ANKA, 21 ARALIK 2008 PAZAR GÜNDEMİ

ANKA, 21 ARALIK 2008 PAZAR GÜNDEMİ

CHP 14'NCÜ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI -CHP'nin tüzük ve program değişikliği yapılacak 14. Olağanüstü Kurultayı Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştiriliyor.

Kurultaya, milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan 150'si doğal delege olmak üzere toplam bin 226 delege katılıyor. Tüzük ve program değişikliklerinde kurultaya katılan delegelerin çoğunluğunun oyu yeterli olacak. (Saat:10.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN, AKP İSTANBUL VE KOCAELİ ADAYLARINI AÇIKLIYOR
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun adaylığını açıklıyor. (Saat: 13.00)

-IRAK CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI HAŞİMİ TÜRKİYE'DE
-Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Irak Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Tarık Haşimi, Başbakanlık İstanbul Ofisi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüyor. (Saat: 17.00)

-TBMM'DE MEB BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLÜYOR
-Meclis Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, ÖSYM ile üniversitelerin bütçesi görüşülüyor. (Saat: 15.00)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN MAKEDONYA'YA GİDİYOR
-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Makedonya ve Arnavutluk'a yapılacak resmi ziyaretler öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yapıyor. (Saat: 11.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL, “MUSTAFA KEMAL'E ÖZEL” KONSERİNDE
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde, “Mustafa Kemal'e Özel” isimli konseri izliyor. (Saat: 20.00)

-ECZACILAR MİTİNGİ ANKARA'DA
-28 bin eczacı hükümetin sağlık politikalarını “eczacıları mitingi” ile protesto ediyor. Türk Eczacılar Birliği tarafından düzenlenen mitinge, Türk Tabipler Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği ve Devrimci Sağlık-İş Sendikası da destek veriyor. (Saat:13.30)

-BAKAN ÇELİK, ZEKA OYUNLARI ÖDÜL TÖRENİNDE
-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye 13. Zeka Oyunları Yarışması “Oyun 2008” Finali Ödül Töreni'ne katılıyor. (Saat: 19.00)

-AKP'İN "ALEVİ AÇILIMI" "DİNİ KÜLTÜRE HİZMET" OLARAK GENİŞLİYOR
-AKP'nin uzun süre önce başlattığı "Alevi Açılımı" bu kez "Dini Kültüre Hizmet" şeklinde genişletiliyor. AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, yeni açılım ile ilgili, "Herhangi bir gruba azınlık tanımlaması ile yaklaşmayı düşünmüyoruz. Bütün vatandaşlarımızı eşit ve eşdeğer vatandaş olarak görülmelerini hedefliyoruz. Hedefimiz bu" dedi.
-Çamuroğlu, Türkiye'de yaşayan azınlıkların Lozan Anlaşmasıyla belirlendiğini söyleyerek, "Azınlık kavramının tarihi derinliği var. Buna göre tarihi derinlik talihli değil, talihsiz bir derinlik" diye konuştu.

-MEMURUN YÜZDE 65'İ DÖVİZ BORÇLUSU
-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu'nun yaptığı ankete göre memurların yüzde 65'inin döviz borcu bulunuyor.

-EĞİTİM-İŞ: “ÖĞRETMENLERİN KENDİ EVİNDE KİRACI OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
-Eğitim-İş Genel Sekreteri Levent Akça, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bandrol almayan öğretmenlere öğretmenevini pahalı fiyata kullandırmasına tepki göstererek, “Milli Eğitim Bakanı'nın bizi kendi evimizde kiracı yapmasına izin vermeyeceğiz. Buna gücü yetmeyecek, bunun için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

-32 MİLYON SEYİRCİ SAYISI, DUBLAJLA YUKARI ÇEKİLEBİLİR
-Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 32 milyonda kalan sinema izleyicisi sayısının yukarı çekilebilmesi için firmalara “yabancı filmleri Türkçe dublajlı gösterin” önerisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.