ANKA 2 OCAK 2009 CUMA GÜNDEMİ

ANKA 2 OCAK 2009 CUMA GÜNDEMİ

BAKAN TÜZMEN 2009 YILI DIŞ TİCARET HEDEFLERİNİ ANLATACAK -Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte düzenleyeceği basın toplantısında, 2008 yılı dış ticareti ile

KARAYALÇIN HALKEVLERİ YÖNETİCİLERİ İLE BİRARAYA GELİYOR
-CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, seçim ofisinde Halkevleri yöneticilerini kabul ediyor.
-Karayalçın daha sonra TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Çorumlu Sanayici ve İşadamları Derneği ve DİSK Ankara temsilciliğini ziyaret ediyor. (Saat: 12.00/13.00/14.00/15.00/16.30)


-BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş GENEL MÜDÜRÜ DEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
-Başkent Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir, Ankara'da 7 gencin ölümüyle sonuçlanan karbonmonoksit zehirlenmesi konusunda,Genel Müdürlük binasında basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-EPDK BAŞKANI KÖKTAŞ KURUMUN 2008-2009 YILI FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRECEK
-Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş, düzenleyeceği basınla sohbet toplantısında, kurumun 2008-2009 yılı faaliyetlerini değerlendiriyor. (Saat: 10.00)

-2008 ARALIK AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANIYOR
-Türkiye İstatistik Kurumu, 2008 yılı Aralık ayı ve yıllık enflasyon verilerini açıklıyor. (Saat: 17.00)

-ECZACILAR İLAÇ ALIM PROTOKOLÜNÜ PROTESTO EDİYOR
-İlaç alım protokolünü fes eden Türk Eczacıları Birliği, 1 Şubat tarihinden itibaren hastaların serbest eczanelerden fiş/fatura ile ilaç alabilecek olmalarının ve SGK'ya çekilecek ihtarnamenin detaylarının aktarılacağı basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TAM GÜN YASASI MECLİS'E GELİYOR
-Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Prof. Dr. Nihat Tosun, Tam Gün Yasası için YÖK ile beraber çalıştıklarını söyleyerek “Bunun Sağlık Bakanlığı ile ilgili tarafı tamamlandı. YÖK'ün ve üniversitelerin görüşlerini alıyoruz. Sanırım birkaç ay içinde meclise gelecek. Bizim açımızdan iş tamam. Bunun YÖK ve üniversiteler için de milat olmasını istiyoruz” dedi.
-Müsteşar Vekili Prof. Dr. Tosun, yasa ile özellikle yeni kurulan tıp fakültelerinin Sağlık Bakanlığı hastanelerini kullanmalarına da olanak sağlayacaklarını ifade ederek, “Tıp fakülteleri bizim hastanelerimizi hasta bakmak için de eğitim için de kullanabilecek. Bu yasa üniversitelerin eğitim kalitesini çok artıracaktır. Üniversitedeki akademisyenler çok daha iyi bir ücret alabilecek. Bir profesörün ortalama maaşı 10 Bin YTL olabilecek” dedi.

-SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE YENİ YIL SÜRPRİZİ
-Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin atanacağı okulların belirlenmesi amacıyla kontenjanların bakanlığa bildirilmesini istedi.
-Kontenjan belirleme yetkisi il milli eğitim müdürlüklerine verilirken belirlenecek kontenjanlar ise kadrolu ve sözleşmeli öğretmenleri için ayrı ayrı belirleneceği açıklandı. Söz konusu genelge ile sözleşmeli öğretmenler için özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme şansı veriliyor.

-WWW.1DİLEGİMVAR.COM İLE ÇOCUKLARIN DİLEKLERİ GERÇEK OLUYOR
-Pülümür Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri, adlarına kurulan internet sitesinde sahip olmak istedikleri eşyaları sıralıyor. Sitenin ziyaretçileri de isteklerini gördükleri öğrencilerin dileklerini gerçekleştirerek çocukların sevinmelerini sağlayabiliyor.
-Çocuklar en çok kışlık elbise, ayakkabı, müzik çalar, dijital fotoğraf makinesi ve forma istiyor. Bunların yanında piyano ve Manchester United takımında top koşturan ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun formasını isteyen öğrenciler de bulunuyor. Başka bir öğrenci de köylerine yardım istiyor.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"
Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.