Amire 21 gün memura 6 ay askerlik

Amire 21 gün memura 6 ay askerlik

Amir sınıfındaki emniyet personeli 3 hafta, polis meslek okulu mezunu polis memurları 6 ay askerlik yapacak

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda polislerin askerlik durumuyla ilgili tasarının imzaya açıldığını, yeni düzenlemeye göre Polis Akademisi mezunu amir sınıfındaki emniyet personelinin 3 hafta, polis meslek okulu mezunu polis memurlarının 6 ay askerlik yapmalarının öngörüldüğünü açıkladı. Çiçek, şunları söyledi:

“Uzun süredir beklenen ve üzerinde çalıştığımız bu tasarıya göre mevcut uygulamalarda polisler askerlik yapmaktadır. Polis Meslek Yüksek Okulu 15 ay, akademi mezunları 12 ay askerlik yapmaktadır. Polis teşkilatı içinde 36 bin 213 polis askerlik yapmamış, 2 bin 202'si de askerdedir. 38 bin 415 kişiyi ilgilendiren bir tasarıyı karara bağlamış olduk.
Türkiye'nin polis ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Esasen Avrupa ortalamasına baktığımızda Türkiye'de kişi başına düşen polis sayısında düşüklük söz konusu. İnşallah kısa sürede kanunlaştırırız. Uzun süredir beklenen bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacaktır. Polislerimiz bu manada güvenlik hizmeti yapmaktadır. Emekli oluncaya kadar da bir ölçüde silah altındadır. Bunun ayrıntıları var.
Askerlik hizmeti sırasında emniyet teşkilatından herhangi bir nedenle ayrılan veya bu süre içinde herhangi bir sebeple meslekten ilişiği kesilen personel, genel hükümler uyarınca askerlik hizmetinin geriye kalan süresini tamamlayacaktır. Terhis edildikten sonra 7 yılını doldurmadan herhangi bir nedenle emniyet teşkilatından ayrılan veya meslekten ilişiği kesilen personel genel hükümler uyarınca askere alınarak askerlik hizmetinin geriye kalan süresi tamamlanmış olacaktır. Polislik görevini ifa ettiği sürece getirilen bu kolaylıktan istifade edebilecektir. Yoksa 1-2 yıl polislik yapıp ayrıldığı takdirde o imkandan yararlanamayacak, eksik kalan kısmı tamamlanmış olacaktır.”
Çiçek, sözleşmeli er tasarısının da toplantıda ele alındığını belirterek, “Bir iki noktada olgunlaşması gerekiyor. Kısa sürede tamamlamış olacağız. İmzaya açılacak durumda değil” dedi.


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.