Anıta yıkım kararı

Anıta yıkım kararı

Başbakan Erdoğan'ın 'ucube' dediği, Mehmet Aksoy'un İnsanlık Anıtı'yla ilgili olarak Kars Belediyesi Meclisi yıkım kararı aldı. MHP'li üyeler de kaldırılma kararı için 'evet' oyu kullandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars ziyareti sırasında “ucube” dediği İnsanlık Anıtı için Kars Belediye Meclisi’nden kaldırılma kararı çıktı. Anıt parça parça kaldırılacak.
“Yıkılsın mı, yıkılmasın mı?” tartışmaları sırasında Anıtlar Yüksek Kurulu, 6 Ocak 2011’de son kararı Kars Belediyesi’nin vermesini istedi. Bunun üzerine Kars Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Bozkuş, Anıtlar Yüksek Kurulu’nun kararını meclise taşıdı. Belediye meclisinde dün anıtla ilgili yapılacak işlem hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün teklifi oylamaya sunuldu. Oylamaya 2 BDP’li üyenin dışında 11 Ak Partili, 8 MHP ve 4 CHP’li olmak üzere toplam 23 meclis üyesi katıldı. 4’e karşı 19 oyla İnsanlık Anıtı’nın kaldırılmasına karar verildi. Ret oylarının tümü CHP’lilerden geldi. MHP’li üyeler, yıkım kararına ilişkin olarak “evet” oyu kullandı. Başkan Nevzat Bozkuş, “Süreç başlamıştır. Heykeli hizmet alım yolu ile kaldıracağız” dedi. Bozkuş, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın Kars’ta incelediği heykeli İzmir’e götürmeme kararı aldığını söyledi.  

 Dünyaya rezil olmak istiyorlar
Mehmet Aksoy, karar üzerine şunları söyledi: “Tabii karar verebilirler ama çok saçma. Bunu hukuk yolu temizler; telif hakları diye bir şey var. Yıkacaklarsa bile bana mahkemeye başvurabilmem için süre tanınması gerekiyor. Ama burada ben tamamen yok sayılıyorum.” Yürütmeyi durdurma kararı çıkaracağını belirten Aksoy, “1500 ton ağırlığındaki anıt taşınamaz. Bu heykeli parçalayacaklar, kaldıracağız dedikleri o oluyor. Nereye kaldırıyorlar? Her bir figür 500 ton; kaide de 500 ton. Herhalde parçalayacaklar ve dünyaya rezil olmak istiyorlar” diye konuştu. Aksoy, Anıtlar Yüksek Kurulu kararlarının da birbiriyle çelişkili olduğunu belirtti. 

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.