Allah için Türk’ü Kürt’ü seveceğiz

Allah için Türk’ü Kürt’ü seveceğiz

Başbakan Tayyip Erdoğan, Rize'nin Fındıklı İlçesi'ndeki toplu açılış törenine katıldı. Demokratik açılım süreci başlattıklarını belirten Erdoğan, "Etnik ayrımcılığa hayır dedik. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı Allah için seveceğiz" diyerek, şöyle konuştu:

Ayrım olmayacak

Şu anda demokratik açılım sürecini başlattık. Bunu hızla devam ettiriyoruz. Benim ülkemde Türk, Kürt, Laz, Gürcü, Abaza ayrımı olmadı, olmayacak. Batı neyse Doğu da o. Yollarıyla yatırımlarıyla, her şeyiyle Türkiye ayağa kalkacak. Etnik ayrımcılığa da hayır dedik. Yaratılanı yaratandan ötürü seveceğiz dedik. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz. Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı Allah için seveceğiz. Para pul için makam mevki için insan sevmeyeceğiz.

Türkiye'ye inandık

Biz Türkiye'ye inandık. Hiçbir sorunu erteleme lüksüne sahip değiliz. Biz insanımıza inandık. Bu millet inanırsa, birbirine kenetlenirse, azmederse yapamayacağı yoktur. Aşamayacağı engel yoktur. Engelleri aşarak bütün bunları bitireceğiz.

Profesöre 24 öğrenci

Biz hastanelerimize doktor bulmakta zorlanıyoruz. Sıkıntımız var. YÖK'e dedik ki, 'Tıp fakültelerini artır'. Doktorların sayısını artıralım dedik. 'Kapasite ancak buna müsaade ediyor dediler'. Bize bunu anlatmayın. Biz Batı'yı da inceliyoruz. Bir profesöre 24 öğrenci düşüyordu Almanya'da. Türkiye'de 3.7 öğrenci düşüyordu. Böyle sen doktor yetiştirebilir misin? Yetiştiremezsin tabii.

Ahmet niye yaşamasın?

Buradan Ankara'ya hız yapmadan ortalama 120 kilometre hızla azami 10 saatte gideceğiz. Kaza riskini hamdolsun minimize ettik. Modern bir yolculuk. Hans, Helga bunlar bunu yaşıyor da benim Ahmet'im Mehmet'in niye yaşamasın? Eksikler yok mu? Tabii ki var. Ama yılların ihmali var.

Kariyerin ve sıfatın yok

Bakıyorsun, çıkıyor Sayın Bahçeli, bizleri kalkıp, ayrımcı, bölücü olarak tanımlıyor. Söyledim, yine söylüyorum; Sayın Bahçeli, senin Ak Parti'yi ve bizim iktidarımızı tanımlayacak tavsif edecek, ne bir sıfatın ne bir kariyerin, ne de bir kimliğin var, olamaz. Sana kimse bu hakkı vermedi. Biz etnik milliyetçi olan bir parti olsaydık 81 vilayetin tamamında varolan bir parti olmazdık.

Horona dayanamadı

RİZE'nin Güneysu İlçesi'ndeki konutunda kalan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Artvin'in Arhavi İlçesi'ne gitti. Erdoğan, ilçede tulum ve horon eşliğinde karşılandı. Kıvrak Karadeniz havasına dayanamayan Başbakan, bir süre Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'yla horon tepti. Erdoğan, daha sonra çocuklarla da fotoğraf çektirdi. Erdoğan, Çayeli'nde toplu açılış törenine katıldı, Pazar İlçesi'nde de Adalet Sarayı'nın açılışını yaptı.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.