Anadol: Ne yapacaklar bilelim

Anadol: Ne yapacaklar bilelim

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ''PKK'yı dağdan aşağı indirip bir parti haline mi getirecekler bilelim. Biz ona göre düşüncelerimizi söyleyelim'' dedi.

Anadol, beraberinde CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ile Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret ederek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Hükümetin Kürt açılımıyla ilgili düşünceleriniz nelerdir'' sorusuna Anadol, şu yanıtı verdi:
''Saçmalıkla karşı karşıyayız. Kürt açılımı, ne diye sorduğumuzda ne olduğunu söylemiyorlar. Yani ne olduğu belli olmayan bir şey. Açılım mı saçılım mı belli değil. Ondan sonra 'muhalefet takoz koyuyor' deniliyor. Yapılan bir iş, somut öneriler olur CHP ve diğer partiler görüşlerini söylerler. Türk milletinin kabul etmeyeceği, birtakım dış dayatmalarla önerilerde bulunacaklar herhalde ki halkın tepkisinden korkarak muhalefeti buna ortak etmeye çalışıyorlar. CHP bu oyuna gelmeyecektir. Partimizin Kürt sorunuyla ilgili önerileri eskiden beri bellidir. Ne istiyorlar, Abdullah Öcalan'ı mı affedecekler? Lider kadrolarını üçüncü ülkelere mi gönderecekler, ne yapacaklar? PKK'yı dağdan aşağı indirip bir parti haline mi getirecekler bilelim. Biz ona göre düşüncelerimizi söyleyelim.''

Anadol, ''Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün, görev yaptığı dönemde darbe girişimlerini bildiği halde görevini yapmadığına yönelik suçlamalarla ilgili ne düşünüyorsunuz'' sorusu üzerine şöyle konuştu: ''Genelkurmay başkanı bir şey biliyorsa görevini yapması gerekirdi. Aradan yıllar geçmiş şimdi emekli olduktan sonra konuşması ve somut bir şey söyleyememesi, 'Biliyordum ama delillendiremedim' demesi ilginçtir. O zaman komutanları suçlanıyor. Çok ilginçtir, ne Özkök'e dokunan var, ne de Yaşar Büyükanıt'a. Bu çok ilginçtir ve anlamlıdır. Ne de dokunulmazlığı olmadığı halde Mehmet Ağar'a...
Yani yargı nasıl siyasallaşıyor, yargının dışında yapılan pazarlıklar sonucunda önünden birtakım isimlerin nasıl kaçırıldığı anlaşılıyor.''

Anadol ve Okay, ziyaretin ardından kent merkezinde Zonguldak Demokrasi Platformunca başlatılan ''1100 Metrelik Tünel için 1100 Metrelik İmza'' kampanyasına katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, daha sonra Anadol ile parti binasında yaptığı basın açıklamasında, iktidarın gündemini ekonomik krizden uzaklaştırmak için Türkiye'yi farklı konularla meşgul ettiğini savundu.

Bir zamanlar ''komünizm gelecek'' diyen sağ anlayışın şimdi 2-3 ayda bir ''darbe olacak'' diye korkular yarattığını öne süren Okay, ''Siyasal iktidar beceriksiz ve başarısız dönem yaşıyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda siyasal iktidar darbe yapıyor, yargıyı ele geçirmeye çalışıyor'' dedi.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.