Almanya'daki yangından çıkan dram

Almanya'daki yangından çıkan dram

Acı vatan Almanya yine yaktı. Gurbetçi bir ailenin evinde çıkan yangında anne ve 7 çocuğu yanarak can verdi.

 

Almanya'nın Stuttgart kentinde önceki gün çıkan yangında yaşamını yitiren Nazlı Özcan Soykan (45) ve ilk eşinden çocuğu Hatice Oruç (17), ikinci eşinden Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ile 6 aylık Murat Soykan'ın cenazeleri, özel bir uçakla Türkiye'ye geldi.


(Yangın gecesi teyzesinde olan 15 yaşındaki Halil Oruç, olası bir ölümden kurtuldu. Halil, babasını trafik kazasında, annesi ve kardeşlerini de yangında kaybetti..)

UÇAĞI YETKİLİLER KARŞILADI

Yangında yaşamını yitiren çocuklardan 5'inin maddi imkansızlıklardan Türkiye'ye daha önce hiç gelmediği öğrenildi. Sekiz kişi bugün Afyonkarahisar'da toprağaverilecek. Uçağı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri BakanıVeysel Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, THY genel müdürü Temel Kotil'in de aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili karşıladı. Cenazeler uçaktan alınarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı cenaze nakil aracına konuldu.

 

YAN YANA TOPRAĞA VERİLECEKLER

Cenazeler bugün özel bir uçakla Kütahya'ya götürülecek. Saat 10.00'daKütahya'da Zafer Havalimanı'na inecek uçaktan alınacak cenazeler, ardından Afyonkarahisar'da İmaret Camii'ne getirilecek.

MEZARLARI HAZIRLANDI

Burada öğle vakti kılınacak namazın ardından Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğu, yan yana Merkez Kocatepe Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Tören için hazırlıkların yapıldığı Afyonkarahisar'da, Nazlı Özcan Soykan ve çocuklarının defnedileceği mezarlar da hazırlandı.

İMAM NİKAHLI EŞİNDEN AYRILDI

İşte gurbet yine herkesi derinden yaraladı. Afyonkarahisarlı Nazlı Özcan (45) yıllar önce Almanya'ya gitti. İki evlilik yaptı. İlk evliliğinden 4, ikinci evliliğinden ise 6 çocuğu doğdu. Özcan, imam nikahı ile yaşadığı ikinci eşi Sami Soykan'dan 3 ay önce ayrıldı. Sonra da 8 çocuğunu alıp ağabeyi Ahmet Özcan ve annesi Hatice Özcan ile birlikte aynı evde yaşamaya başladı. Ancak Stuttgart kentine bağlıBacknang kasabasında bulunan Özcan ailesinin evi, bu kez geri dönülmez bir acıyla sarsıldı.

"EVLATLARIMI BIRAKAMAM"

Anne, Yunanlı komşusu tarafından kurtarıldı. Ama 'Evlatlarımı bırakamam' deyip yeniden alevlerin arasına daldı. Geceden geriye canını feda eden kadın ile 7 yavrusunun külleri kaldı.

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.