ANKA, 13 ARALIK 2008 CUMARTESİ GÜNDEMİ

ANKA, 13 ARALIK 2008 CUMARTESİ GÜNDEMİ

DSP ANKARA'DA KARAYALÇIN'I DESTEKLEYECEK -CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın'a DSP'den sürpriz destek geldi. DSP yönetimi, daha önce bağımsız aday olması durumunda destek olacaklarını söyledikleri Karayalçın'a karşı Ankara'da

DSP Lideri Sezer'in de görüşünün bu yönde olduğu ifade edildi.

-ALEVİLER'DEN ÇANKAYA'DA “ALEVİ ADAY" KULİSİ
-Yerel seçimlere 4 aydan az bir zaman kala, aday kulisleri de hareketlendi. Seçimlerde kendi adaylarını görmek isteyen Alevi kuruluşları özellikle Aleviler'in yoğun olarak yaşadığı Çankaya'da Alevi aday beklentisi içinde. Alevi kuruluşları, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la görüşerek, Alevi aday taleplerini iletecekler.

-ÖĞRETMENLERE ÖĞRETMENEVİ KULLANIMINDA MEB ENGELİ
-Öğretmenlerin paraları ile inşa edilen öğretmenevlerinin kullanımına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bandrol engellemesi geldi. Sadece 2009 yılı için 60 YTL bandrol ücreti ödemek zorunda olan öğretmenlerin bandrol almaması halinde ise “normal” ücretlendirmeye tabi olacaklar.

-BAYRAMDA ANITKABİR'E ZİYARETÇİ AKINI
-Kurban Bayramı süresince Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı.
Anıtkabir'i 4 günlük Kurban Bayramı süresince bin 512'si yabancı olmak üzere toplam 181 bin 226 kişi ziyaret etti.

-EKONOMİK KRİZ AVRUPA'NIN NOEL BAYRAMINI DA VURDU
-Tüm dünyayı etkisi altına küresel mali kriz, Avrupa'nın ekonomide can damarlarından bir olan “Noel Bayramı”nı da vurdu.

-TESK: “VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNÜN CİDDİ ŞEKİLDE YÜKSELTİLMESİ LAZIM”
-TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ücretlerde ciddi bir artışın yapılamaması nedeniyle halkın gerçek enflasyonla ilgili sıkıntı yaşadığını vurgulayarak, iç piyasayı canlandırmak için vatandaşın alım gücünde artış sağlanması gerektiğini söyledi.

-BEYAZ HOCA'DAN SEÇİMLERE YAKIN TAKİP
-İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz, yerel seçimleri yakın takibe aldı. Seçmen kütüklerinde tehlikeli hileler yapıldığını savunarak seçmenleri uyaran Beyaz Hoca, “Eğer Türkiye 29 Mart 2009 yerel seçimlerine şu andaki yeni seçmen kütükleri ile girerse, hiç şüpheniz olmasın ülkede çok kötü ve de çok tehlikeli olaylar olacaktır” dedi.

-11 YILLIK EBEYE HEMŞİRELİK YETKİSİ
-Trabzon'da 11 yıldır ebe kadrosunda görevli olan; ancak fiili olarak hemşirelik yapan Gülşen Bak'a, açılan dava sonucunda hemşirelik yetkisi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.