'AKP memurları mitinge zorla götürüyor'

'AKP memurları mitinge zorla götürüyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Cumhuriyet Halk Partisi, emekten yanadır, çalışandan yanadır, çünkü biz cebimizi değil, halkı düşüneceğiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Aydın İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde, ''devlet mitingi yapmadıklarını'', AK Parti mitinglerine memurların zorla götürüldüğünü savundu.
        
CHP olarak halkın partisi olduklarını, emekten, çalışandan yana olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Bakınız bir belge var yayınlanmış, diyor ki, 'Resmi plakalı araçları tahsis edeceksiniz, plakaları sökecek, yerine sivil plaka takacaksınız. Recep Bey'in mitingine gideceksiniz' diyor. Ne yaparlarsa yapsınlar CHP'nin oyları yükseliyor. AKP'nin oyları düşüyor'' dedi.
        
''Temeli 23 olmayanın geleceği 2023 olamaz'' şeklinde bir pankart okuyan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
        
''1920'lerde Samsun'a çıkışla başlayan ulusal bağımsızlık savaşımızda, yiğit insanlar Cumhuriyet'i kurdular ve onlar dediler ki, 'Köylü milletin efendisidir.' 2011 yılındayız, Allah aşkına, 'Ananı da al git' dedi köylüye. Biz CHP olarak 1923'ün ruhuna sahibiz. Kuvayi Milliye ruhu var bizde. Yine söylüyoruz köylü milletin efendisidir. Bütün üreticilere sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan'a 12 Haziran'dan sonra ders verin. Recep Bey'in ezberi bozulacak. Bozulsun mu? Recep Bey'in ezberini bozduk. Kimyasını bozduk. Ağzını da bozduk, artık normal konuşamıyor.''
        
''Dilinin ucuna gelse diyecek ki, 'İstanbul'un fethini de ben yaptım' diyecek'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Sen itiraf etmedin mi, 'Benim bakanlarım yolsuzluk yaptı' diye? Pamuk, angus başka yerden geliyor. Bu ülkenin ovaları var mı, yaylaları var mı, bereketli yağmurları var mı, yiğit insanları var mı, birileri köşeyi dönsün diye kimse kazanmasın, üretici kazanmasın mı? Halkın iktidarında buna izin vermeyeceğiz'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bütün yurttaşlarımıza sesleniyorum: Sizin inançlarınızı sömüren,  inançlarınızı siyasete alet eden Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyin, oyunuzu  sizin inançlarınıza saygı gösteren halkın partisine, yani CHP'ye verin'' dedi.
        
Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.
        
Aydınlılardan CHP'ye oy vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
        
''Bütün yurttaşlarımıza sesleniyorum: Sizin inançlarınızı sömüren, inançlarınızı siyasete alet eden Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyin, oyunuzu sizin inançlarınıza saygı gösteren halkın partisine, yani CHP'ye verin. Biz hesap uzmanıyız. Bunun bir danışmanı vardı, Cüneyt Zapsu. Gitti Amerika'ya, Amerikalılara yalvardı, 'Aman ne olur Recep Tayyip Erdoğan'ı süpürmeyin, kullanın' dedi. Recep Tayyip Erdoğan, dış politikayı yürütemez. Dış politikayı, ülkesinin istikrarını savunamaz, çünkü Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi pazarlamakla görevli.''
        
Kılıçdaroğlu, çiftçiler gibi emeklinin de durumunun iyi olmadığını, emeklinin hayatından memnun olmadığını söyledi.
        
9 milyon emeklinin 9 milyonunun da oyunu isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
        
''Bu iktidarın döneminde, 9 yıllık dönemde emekliler hayatlarından memnun mu? Recep Bey diyor ki, 'Emeklinin cebi para dolu, emekliye para veriyoruz, yaz tatillerinde Kanarya Adaları'nda geçiriyor.' Sizin haberiniz yok öyle mi? Memnun değil misiniz? Millet mi doğruyu söylüyor, Recep Tayyip Erdoğan mı? Kim doğru söyler? Ben diyorum ki millet doğru söyler. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediklerine değil, milletin söylediklerine inanıyorum. 9 milyon emeklinin durumu iyi değil, bunu biliyoruz. Siz de onurlu bir yaşamı, halkın iktidarında sürdürün. Milli gelir artışından size de pay vereceğiz, intibak yasasını çıkaracağız, emeklilere söz veriyorum. Halkın iktidarında emeklinin de iktidarı olacak. Emekliden yana iktidar olacak. Emekli oluncaya kadar bu ülkenin kalkınmasına yaptığı katkıları, çalıştıklarını, alın teri döktüklerini biliyoruz, ama aldıkları aylıklarla geçinemediklerini de biliyorum. Halkın iktidarına yol açın ve CHP'yi iktidara taşıyın, iktidar yapın. Türkiye'de rahat bir nefes alsın.''

-KEMAL KILIÇDAROĞLU, AYDIN MERKEZE BAĞLI IŞIKLI KÖYÜ'NÜ ZİYARET ETTİ
        
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Merkez'e bağlı Işıklı Köyü'nü ziyaret etti.
        
Köy kahvesinde vatandaşlarla selamlaşan Kılıçdaroğlu'na, sac böreği ve ayran ikram edildi. Kılıçdaroğlu, kahvede yaptığı kısa konuşmada, ''Bu köye bir kez daha geleceğime söz veriyorum. Buradaki bütün oylarınıza talibim. İkinci gelişimde başbakan olarak gelerek, yarım kalan çayımın tamamını içeceğim''dedi.
        
Kılıçdaroğlu, daha sonra Bilecik'teki programı nedeniyle köydenayrıldı.

http://www.aksam.com.tr/akp-memurlari-mitinge-zorla-goturuyor--45746h.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.