ANKA 1 ARALIK 2008 PAZARTESİ GÜNDEMİ

ANKA 1 ARALIK 2008 PAZARTESİ GÜNDEMİ

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR -Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 10.00)

-KORE BAŞBAKANI ANKARA'DA
-Kore Cumhuriyeti Başbakanı Han Seung-Soo resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor.
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kore Cumhuriyeti Başbakanı Han Seung-Soo ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.
-Konuk Başbakan Seung-Soo ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlık Merkez Bina'da bir araya geliyor.
-İki başbakan görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 14.30/15.30/17.30)

-YÖK BAŞKANI KÖŞK'TE
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 18.15)

-UNAKITAN VE ŞİMŞEK “MALİ KURALLAR ÇALIŞTAYI”NDA
-Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ile Uluslararası Para Fonu Kamu Maliyesi Bölümü işbirliğinde Bilkent Otel'de düzenlenecek ve iki gün sürecek olan “Mali Kurallar Çalıştayı” açılışına katılıyor. (Saat: 9.00)

-KOBİ'LERE CANSUYU KREDİ KAMPANYASI
-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Halk Bankası'nın, KOBİ'lere kullandırılması amacıyla hazırlanan 1.5 milyar YTL'lik Cansuyu Kredisi Kampanyası'na ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-DÜNYA AIDS GÜNÜ TOPLANTISI
-1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle Swiss Otel'de bir toplantı yapılıyor.
-Türkiye ve BM Türkiye temsilcileri yetkilileri Türkiye'de HIV/AIDS'in son durumunu, hastalıkla mücadelede ve Ulusal Program kapsamında atılacak adımların değerlendirileceği toplantıya TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Tema Grubu Başkanı Reza Hossaini ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Hacettepe AIDS Araştırma ve Tedavi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serhat Ünal katılıyor. (Saat: 10.00)

-TZOB, GIDA FİYATLARINDAKİ SON DURUMU DEĞERLENDİRECEK
-Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TZOB Genel Merkezi'nde yapacağı basın toplantısında, aylık gıda fiyatlarındaki durumu değerlendirerek gıda sektöründe yaşanan gelişmeleri ele alıyor.
-Toplantıda ayrıca ekonomik krizde tüketicilerin ucuz gıdaya ulaşmalarının nasıl mümkün olabileceği dile getiriyor. (Saat: 11.30)

-KASIM AYI İHRACAT RAKAMLARI AÇIKLANIYOR
-Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi Kasım ayı ihracat rakamlarını Gebze'de açıklıyor. (Saat: 10.30)

-ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRÜ ÇAĞLAR'IN BASIN TOPLANTISI
-Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.00)

-TÜRK EKONOMİ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ CİVİL'İN BASIN TOPLANTISI
-Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Varol Civil, Sait Halim Paşa Yalısı'nda sendikasyon kredisi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-TÜGİK: “KRİZ REEL SEKTÖRÜ KADEME KADEME ETKİLEYEREK VURUYOR”
-Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Hazım Sesli, gelişmiş ülkelere ihracat yapan firmaların pazarlarının yüzde 30 daraldığını kaydederek, dünyada yaşanan finansal krizin reel sektörü kademe kademe etkiyerek vurduğunu söyledi.

-ÜNİVERSİTELERE AYRILAN BÜTÇE 10 YILDA 13 KAT ARTI
-2009 yılına ait bütçe rakamları oluşturulurken, üniversitelere ve YÖK'e ayrılan bütçe de belirlendi. 2009 yılında üniversitelere ve YÖK'e toplam 8 milyar 772 milyon 719 bin YTL ödenek ayrılırken, üniversitelerin 1999 yılındaki bütçesi ise 676 milyon 899 bin YTL idi. 10 yılda üniversitelere ayrılan bütçe yaklaşık olarak 13 kat artış gösterdi.
-1999 yılında bulunan 50 devlet üniversitesi sayısı bu yıl 94'e çıkmasına karşın üniversiteler için ayrılan bütçenin GSYİ payındaki artış ise “on binde 14” oldu.

-TEİS MUAYENE ÜCRETLERİNİ YARGIYA TAŞIDI
-Tüm Eczacı İşverenler Sendikası, 2008 yılı Sağlık Uygulama Tebliği'nde yer alan muayene ücretlerinin eczanelerden tahsil edilmesi konusunu yargıya taşıyarak, Danıştay'da yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtı.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"
Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.