ANKA 2 ARALIK 2008 SALI GÜNDEMİ

ANKA 2 ARALIK 2008 SALI GÜNDEMİ

YAŞ TOPLANIYOR -Yüksek Askeri Şura'nın Aralık ayı olağan toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapılıyor.

Toplantıya ilk kez Genelkurmay Başkanı olarak katılacak Orgeneral İlker Başbuğ ile birlikte Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Avni Atila Işık, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile şura üyesi orgeneral ve oramiraller katılıyor.
-Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YAŞ üyeleri onuruna Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda öğle yemeği veriyor.
-YAŞ toplantısında alınan kararlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e arz ediliyor. (Saat: 9.00/12.30/19.00)

-GRUP TOPLANTILARI
-TBMM'de CHP ve MHP parti grup toplantıları yapılıyor.
-Grup toplantılarında liderler gündemdeki son gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat: 13.30/10.30)

-SRİ LANKA CUMHURBAŞKANI ANKARA'DA
-Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.
-Rajapaksa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanıyor.
-İki Cumhurbaşkanı daha sonra baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştiriyor.
-Cumhurbaşkanı Gül ve konuk Cumhurbaşkanı Rajapaksa görüşmeler sonrasında imza törenine katılarak ortak basın toplantısı yapıyor.
-Konuk Cumhurbaşkanı Rajapaksa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Swiss Otel'de bir araya geliyor. (Saat: 9.50/10.00/10.30/11.30 19.30)

-TBMM GENEL KURULU
-TBMM Genel Kurulu'nda MHP ve CHP'nin öğretmen sorunlarına ilişkin verdikleri araştırma önergesinin görüşmeleri yapılıyor. (Saat: 15.00)

-YASA DIŞI DİNLEME KOMİSYONU
-TBMM Yasa Dışı Dinleme Komisyonu toplanıyor. (Saat: 15.15)

-6. E-TÜRKİYE ÖDÜLLERİ VE KONGRESİ
-Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen "6. E-Türkiye Ödülleri ve Kongresi" Sheraton Otel'de yapılıyor.
-Etkinliğin açılış konuşmalarını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı yapıyor. (Saat: 10.00)

-İNTES'İN “DÜNYANIN ULAŞTIRMA ÜSSÜ: TÜRKİYE” TOPLANTISI
-Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası, “Dünyanın Ulaştırma Üssü: Türkiye” konulu geleneksel toplantısı Sheraton Otel'de yapılıyor.
-Toplantının açılış konuşmasını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İNTES Yönetim Kurulu Başkanı M. Şükrü Koçoğlu yapıyor. (Saat: 18.00)

-TMSF BAŞKANI ERTÜRK'TEN “KÜRESEL MALİ KRİZ” KONFERANSI
-TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Hacettepe Üniversitesi'nde “Küresel Mali Kriz ve Bankacılık Sistemimiz” konulu bir konferans veriyor. (Saat: 12.30)

-DEİK/ TÜRKİYE-GÜNEY KORE İŞ KONSEYİ
-DEİK/ Türkiye-Güney Kore İş Konseyi toplantısı Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TOBB/DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla İstanbul Swissotel'de yapılıyor. (Saat: 12.30)

-ERGENEKON SANIĞI, ERGENEKONU POLİSE SORDU
-POLİS İSTİHBARATI YANIT VERDİ: “CEVAP VEREMEYİZ”
-Tarihi Ergenekon Davası'nın sanıklarından Avukat Kemal Kerinçsiz, aylar önce avukatı aracığıyla İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe vererek, Ergenekon'u sordu. Adını gözaltına alındığında duyduğunu ifade eden Kerinçsiz, “Ergenekon adıyla anılan bir terör örgütü olup olmadığı, işlediği suçların neler olduğu, Türkiye genelinde faaliyetlerinin bulunup bulunmadığı” konusunda bilgi istedi.
-Konuyla ilgili talebi değerlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı, konunun ancak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılabileceğini ifade ederken, İstihbarat Daire Başkanlığı ise konunun gizli bilgileri kapsadığı gerekçesiyle cevaplanamayacağını cevabını verdi.

-YARGITAY GİZLİ TANIĞI "DİKKATE ALMADI"
-Yargıtay 'gizli tanık' konusunda emsal bir karara imza attı. Yargıtay 10. Ceza Dairesi verdiği kararda, “Kovuşturma aşamasında yöntemine uygun biçimde dinlemediği halde, kolluk tarafından soruşturma aşamasında gizli tanık olarak dinlenen muhbirlerin beyanlarının hükme esas alınamayacağı dikkate alınarak, mevcut diğer delillere göre sanığın hukuki durumu belirlenmelidir” görüşünü dile getirdi. Bu karar Ergenekon davasında dinlenecek olan gizli tanıkların verecekleri ifadelerin hükme esas alınıp alınamayacağı tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.

-POLİS BAYRAM KAZALARI İÇİN UYARDI: “LÜTFEN KURALLARA UYUN”
-Son beş yılda bayram tatillerini değerlendirmeye alan Emniyet Genel Müdürlüğü, 9 günlük tatil için yollara çıkacak olan sürücüleri yağış nedeniyle uyararak, “dikkatli olmaya” çağırdı. Türkiye'nin son 5 yılın Kurban Bayramları'nda meydana gelen toplam 265 kazada 352 kişinin öldüğünü, 10 bin 483 kişinin yaralandığını hatırlattılar.

-ÖĞRETMEN LİSELERİNİ “MÜKEMMELE” ULAŞTIRACAK 144 STANDART GELDİ
-Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü, nitelikli öğretmen yetiştirmek amacıyla kurulan ve ÖSS'de neredeyse yüzde 100'e yakın başarı sağlayan Anadolu Öğretmen Liseleri'nin başarısını “mükemmel” düzeye getirmek amacıyla yeni çalışma başlattı. Genel Müdürlük Anadolu Öğretmen Liseleri'ne “144 standart” getirdi.

-DEVLETTE ENGELLİ KADROLARININ YÜZDE 82'Sİ BOŞ
-3 Aralık Dünya Engelliler Günü; ancak Devlet Personel Başkanlığı verilerine dayanılarak yapılan araştırmaya göre devlet engelliye iş vermiyor. Yeteri kadar engelli personeli istihdam etmeyen devlet yüzde 3 engelli çalıştırma kuralına uymuyor. Kamu kurumlarında çalıştırılması gereken engelli personel sayısı 54 bin iken, sadece 9 bin 966 engelli kamuda memur olarak istihdam ediliyor. Devlet çalıştırması gereken toplam engelli personelin sadece yüzde 18'ini çalıştırıyor. Kadroların yüzde 82'si boş duruyor; ancak atama yapılmıyor.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.