ANKA, 25 ARALIK 2008 PERŞEMBE GÜNDEMİ

ANKA, 25 ARALIK 2008 PERŞEMBE GÜNDEMİ

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE HAFTALIK GÖRÜŞMELER -Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haftalık olağan görüşmeler kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.(Saat:14.30)
-Erdoğan, TBMM'deki makamında ise DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ı kabul edecek.(Saat: 17.00)

-TBMM'DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR
-TBMM Genel Kurulu'nda 2009 yılı bütçesinin oylanmasına devam edilecek. (Saat: 11.00)
-Adalet Komisyonu, Türk Borçlar Kanunu'nun görüşmelerine devam ediyor. (Saat: 10.30)

-CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR
-CHP Parti Meclisi toplanacak. Toplantıda, 29 Mart 2009'da yapılacak olan yerel seçimlerde CHP'nin hangi seçim çevrelerinde, hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacağı konusunda karar alınacak. (Saat:11.00)

-ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU'NUN 4. TOPLANTISI
-Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2009 yılında uygulanacak olan asgari ücreti belirlemek üzere dördüncü toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı sonrasında 2009 yılında uygulanacak asgari ücretin açıklanması bekleniyor. (Saat:9.30)

-BAKAN YAZICIOĞLU KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINDA
-Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Türkiye'nin dış yardımlarını değerlendirmek amacıyla toplanan Koordinasyon Kurulu'nun toplantısına katılacak. (Saat:10.00)

-ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ERYILMAZ'IN BASIN TOPLANTISI
-Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Çankaya Belediyesi ile ilgili iddialar hakkında bir basın toplantısı yapacak. (Saat: 11.00)

-TÜİK, MOTORLU KARA TAŞITLARI İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLIYOR
-TÜİK, Ekim ayına ait motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-THE MARMARA 2009 BEKLENTİLERİNİ AÇIKLAYACAK
-The Marmara, 2009 yılı hedefleri beklentileri ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.00)

-İŞ YATIRIM STRATEJİ RAPORUNU AÇIKLIYOR
-İş Yatırım 2009 Strateji Raporu'nu açıklıyor. (Saat:10.00)

-SEÇMEN LİSTELERİNDE HAYALİ ADRES VE HAYALİ SEÇMEN
-TÜİK'in hazırladığı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi bilgilerine göre düzenlenen seçmen listelerinde 6 milyonluk artış hakkındaki tartışmalar devam ederken çok sayıda hayali adres ve hayali seçmen skandallarına yenileri ekleniyor. Sadece Ankara'nın Kazan ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı yüzlerce hayali adres ve hayali seçmen tespit etti. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, boş arsalara, inşaatlara ve hayali adreslere seçmen kaydı yapan görevliler ve gerçek dışı beyanda bulunan vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

-SEÇMEN LİSTELERİNE DAMGA VURAN OLAYLAR
-Muhtarlıklarda askıya çıktıkları günden itibaren seçmen listelerinde yaşanan yanlışlıklar Türkiye'nin gündemine oturdu. Seçmen sayısındaki 6 milyonluk artış 18 yaşına giren nüfusla açıklanmaya çalışılırken, aynı seçmenin birden fazla kaydı ya da bazı seçmenlerin listelerde yer almaması, kanun kaçakları ve teröristlerin de seçmen listelerinde bulunması seçimin güvenilirliğine gölge düşürdü.

-GÖKÇEK'TEN CHP'Lİ ATEŞ'E "TARTIŞILACAK" YANIT
-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'li Yılmaz Ateş'in, Ankara Çayı'nın ıslah edilmesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanı Atalay'a verdiği soru önergesini cevaplarken, "Bu Meclis önceliklerini tespit ederken Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile tartışmak zorunda değildir" sözleri, Ateş'i kızdırdı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı eleştiren CHP'li Ateş, “Benim muhatabım Sayın Atalay'dır. Ben sorumu kendisine yönelttim. Belediye Başkanını, yakışıksız ifadeleri için kınıyorum. Kamu adına denetim yetkisi yapmamız Hükümet kanadı tarafından engelleniyor" dedi.

-SAĞLIKÇILARIN KIYAFETİ "SAĞLIKSIZ" ÇIKTI
-Kocaeli'de sağlık çalışanlarının takım elbiseleri ile hemşire ayakkabılarının, ihale şartnamesindeki özellikleri taşımadığı ortaya çıktı. Çalışanlardan gelen şikayetler üzerine TSE laboratuarlarına gönderilen kıyafetlerin yün ağırlıklı olması gerekirken polyester yani naylon ağırlıklı olduğu tespit edildi. Ayrıca tabanlarının kauçuk, üstünün deri olması gereken hemşire ayakkabılarının da bu özellikleri taşımadığı saptandı.

-KEYFİ UYGULAMALAR ÖĞRENCİ AFFINI ÖLDÜRÜYOR
-Ekim ayında son 25 yılda çıkarılan 12'nci öğrenci affının uygulaması ile ilgili sıkıntılar hala bitmiyor. 7 Haziran 1995'ten itibaren ne nedenle olursa olsun ilişiği kesilen ve aftan yararlanmak isteyenlerin başvuru süresi 29 Aralık 2008 itibariyle sona erecek ancak, üniversitelerin farklı uygulamaları nedeniyle çok sayıda öğrencinin hak kaybı tehlikesi ile karşı karşıya olduğu savunuldu. Öğrenci affının yasalaşmasında önemli rol oynayan Eğitim Hakkı Platformu'na her gün konuyla ilgili binlerce şikayet geliyor.

-BİNLERCE ÖĞRETMEN ADAYI DİLEKÇE İLE KADRO PEŞİNE DÜŞTÜ
-Van'da bir öğretmenin atamasının basına yansıması sonrasında Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, söz konusu atamanın KPSS'ye tabi olmadan yapıldığını kabul etmesi MEB'in başını ağrıttı. Söz konusu atamanın KPSS'ye tabi olmadan yapılmasının ortaya çıkmasının ardından binlerce öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe ile başvurarak kadro alma peşine düştü.

-DÜNYA BANKASI'NDAN GENÇLERİN YARATICI FİKİRLERİNE 20 BİN DOLAR
-Dünya Bankası, “Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması: Geleceğimizi Şekillendirelim” ile gençlerin yaratıcı fikirlerine 20 bin dolar verecek. Gençlerin yaratıcı fikirlerini desteklemeyi amaçlayan yarışmaya katılmak isteyenlerin 15-24 yaş aralığında olması yeterli. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 15 Şubat 2009'da.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.