Anavatan eski amblemine geri döndü

Anavatan eski amblemine geri döndü

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, partinin aslına dönme süreci yaşadığını söyledi.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından kongrenin divan başkanlığına eski bakanlardan Oltan Sungurlu seçildi.

Oluşturulan tüzük komisyonunun çalışmalarını tamamlamasının ardından partinin ambleminin, küçük değişikliklerle 1983'teki haline döndürülmesine ilişkin teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Böylece Anavatan Partisi'nin logosu, beyaz zemin üzerine sarı petek şeklinde Türkiye haritası, sarı ve beyaz renkli arı ve kırmızı harflerle yazılı ''Anavatan Partisi 1983'' oldu.

Sungurlu, değişikliğe ilişkin, ''Bu eskiye dönüş değil, özümüze dönüştür'' dedi.

Genel Başkan Uzun ise yapılan logo değişikliğiyle partinin kimliğini, dününü, bugününü ve yarınını temsil eden, geçmişle bağlarının en değerli sembolünü, emanetini yeniden kazandıklarını ifade etti.

''Arıyı Türkiyesi ile ANAVATAN'ı özü ile buluşturduk'' diyen Uzun, Anavatan Partisi'nin bugün aslına dönme süreci yaşadığını söyledi.

Uzun, ''Ben ve siz, hepimiz el ele verip, ANAVATAN'ı özüne döndürüyoruz. Bu öze dönüş, bir arınma sürecidir'' dedi.

Partiyi yeniden yapılandıracaklarını, ''Özal fikriyatı''ndan ilham ve referans alarak ama onu da aşarak, Türkiye'nin önüne yepyeni bir vizyon koyacaklarını belirten Uzun, ''Türkiye'yi ANAVATAN zihniyeti ile yeniden buluşturacağız. Bunu, büyük bir azimle, inanmışlıkla, sabırla yapacağız. Son yıllarda kurumsal tarihimizin en büyük inişini yaşadık. Sizi temin ediyorum ki el ele verirsek inanırsak bundan sonrası tırmanış olacaktır'' diye konuştu.

-''BAŞBAKAN İYİ YAPTI''-

Davos'ta İsrail Başbakanı Şimon Peres ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerginliğe de değinen Uzun, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na karşı kabul edilemez bir tavır sergilendi. Başbakan da karşılık verdi. İyi de yaptı. Doğrusunu yaptı'' dedi. Hükümetin dış politikasına ilişkin eleştirilerinin olduğunu ancak bugün bu eleştirileri dile getirmeyeceklerini ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

''Bugün diyoruz ki Başbakan Davos'ta maruz kaldığı muamele karşısında yapılması gerekeni yaptı, doğru yaptı. Yalnız şunu söylemeden de edemeyiz, biz 7 yıllık tek başına iktidarın Başbakanından başka doğrular da başka duruşlar da beklerdik. Sayın Başbakan madem tavır koymayı biliyordun, keşke Kıbrıs için de esip gürleseydin. Keşke askerlerimizin başına çuval geçirilirken de sesin çıksaydı. Emin ol, şimdi olduğumuz gibi o zaman da yanında olurduk. Ey Sayın Başbakan, Davos'ta yaptığın bir doğru 7 yıldır yapmakta olduğun bütün yanlışların üzerini örter mi zannediyorsun? Sadece son 3 ayda işsiz kalan 500 bin kişinin feryadını bu gürültüyle bastırabileceğini mi zannediyorsun? Eğer aklından geçen buysa bu memlekete bir kez daha kötülük ediyorsun.''

Uzun, 29 Mart seçimlerinin ''olağan siyasi zeminin değil, zorlama ve maniple edilmiş birtakım niyetlerin üzerine inşa edilmeye çalışıldığını'' savunarak, ''Yerel seçimler adayların, projelerin, fikirlerin savunulduğu değil, kalelerin savunulduğu bir atmosfere doğru itilmek isteniyor'' dedi.Uzun, her yerde belediye başkan adayı gösteremeyebileceklerini ancak her yerde il genel meclisi üyesi adayı göstererek halktan destek isteyeceklerini ifade etti.

Uzun'un konuşmasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper, belediye başkan adaylarından bazılarını sahneye çağırarak tanıttı.

Öte yandan eski milletvekili ve Anavatan Partisi Kurucu Genel Başkanı ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın da üç büyük şehirden birinden aday gösterilebileceği öğrenildi.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.