve benzeri imkânlarla karşılanmasını istedi.

-SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ KURULUYOR
-Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Prof. Dr. Nihat Tosun, Bilkent ve Etlik'te kurulacak olan dev sağlık kampuslarında 500'er öğrencinin eğitim göreceği Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin de kurulacağını söyledi. Prof. Dr. Tosun, merkezi Bilkent'te bulunacak olan üniversite için YÖK ile görüşüldüğünü, buna ilişkin kanunun ise 2009'da çıkarılacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.