AKP’de Ankara Savaşı’na devam

AKP’de Ankara Savaşı’na devam

AKP'de 19 Temmuz'da yapılacak Ankara İl Kongresi öncesinde belirsizlik sürüyor

Çok sayıda adayın yarıştığı kongreye tek listeyle girilmesi için parti içi çalışmalar kapsamında Teşkilatlardan Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek Ankara'daki 25 ilçenin ilçe başkanını AKP Genel Merkezi'ne çağırdı.

AKP'de halen belirsizliğini koruyan Ankara İl Başkanlığı seçimi öncesine parti içi çalışmalar sürüyor. Teşkilatlardan Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'in Ankara'daki 25 ilçenin ilçe başkanını AKP Genel Merkezi'ne çağırdığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre ilçe başkanlarını teker teker kabul eden İpek'in her ilçe başkanına birer kağıt kalem vererek süreçle ilgili görüşlerini yazmalarını istedi.

İpek'in ilçe başkanlarına öncelikle mevcut İl Başkanı Halis Bilge'yi destekleyip desteklemediğini sorduğu ifade edilirken, Bilge'nin olumlu taraflarını ve olumsuz taraflarının da ilçe başkanları tarafından yazılmasını istediği ifade edildi.

Başbakan'a götüreceğim

İpek'in ilçe başkanlarına, "Bu yazılanları sizlerin imzanızla Başbakan'a götüreceğim" dediği iddia edilirken, "İl Başkanlığı için öneriniz varsa onu da yazın" dediği öğrenildi.

İpek'in ilçe başkanlarının ardından Ankara milletvekilleriyle de görüşeceği öğrenilirken, en geç hafta sonuna kadar Başbakan Erdoğan'a bir rapor sunulacağı öğrenildi.

Ankara İl Başkan adayları arasında mevcut başkan Halis Bilge'nin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Köse, milletvekili adayı Emrullah İşler, İl Yönetim Kurulu Üyesi Tan Alar, parti kurucularından İsmail Safi, MKYK üyesi Orhan Yeğin, Sincan eski İlçe Başkanı Rıza Gezer ve geçmişte Necmettin Erbakan'a rağmen RP'nin Ankara kongresinde aday olup kazanan Milli Görüş kökenli Mehmet Tellioğlu bulunuyor.

Hürriyet


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.