ANKA, 11 OCAK 2009 PAZAR GÜNDEMİ

ANKA, 11 OCAK 2009 PAZAR GÜNDEMİ

ERGENEKON DAVASI -Ergenekon davası kapsamında yapılan operasyonların yarattığı tartışma ve gelişmeler izleniyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN AKP BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLIYOR
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin başkan adaylarını Altındağ Belediyesi Karapürçek Spor Salonu Tesisleri'nde yapılacak tanıtım toplantısı ile açıklıyor. (Saat: 13.00)

-DSP LİDERİ SEZER AŞURE GÜNÜNDE
-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Akkav Vakfı, Aydos Dernekleri Federasyonu ve Cem Vakfı Ankara Şubesi tarafından düzenlenen Aşure Gününe katılıyor. (Saat: 13.00)

-TARIM HAFTASI
-TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO), Tarımsal Öğretimin Başlangıcının 163'üncü Yıldönümü nedeniyle Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Halk Dansları Gösterisi düzenliyor. (Saat: 14.00)

-BBP LİDERİ YAZICIOĞLU SİVAS ADAYINI AÇIKLIYOR
-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisini en iddialı olduğu Sivas'ta Belediye Başkan adayını açıklıyor. (Saat: 13.00)

-SİCİL AFFI MECLİS GÜNDEMİNDE
-Geçen hafta Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda kabul edilen sicil affıyla ilgili düzenleme bu hafta Meclis Genel Kurulu gündemine gelecek. Çarşamba günü görüşülmesi beklenen kanun teklifi karşılıksız çek, protestolu senetler ile kredi ve kredi kartları borçlarına ilişkin kayıtların dikkate alınmamasını içeriyor.
-Düzenleme, ödeme tarihi, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce olup da kullandığı nakdi ve gayri nakdi kredinin ödemelerini yapmayan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin kayıtları, söz konusu borçların yasanın yürürlük tarihinden önce veya yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde ödenmesi veya alacaklılar tarafından yeniden yapılandırılması halinde, borcun tamamının ödenmesi müteakiben Merkez Bankası'nda tutulan kayıtların silinmesini içeriyor.

-AKP'Lİ VEKİLDEN TARİHİ ÖNERİ: “TÜM HARİTALAR ASKER ONAYINDAN GEÇSİN”
-Türkiye'nin bazı illerinin, basılan bazı haritalarda Kürdistan ve Ermenistan'a dahil edilmesi üzerine TBMM harekete geçti. TBMM Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı, basılacak haritalara Harita Genel Komutanlığı'nın onayı şartının getirilmesini istedi. Harita Genel Komutanlığı'nın onayını almadan harita basanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası getirilmesi istendi.

-ASKERDEN 'CELP' TASARRUFU
-TSK, her celp döneminde 3 milyon lira tasarruf sağlayacağı bir yeniliğe daha imza attı. Artık celp dönemleri askerlik yoklamaları kişiye özel tebligatla yapılmayacak. TRT'den duyuru yapmak yeterli olacak. Böylece askerlik şubelerinde her yıl yaklaşık 600 bin yükümlü adına son yoklama çağrı tebligatı ile 450 bin yükümlü adına da sevk için çağrı tebligatı yapılmayacak.

-SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN "AİLE" FERYADI
-Milli Eğitim Bakanlığı'nın, sözleşmeli öğretmenlere Şubat döneminde özür grubundan yer değiştirme hakkı vermesine karşın, bu “hakkı” kullandırmaması sözleşmeli öğretmenleri harekete geçirdi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i sözünü tutmamakla suçlayan öğretmenler, basın kuruluşlarına ve Milli Eğitim Bakanlığı'na mail yağdırmaya başladı.
-Sözleşmeli öğretmenler, Bakan Çelik'i; kendilerini eşlerinden ayırmakla suçlarken, Milli Eğitim Bakanlığı'nı “aile karşıtı” olmakla suçladılar.

-EĞİTİM-İŞ: “YÖK, AYDINLARIN ÖNÜNE SET ÇEKMEK İSTİYOR”
-YÖK'ün akademisyenlerin, izin almadan sivil toplum örgütlerinde yönetici olmasını yasaklaması birçok kesimden büyük tepki çekiyor. Eğitim-İş Genel Sekreteri Levent Akça, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın “özgürlük” diyerek türban serbestisi istediğini anımsatarak, “Şimdi de Türkiye'deki aydınların toplum önderliği yapmalarının önüne geçmek için bilinçli bir şekilde bu yasayı çıkardılar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.