ANKA, 24 ARALIK 2008 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

ANKA, 24 ARALIK 2008 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

IRAK BAŞBAKANI MALİKİ TÜRKİYE'DE -Irak Başbakanı Nuri Maliki, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

Maliki ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul ediliyor. (Saat: 12.00)
-Konuk Başbakan Maliki, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüyor ve çalışma yemeğine katılıyor. (Saat: 14.00)

-TBMM'DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR
-TBMM Genel Kurulu, Maliye Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2009 Mali Yılı bütçesini görüşüyor. (Saat: 11.00)
-Adalet Komisyonu, Türk Borçlar Kanunu'nun görüşmelerine devam ediyor. (Saat: 10.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı'na katılıyor. (Saat: 11.00)
-Erdoğan, Batı Trakya Soydaş Milletvekilleri Heyeti ile TOBB Kadın Girişimcileri Üst Kurulu'nu, Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul ediyor. (Saat: 16.00/17.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halit ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 15.00)
-Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 16.00)
-Gül, Yunanistan Parlamentosu'nda görev yapan Batı Trakyalı Soydaş Milletvekillerini Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 17.00)

-YÖK BAŞKANI PROF. DR. ÖZCAN'IN BASIN TOPLANTISI
-YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Durmuş Günay ve Prof. Dr. Berrak Kurtuluş'la birlikte, Mesleki ve Teknik Yükseköğretimin yeniden düzenlenmesi ile Türk üniversiteleri arasındaki ulusal değişim programına yönelik alınan kararları açıklıyor. (Saat: 09.30)

-BAKAN UNAKITAN VE YILDIRIM, LOKOMOTİF TESLİM TÖRENİNDE
-TÜLOMSAŞ tarafından Irak Demiryolları için üretilen hidrolik lokomotiflerin teslim töreni Ankara Garı'nda yapılıyor. Törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Irak Ulaştırma Bakanı Amer Abdulcebbar İsmail katılıyor. (Saat: 11.30)

-BAKAN ÇAĞLAYAN MPM ÖDÜL TÖRENİNDE
-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Prodüktivite Merkezi'nin (MPM) düzenlediği “Yılın Verimli İşçi, İşveren, İşkadını, İşadamı Ödül Töreni”ne katılıyor. (Saat: 10.00)

-MERKEZ BANKASI BAŞKANI YILMAZ İSO MECLİS TOPLANTISINDA
-Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Toplantısı'na konuk oluyor. Yılmaz, toplantıda “küresel kriz koşullarında 2009 yılına girerken para politikalarının üretim, iç pazar, ihracat, istihdam ve finansman imkanları açısından” değerlendirmesini yapıyor. (Saat: 15.00)

-İMALAT SANAYİİ ÇALIŞMA VERİLERİ AÇIKLANIYOR
-Türkiye İstatistik Kurumu, İmalat Sanayiinde Üretimde Çalışanlar, Üretimde Çalışılan Saat Endeksinin üçüncü çeyrek verilerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN GÜNAY SARIKAMIŞ FİKİR YARIŞMASI SONUÇLARINI AÇIKLIYOR
-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sarıkamış Harekatı Anma Alanları Fikir Yarışması sonuçlarının açıklanacağı toplantıya katılıyor. (Saat: 10.00)

-DSP GENEL BAŞKANI SEZER'İN GÖRÜŞMELERİ
-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve BASK Genel Başkanı Resul Akay ile makamında görüşüyor. (Saat: 12.00/14.00)

-BAKAN YAZICIOĞLU: “UÇ FİKİRDEN KASIT, 'DİYANET'İN KALDIRILMASI' VE 'ALEVİ KÖYÜNE CAMİ YAPILDIĞI' İDDİASIDIR”
-Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, “Aleviler”in taleplerine yönelik daha önce dile getirdiği “uç fikir” nitelendirmesinin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması ve Alevi köyüne cami yapıldığı iddiasına ilişkin olduğunu söyledi.
-DSP İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreteri Süleyman Yağız'ın soru önergesini yanıtlayan Bakan Yazıcıoğlu, “uç fikir” nitelendirmesini “Uç fikir' olarak ifade edilenler bu bağlamda olan öneri ve değerlendirmeler kapsamında yer alan 'Diyanet İşleri Başkanlığının Kaldırılması talebi' ve gerçekle ilgisi olmayan 'Alevi köylerine zorla cami yapılıyor' iddiasıdır” şeklinde açıkladı.
-Yazıcıoğlu, Alevi köyüne cami yapıldığı iddiasına ise “Ülkemizde camiler, vatandaşların katkılarıyla şahıslar ya da dernekler gibi özel ve tüzel kişiliklerce yapılmaktadır. Bu noktadan sonra Başkanlığın görevi, inşası tamamlanmış camilerin ibadete açılış beratlarını vermek, camileri yönetmek, denetlemek ve din hizmetinin sunulmasını sağlama amacı ile kadro taleplerini karşılamaktır” karşılığını verdi. Yazıcıoğlu, gelecek dönemde Alevilerin nasıl biraz daha rahatlatılabileceği yönündeki çalışmalarının ise devam edeceğini bildirdi.

-EĞİTİMDE PROMOSYON SKANDALI: 42 BİN 296 YTL KAYIP
-Osmaniye'nin Düziçi ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2006 yılında yaptığı promosyon anlaşmasında okullara dağıtılması gereken 37 bin 500 YTL kayıplara karıştı. Ayrıca personele ödenen paranın 4 bin 796 YTL'si de ödenmezken, dönemin kaymakamı ve milli eğitim müdürü değiştiği için, paranın akıbeti hala çözülemedi.
-Düziçi Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Ataşalan, 37 bin 500 YTL'nin kendilerine hala ödenmediğini ve bu nedenle hala dağıtılmadığını belirtirken, Kaymakam Nevzat Şengök ise Kaymakamlık binasının yapımından kullanılan paranın kendinden önceki kaymakam döneminde geri ödendiğini söylüyor. Ancak 42 bin 296 YTL'nin nerede olduğu bilinmiyor.

-SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN CEP TELEFONUNDAKİ KANSERE KARŞI UYARI
-Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, cep telefonlarının beyin tümörü riskini iki kat, işitme sinirine ait tümör riskini ise 2.4 kat arttırdığını bilimsel olarak kanıtlandığını söyleyerek, “Özellikle çocuklar ve gençlerin cep telefonu kullanımına çok dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

-CSO, YENİ YILIN İLK KONSERİNDE CAMPENALLA'YI AĞIRLAYACAK
-Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 8-9 Ocak'ta gerçekleştireceği konserde, yüzyılın en önemli piyanistlerinden Michelle Campanella'yı ağırlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.