Ali Tezel eşini ‘malulen emekli’ etti!

Ali Tezel eşini ‘malulen emekli’ etti!

Meryem Tezel, eşi Ali Tezel'den kendisini kız kardeşiyle aldattığı için boşanmak istedi. Ali Tezel, eşini dövdü, bıçakladı. Meryem Tezel rapor alıp suç duyurusu yaptı. Ali Tezel 6 ay eve yaklaşmama cezası aldı

Ünlü sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, aldatıldığı gerekçesiyle kendisinden boşanmak isteyen 23 yıllık eşi Meryem Tezel'i dövüp bıçakladı. Ali Tezel hakkında 6 ay eve yaklaşmama cezası verilince de, "Eşim şöhretimi kıskanıyor" diyerek boşanma davası açtı. Karşı boşanma davası açan Meryem Tezel de, "Yıllardır hovardalıklarına göz yumdum. Ama o gitti beni baldızıyla aldattı" dedi.

HER ŞEY O DAYAKLA BAŞLADI

Polis ve Adli Tabip tutanaklarına yansıyan ayrıntılara göre Meryem Tezel, 10 Mayıs günü eşi Ali Tezel'e ayrılmak istediğini söyledi. İddiaya göre bu istek üzerine çılgına dönen Ali Tezel, çocuklarının yanında eşini tartakladı. Kendisini banyoya kilitleyen Meryem Tezel o anları şöyle anlattı: "Bir gün boşanırım diye para biriktirmedim. O sabah çantasındaki 20 bin TL'yi aldım. 'Ben keriz miyim, benden boşanman için sana para vereyim?' dedi. Sinirlendiğini görünce küçük çocuklarımı üst kata çıkardım, kendimi de banyoya kilitledim. Kapıyı kırarak içeri girdi. Kafama, her yerime vurdu. Elinde bıçak vardı. Bıçak yaralarını sonradan gördüm. 'Defol git akşama gelme, yoksa öldürürüm' deyince karakola gidip şikayetçi oldum ve hastaneden rapor aldım." Adli Tabip incelemesinde Meryem Tezel'in kalçasında 2 cm derinliğinde bir bıçak yarası ile sağ kulağında 1 cm kesik izi ve ödem bulundu. Ayrıca kafa ve göğüs başta olmak üzere vücudunun bir çok bölgesinde ödem ve morluklar tespit edildi. Yediği dayağı içine sindiremeyen Meryem Tezel, verilen raporun ardından aynı gün soluğu mahkemede aldı. Dayak ve bıçaklama olayına ilişkin olarak Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı, Ali Tezel hakkında soruşturma başlattı. Meryem Tezel'in şikayetini değerlendiren Üsküdar 2'nci Aile Mahkemesi de, Ali Tezel hakkında 6 ay eve yaklaşmama cezası verdi. Hakim Abdurrahman Buldağ, Ali Tezel'in, eşine karşı şiddete ve korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmamasını da kararına ekledi.

BASINA SANSÜR DE İSTEDİ

Uzaklaştırma kararı üzerine Ali Tezel, "Eşim beni kıskanıyor, haset ediyor!" diyerek avukatı Yelda Kaya aracılığıyla alelacele boşanma davası açtı. Avukat Kaya, müvekkilinin kamuya mal olmuş, şöhretli bir mesleki kimliğe sahip olduğunu belirterek, "Meryem Tezel kıskançlık duygusunu patolojik bir aşırılığa taşımış, asılsız ithamları ile davacının yaşamını baskı altına almıştır. Bu kıskançlık mesleki başarısının sonlanmasını dileyen bir hasetliğe dönüşmüştür" iddialarını kaleme aldı. Eşinden 455 bin lira maddi, 50 bin lira manevi tazminat isteyen Ali Tezel, 4 çocuğundan yaşları küçük olan ikisinin velayetlerinin kendisine verilmesini talep etti. Avukat Yelda Kaya ayrıca, müvekkilinin şöhretini öne sürerek yayın sansürü de istedi.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.