ANKA 17 ARALIK 2008 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

ANKA 17 ARALIK 2008 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

KILIÇDAROĞLU-GÖKÇEK DÜELLOSU -CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Uğur Dündar'ın yöneteceği Star TV Ana Haber Bülteni'nde canlı yayında haklarındaki iddialara yanıt veriyor. (Saat: 19.00)

BÜTÇE MARATONU DEVAM EDİYOR
-TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerine devam ediliyor.
-Genel Kurul'da Cumhurbaşkanlığı, TBMM, RTÜK, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi, Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-TÜRK-BULGAR İŞ FORUMU
-Türk-Bulgar İş Forumu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılıyor.
-Ev sahipliğini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yapacağı forumda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov, Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Krassimir Datchev ve Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Yalçın Egemen birer konuşma yapıyor.
-Forum sonrasında Gül ve Parvanov, TOBB tarafından verilecek öğle yemeğine katılıyor. (Saat: 12.00)

-PARVANOV'UN ANKARA TEMASLARI
-Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geliyor. (Saat: 10.00/10.45)

-ERDOĞAN KONYA'DA
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış ve TOKİ tarafından yaptırılan toplu konut anahtar teslim törenine katılıyor.
-Erdoğan daha sonra Hz. Mevlana'nın 735. Vuslat Yıldönümü uluslararası etkinliklerine katılıyor. (Saat: 13.00/19.00)

-TOPTAN PARLAMENTO MUHABİRLERİ BASIN MERKEZİ'Nİ AÇILIŞINI YAPACAK
-TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Parlamento Muhabirleri Basın Merkezi'nin açılışını yapıyor. (Saat: 10.45)

-ADALET KOMİSYONU
-Adalet Komisyonu'nda Türk Borçlar Kanunu tasarısının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 10.30)

-TARIMSAL YAPI ARAŞTIRMASI SONUÇLARI AÇIKLANIYOR
-Türkiye İstatistik Kurumu, 2006 yılına ilişkin Tarımsal Yapı Araştırması sonuçlarını açıklıyor. (Saat: 10.00)

-BANKALAR BİRLİĞİ BAŞKANI ÖZİNCE ASO GÜNDEM TOPLANTISINDA
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, Ankara Sanayi Odası'nın düzenlediği “ASO Gündem Toplantısına” katılıyor. (Saat: 10.30)

-EĞİTİM-SEN GENEL BAŞKANI KONCUK'UN BASIN TOPLANTISI
-Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmen atamalarına ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-MEMUR-SEN'İN BASIN TOPLANTISI
-Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TBMM'de görüşülmeye başlanan 2009 yılı bütçesi ve IMF ile ilişkiler ile ilgili olarak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-KÜRESEL MALİ KRİZ VE PARA POLİTİKASI KONFERANSI
-TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu'nun düzenleyeceği “Küresel Mali Kriz ve Para Politikası” konulu konferans Ceylan Intercontinental Otel'de yapılıyor.
-Toplantıya, Amerikan Merkez Bankası Fed'in Chicago ve New York Şubeleri'nde Araştırma Bölümü Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş olan Williams College Öğretim Üyesi Prof. Kenneth Kuttner ve Fed Para Piyasaları Bölümü Başkan Yardımcısı ve Para ve Rezerv Analiz Bölümü Şefi Seth Carpenter konuşmacı olarak katılıyor. (Saat: 9.00)

-1 MAYIS İÇİN TAKSİM ÇAĞRISI YAPMAK SUÇ DEĞİL
-1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için çağrı yapan ve aynı içerikte bildiri dağıtan sendika yöneticileri yargılandıkları davadan beraat ettiler
-Aralarında KESK'in eski genel başkanı İsmail Hakkı Tombul'un da bulunduğu 9 sendikacı “halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne özendirmek veya kışkırtmak” ile suçlanıyorlardı. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Valiliği'nce toplantı ve gösteri yürüyüşü için yasaklanan Taksim Meydanı'nda miting yapmak için yaptıkları çağrının suç olmadığına karar verdi.

-“ÖZÜR DİLEME” KAMPANYASINA KARŞI “ÖZÜR BEKLİYORUM” KAMPANYASI BAŞLATILDI
-Bir grup aydının başlattığı ve 1915'te yaşanan olaylarda Ermenilerin yaşadığı mağduriyetin hatırlatıldığı “Özür Diliyoruz” kampanyasına karşılık “Özür Bekliyorum” kampanyası başlatıldı. Bir internet sitesi üzerinden imzacıların isimlerinin yayınlandığı kampanyaya tepki duyan başka bir grup, yine internette “Özür Bekliyorum” ismiyle imza listesi açtı.

-PARA ARZINDA 6 MİLYAR YTL'LİK AZALMA
-En geniş tanımlı para arzı M3, 21-28 Kasım haftasında 6 milyar 73.3 milyon YTL azalarak 449 milyar 779.1 milyon YTL'ye düştü.

-MEMURLAR, BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN 2008 YILI ENFLASYON FARKINI İSTEDİ
-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi ve Genel Koordinatör Hanifi Gökçek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Mektupta, kamu görevlilerine 2008 yılındaki enflasyon farkının ödenmesini talep edildi.

-MEB'DE NELER OLUYOR: USULSÜZ ATAMADAN GÖREVİNDEN ALINDI, SONRA GÖREVİNE İADE EDİLDİ
-Osmaniye Sağlık Merkez Lisesi'nde görevli 3 öğretmenin yasal dayanağı olmamasına karşın başka okullara müdür yardımcısı olarak atayan, daha sonra ise usulsüz atama yaptığı için vekaleten yürüttüğü Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şube Müdürlüğü görevinden alınan İbrahim Tanışık, yeniden Atama Şube Müdürlüğü görevine getirildi.

-JİNEKOLOGLARDAN SEZARYEN TEPKİSİ: "SEZARYEN YÜKSEKLİĞİNDE TEK SORUMLU HEKİMLER DEĞİL"
-Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, Sağlık Bakanlığı'nın sezaryenle doğumu yüzde 15-25 arasında sınırlamasına tepki göstererek “Gelişmiş ülkelerin yıllardır indiremediği sezaryenle doğum oranlarını bir tek yönetmelikle indirmek mümkün olmadığı gibi sezaryenle doğum oranlarının yüksekliğinin tek sorumlusu da hekimler değildir. Önce normal doğumu özendirecek altyapının hazırlanması gerekmektedir” dedi.

-KÜLTÜR BAKANLIĞI, MAKAM ODASINA TAKILAN KLİMAYI ARAŞTIRIYOR
-Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tokat Gökmedrese Müzesi Müdiresinin makam odasına takılan ve Medresenin tarihi yapısını bozduğu gerekçesiyle bölgede tepkilere neden olan klimayı araştırıyor.

-BSO, ÜÇ FARKLI YÜZYILI TEK KONSERDE BİRLEŞTİRECEK
-Bilkent Senfoni Orkestrası 19 Aralık Cuma günü gerçekleştireceği konserde üç farklı yüzyıldan eserler seslendirecek. Devlet sanatçısı şef Gürer Aykal yönetimindeki konserin solisti, İtalyan viyolonsel sanatçısı Massimo Macri olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.