Aman başbakan duymasın

Aman başbakan duymasın

AKP'li üç milletvekili, dün farklı yerlerde yaptıkları açıklamalar ve takındıkları tutumlarla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile muhalefet arasındaki 'uslüp' tartışmasına çok farklı bir boyut kazandırdılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti siyasetin bugüne kadar şahit olmadığı bir üslupsuzluk ve nezaketsizlik içinde olmakla suçlarken, AKP'li üç milletvekili dün buna benzer bir tutum sergiledi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, yaptığı yazılı açıklamada “Menapoz-andropoz sendromu etkisindeki yöneticiler tarafından idare edilen CHP, ülkemizin temel sorunlarından da adeta bihaber bir tutum içindedir. Kriz çıkarmak ya da çıkarmaya çalışmak en hafif ifadeyle davranış bozukluğunu ve bozuk ruh halini yansıtmaktadır. CHP, şu an tam anlamıyla bu durumdadır” ifadelerini kullandı.
Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Deniz Feneri ve Fethullah Gülen hakkındaki sözleri TBMM Genel Kurulu'nda kavgaya yol açtı.
Genç, “Zekeriya Karaman kim? Onun oğlu ile Tayyip Bey'in oğlu bacanak. Demek ki Deniz Feneri, Tayyip Bey'in derneğiymiş. Tayyip Bey'in oğlunun aldığı geminin parası, bu parayla ödenmiş mi ödenmemiş mi?” diye konuştu. Genç konuşmasını, “Bülent Arınç, Fethullah Gülen'in yurtdışındaki çocuklarını topluyor, getiriyor” şeklinde sürdürünce AKP'liler tepki gösterdi.
AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Zerre kadar zeka kırıntısı olmayan konuşmalar yapıyor” dedi.
Verilen aranın ardından muhalefet kulisine çıkan AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu da, Genç'e “Sen bize küfrediyorsun Meclis'i geriyorsun” diyerek yumruğunu kaldırdı.
Kutlu, bir gazetecinin “Genç'in Meclis'in rengi olduğu ve hoşgörüyle tahammül edilmesi gerektiği” yönündeki sözleri üzerine, “Rengi de afedersiniz biraz b.k rengi oluyor. Ölçüyü kaçırıyor” diye konuştu.
'Doktoru dövdü' iddiası
AKP Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu'nun da, tedavi gören babası Satı Tıngıroğlu'nu ziyaret için gittiği Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi'nde çıkan tartışmada Dr. Kürşat Tigen'i göğsünden yumruklayarak hakaret ettiği de öne sürüldü.

Milliyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.