ANKA, 14 ARALIK 2008 PAZAR GÜNDEMİ

ANKA, 14 ARALIK 2008 PAZAR GÜNDEMİ

-Dokuz günlük bayram tatili bitiyor. Tatil için şehir dışına çıkanları ise geri dönüş telaşı aldı.

Yarın iş başı yapacak çalışanların, özellikle şehirlerarası trafiği yeniden hareketlendirmesi bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, sürücüleri sise ve buzlanmaya karşı uyarırken, tatil dönüşü, herhangi bir aksaklığın yaşanmaması içinse, Karayolları, Demiryolları ve Denizyollarında gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, özellikle şehirlerarası yolculuğa çıkacak olan sürücülerin araçları için zincir takoz ve çekme halatını bulundurmalarının hayati bir zorunluluk olduğu hatırlatmasını yaptılar.

-TBMM GENEL KURULU'NDA BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR
-Meclis Genel Kurulu'nda 2009 mali yılı bütçe maratonu 16 Aralık'ta başlayacak. 12 günde tamamlanması planlanan görüşmeler 27 Aralık'a kadar aralıksız sürecek.
-TBMM Başkanlık Divanı'nın aldığı kararlar, bütçe görüşmeleri nedeniyle 16- 27 Aralık tarihleri arasında Meclis'e ziyaretçi alınmayacak. Meclis'te bulunan siyasi parti grup yönetimleri, milletvekillerini ziyaretçi kabul etmemeleri yönünde uyardı.
-Aralık ayı boyunca, Türk Borçlar Kanunu'nun görüşmelerine Adalet Komisyonu'nda devam edilecek. TBMM Genel Kurul'da görüşmelerine başlanan ancak, Bütçe görüşmeleri nedeniyle Ocak ayına ertelenen Türk Ticaret Kanunu'nun yaklaşık 50 maddesi için yeniden uzlaşı komisyonu kuruldu. Muhalefetin karşı çıktığı maddeler üzerinde uzlaşı aranacak.

-CHP'DEN, BAŞBAKAN'A "3Ç" TEPKİSİ
-Yerel seçimler öncesinde AKP ve CHP arasındaki strateji savaşı kızışıyor. CHP'nin “3Y” (Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar) eleştirisine, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, “3ǔ (çamur, çöp, çukur) ile karşılık vermesi tartışmaları alevlendirdi.
-Başbakan Erdoğan'a yanıt veren CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “Çamurun, çöpün, çukurun çözümü var da, yolsuzlukların, yasakların ve yoksulluğun çözümünü anlatsın Başbakan” dedi.

-MICROSOFT :“ŞİRKET TARİHİNDE İŞÇİ ÇIKARMAK GİBİ BİR OLAY VAKİ DEĞİL”
-Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, “Biz Türkiye'de çok büyük bir ekosistem yönetiyoruz. Türkiye yedi bin iş ortağımız ve milyonlarca müşterimiz var. Bizim kriz döneminde daha erişilebilir olmamız gerekiyor. Dolayısıyla sene içerisinde daha geç tarihler için planladığımız işe alımları şimdiden yapıp, özellikle müşteri ve iş ortaklarımıza kriz döneminde bizi daha erişimli kılacak şekilde ekosistemin emrine sunduk. Bizim tarihimizde zaten işçi çıkartma söz konusu değil. Tahmin ediyorum bu anlamda tekiz bütün dünyada” diye konuştu.
-Arkan, 2009'da büyümelerin çok yavaşlayacağı, ekonomik sıkıntıların devam edeceğini belirterek, “Bizim öngörümüz bilişim sektörünün, tek haneli de olsa belli bir büyümeyi başarabileceği noktasında. Çok genel olarak hesaplamayla yüzde 10 civarında büyümeyi bilişim sektörünün Türkiye'de önümüzdeki takvim yılında gerçekleştireceğini düşünüyorum” dedi.

-HASTANELERDE ŞOFÖRLERE DE NÖBET ÜCRETİ ÖDENECEK
-Hastanelerde görev yapan şoförler de nöbet karşılığı ücret veya izin alabilecek. Türk Sağlık-Sen tarafından açılan dava sonucunda mahkeme hastanelerde görev yapan şoförlerin de nöbet karşılığı ücret veya izin almaları gerektiğine hükmetti.

-DİŞ TEDAVİSİNDE DEVRİM: TEK SEANSTA KANAL TEDAVİSİ
-Ege Üniversitesi Diş Hastanesinde sadece kökü kalmış dişler tek seansta kanal tedavisi ile kurtarılabiliyor. Hastanede, iltihaplı dişler bile bir günde kurtarılabiliyor, uygun dişler artık kopartılmadan tek seansta yerinde bırakılıyor.

-BAŞKENT, TATİLİN ARDINDAN YENİ HAFTAYA SANATLA “MERHABA” DİYECEK
-Kurban Bayramı süresince kültür ve sanat etkinliklerinden uzak kalmayan Başkentliler, yeni haftaya da tiyatrodan operaya; sanatla girecek.
-Ankara Devlet Tiyatrosu, sezonun yeni oyunlarından “Genç Osman”ı, 16 Aralık'ta Büyük Tiyatro'da, “Fosforlu Cevriye”yi ise hafta boyunca Akün sahnesinde tiyatroseverlerle buluşturacak.
-Ankara Devlet Opera ve Balesi ise opera ile çok sesli müziği tanıtıp sevdirmeyi amaçlayan ve pek çok klasik eserin aryalarından oluşan “Öylesine Bir Dinleti” adlı gösteriyle 16 Aralık'ta sanatseverlerin karşına çıkacak.

-TARİHİ MÜZİK ŞÖLENİ: ŞARK DİVASI ÜMMÜ GÜLSÜM ŞARKILARI 16 ARALIK'TA CRR'DE
-Nazareth'in ve Galilee'nin en iyi müzisyenlerinden kurulmuş olan Nazareth Orkestrası, Şark bülbülü olarak anılan, müzikologlar tarafından sesi taklit edilemez denilen, Ortadoğu'nun en ünlü sesi Ümmü Gülsüm'ün şarkılarını 2006 yılının ardından bir kez daha Türkiye'ye gelerek seslendirecek. 2006 yılında olduğu gibi bu konserin biletlerinin de günler öncesinden bittiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.