ANKA 23 ARALIK 2008 SALI GÜNDEMİ

ANKA 23 ARALIK 2008 SALI GÜNDEMİ

GÜRCİSTAN BAŞBAKANI MGALOBLIŞVILI ANKARA'DA -Gürcistan Başbakanı Grigol Mgaloblişvili, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

-Konuk Başbakan Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul ediliyor.
-Gürcistan Başbakanı Mgaloblişvili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geliyor.
-Mgaloblişvili ve Erdoğan ortak basın toplantısı düzenliyor.
-Mgaloblişvili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğini yapacağı Türkiye-Gürcistan İş Forumu'na katılıyor. (Saat: 11.00/15.00/16.30/17.50)

-TÜRKİYE'NİN İLK ALEVİ ENSTİTÜSÜ AÇILIYOR
-Türkiye'nin ilk Alevi Enstitüsü'nü törenle açılıyor.
-Düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katılıyor. (Saat: 16.00)

-TÜBİTAK ÖDÜLLERİ VERİLİYOR
-TÜBİTAK Bilim Hizmet, Teşvik Ödülleri ve TÜBİTAK Özel Ödülü sahiplerini buluyor.
-Ödüller nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün evsahipliğinde Çankaya Köşkü'nde bir tören düzenleniyor. (Saat: 15.00)

-YSK'NIN SEÇMEN LİSTELERİ İLE İLGİLİ KARARI
-Dün yapılan Yüksek Seçim Kurulu toplantısının ardından Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlere ait seçmen listeleri ile ilgili olarak bir açıklama yapılması bekleniyor.

-TBMM'DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ
-Meclis Genel Kurulu'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, EİEİ, Atom Enerjisi Kurumu, MTA, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Yargıtay ve Danıştay'ın 2009 yılı bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay Milletvekili Mehmet Şandır ve Suriye Parlamentosu'nun Suriye-Türkiye Dostluk Grubu Üyeleri'ni kabul ediyor. (Saat: 12.00)

-ADALET KOMİSYONU
-Adalet Komisyonu'nda Türk Borçlar Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 10.30)

-CHP'Lİ KART'IN BASIN TOPLANTISI
-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, insansız hava aracı radar uçaklarının alımına ilişkin gelişmeler hakkında TBMM'de basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-İNŞAAT VE YATIRIM MALLARI SATIN ALMA GÜCÜ PARİTESİ AÇIKLANIYOR
-Türkiye İstatistik Kurumu, 2007 yılına ilişkin İnşaat ile Yatırım Malları Satınalma Gücü Paritelerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN GÜNAY KİTAP TANITIMINDA
-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Tuhfetü'l- Kabir Fi Esfari'l Bahir” kitabının Denizcilik Müşteşarlığı'nda yapılacak tanıtım etkinliğine katılıyor. (Saat: 17.30)

-BAKAN GÜLER VE EROĞLU AĞAÇ DİKME PROTOKOL TÖRENİNDE
-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Atatürk Orman Çiftliği'nde gerçekleştirilecek olan ağaç dikme protokol törenine katılıyor. (Saat: 10.00)

-TÜRKİYE OTOMOBİLDE AB VE EFTA PAZARINDA DA KAN KAYBEDİYOR
-Küresel kriz ile daralmaya başlayan otomobil ve hafif ticari araçlar pazarı AB ve EFTA ülkelerinde de kan kaybediyor. Geçen yıl Ocak-Kasım döneminde AB ve EFTA ülkeleri otomobil pazarında 295 bin 720 adet otomobil ile sekizinci sırada yer alan Türkiye, bu yılın aynı döneminde 280 bin 119 adet otomobil ile dokuzuncu sıraya geriledi.
-AB ve EFTA ülkelerinde Haziran ayında yüzde 7.9 küçülmeye başlayan otomobil pazarı, Kasım'da ise yüzde 25.8 oranında daraldı.

-TÜRKİYE 100 DOLAR KAZANIP 124 DOLAR HARCADI
-Yılın ilk on ayında Türkiye'nin döviz giderleri 171.2 milyar doları ithalat faturası olmak üzere toplam 198.5 milyar dolara ulaşırken, ihracat, turizm, taşımacılık, yurt dışı müteahhitlik gibi tüm alanlardan elde toplam döviz geliri 160.3 milyar dolarda kaldı. Döviz gelir-gideri arasındaki açık, geçen yılın aynı dönemine göre 8.5 milyar dolar arttı.

-YARGITAY NOKTAYI KOYDU: "CİBİLLİYETSİZ CHP" SÖZÜNE TAZMİNAT YOK
-Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, CHP ye “cibilliyetsiz” dediği gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde açılan davada noktayı koydu. Daire, CHP nin yaptığı “karar düzeltme” talebini de reddederek “cibilliyetsiz” sözünün hakaret olmadığına hükmetti.

-ON AYDA YAKLAŞIK 66 MİLYON KİŞİ UÇTU
-Ocak-Ekim döneminde yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.3 artışla 65 milyon 723 bin 315'e ulaştı. Ekim'de ise yolcu sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 artarak 6 milyon 967 bin 182'ye yükseldi.

-EMLAK MÜŞAVİRİ TAŞÇI: “3 AYLIK DEPOZİT KİRACININ KALDIRABİLECEĞİ YÜK DEĞİL”
-Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, kirada oturan kişilerin dar gelirli memur ve işçi kesimi olduğunu vurgulayarak, “3 aylık depozit kiracının kaldırabileceği yük değildir. Diyelim ki evin kira bedeli 500 YTL, 3 aylık depozit tutarı 1.500 YTL yapar. Hangi memur, işçi bu parayı öderken zorlanmaz?” dedi.

-MEB'DEN “DPY BURSLARINI DAĞITIN” EMRİ
-Milli Eğitim Bakanlığı, 2008 Yılı Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavını kazanıp burs almayı hak eden öğrencilerin bursluluk kayıtlarının yapıldığını belirterek, bir öğrenciye 3 aylık brüt 200 YTL 65 Ykr ödeneceğini bildirdi. Bakanlıktan valiliklere giden genelgede, “öğrencilerin mağdur olmamaları ve yurtiçi burs ücretlerinin geciktirilmeden ödenmesi” emrini verdi.

-BÜTÇEDEN SAĞLIĞA AYRILAN YÜZDE 5.27'LİK PAY 48 YILDIR GEÇİLEMEDİ
-Türk Sağlık-Sen'in raporuna göre, Sağlık Bakanlığı'nın bütçesindeki artış geçen yılın gerisinde kaldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca sağlığa bütçeden en büyük pay yüzde 5.27 ile 1960 yılında ayrıldı ve 5.27'lik sağlık bütçesi 48 yıldır geçilemedi.

-TARİH, BİTPAZARINDAN ANA VATANINA DÖNDÜ
-Almanya'nın Bremen kentinde, Almanya Interpol'ü tarafından bitpazarında ele geçirilen Frig, Yunan, Roma ve Bizans dönemine ait 700 sikke ve 300'ün üzerinde eser, Türkiye'ye iade edilerek, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde koruma altına alındı.

-TÜRKİYE'DEN YENİ YILDA SAĞLIK TURİZMİ ATAĞI
-Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliği çerçevesinde yürütülecek fuar ve kongrelerle, özellikle kaplıcaları ile sağlık aşılayan Anadolu coğrafyasının, yeni yılda gelişen sağlık turizmi pastasından hak ettiği payın alması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.