Alkolü unuttu, tatil jesti yaptı!

Alkolü unuttu, tatil jesti yaptı!

4 Rus rehberin ölümüne neden olan sahte içki olayına rağmen Rusya Başbakanı Putin, tatil için Türkiye'yi övdü...

Önceki hafta rehber ve tercümanlara Türkiye’yi tanıtma amacıyla Bodrum’da düzenlenen tekne turunda 4 Rus vatandaşının ‘sahte alkol’den hayatını kaybetmesi üzerine Rus tarafının tepkisi merak edilirken Rusya Başbakanı Vladimir Putin’den jest gibi ‘Türkiye’de tatil’ açıklaması geldi. Rusya’da tatilin ‘biraz daha’ pahalı olduğunu ifade eden Putin, “Aynı parayla Türkiye’de daha güzel tatil yapmak mümkün oluyor” diye konuştu.

AYNI PARAYLA DAHA GÜZEL TATİL
Turkrus.com internet sitesindeki habere göre önceki akşam Soçi’de yaz kampında gençlerle sohbet eden Putin’e öğrencilerden biri, “Hepimiz dinlenmeyi seviyoruz. Ama kendi tatil bölgelerimizde değil de başka yerlerde... Mesela Türkiye’ye tatile gitmek daha ucuza geliyor...” diye soruyla karışık yorumda bulundu. Yoruma uzun ve dolaylı örneklerle karşılık veren Putin, “Siz hangi ayakkabıyı giyiyorsunuz? İtalyan mı? Yoksa Rus malı mı? Spor ayakkabınız Adidas mı?” diyerek umulmadık sorularla başladı ve şöyle devam etti:

AYAKKABI ÖRNEĞİ
“Ayağınızdaki ayakkabı Rus malı değil, Adidas. Tatil beldesi deyince de aynı bunun gibi. İtalyan ayakkabısı iyidir. Çünkü İtalya’da altyapı onlarca yıl boyunca kuruldu, gelişti. Gerçi şimdi Çinliler İtalyanları kendi pazarlarında bile zorluyor. Mesela ben sadece Rusya’da tatil yapıyorum. Elbette benim imkânlarım normal vatandaştan daha fazla, nereye istersem oraya gidebiliyorum. Elbette bizde uçak fiyatları da pahalı, iyi hizmet de. Turizm sektörümüzde de gelişme var. Hem de hızlı gelişme. Ama zaman lazım.” Vladimir Putin devamındaki açıklamasında ise Türkiye’deki turizmanlamında yorumda bulunarak, Rusya’da tatilin “biraz daha” pahalı olduğunu söyledikten sonra, “Aynı parayla Türkiye’de daha güzel tatil yapmak mümkün oluyor” ifadelerini kullandı.

Rus kamuoyundaki tepkilerin artmasından endişe duyuyoruz
Bodrum’daki alkol faciasında 2 Rus çalışanını kaybeden OTİ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş “Meydana gelen olayla Rus kamuoyunda Türkiye destinasyonu yıpratılmak isteniyor” diye konuştu. Rusya’daki resmi makamların açıklama yapmak için araştırmaların sonuçlarını beklediklerini ifade eden Ayhan Bektaş, “Ancak Rusya’da ciddi olmayan magazin haberlerine yer veriyorlar. Yazılı basın ve televizyonlarda direkt olarak ‘Türkiye’ye gitmeyin’ çağrısı yapılmıyor ancak ‘Gitmeseniz de olur’ denilerek ‘Türkiye’nin alternatifleri’ konusunda haberler ve yayınlar yapılıyor” dedi. Sahte alkol araştırmasının devam ettiğini bildiren Ayhan Bektaş, “Şu anda olumsuz etkilenme olmadı. Bunun sonucuna göre daha net belli olacaktır. Eğer Mısır kayıplarını sürdürmeye devam ederse eylül ve ekim aylarındaki büyümeyle yüzde 25 ile 30 bandına çıkacak. Gelen Rus turist sayısı 4 milyonu devirecek” dedi.

GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.